icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
11. jún 2012

@monikajan já mám 3/2005 je tam pánská mikina,tepláky,tričko

katkaela
11. jún 2012

Holky vy ste neuveritelné, ja budem do konca týždňa dočítať, zatial som prebehla fotky...no krása!🙂
@jieff bocian (čáp) je bombastický! 🙂 a tú žabku na osušku si vyšívala ručne?
Pustila som sa do klobúka od caramilla, ale zistila som že mám len slabý vlizelin, tak musím dnes nabehnúť do galanterky...no snáď to došijem a neporazí ma😀

lilly2711
11. jún 2012

HELP PLEASEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Cafte babulky, mám prosbu, alebo výzvu na pomoc, ako sa to vezme.
Moji rodičia prídu vo štvrtok ráno o cca 9.00 do BA na letisko a letia k nám do Ed. Potrebovali by ale niekde do dvora, garáže a pod. odparkovať auto na jeden týždeň, inak by museli ísť na vlak v PP o jednej ráno a v BA čakať 5 hodín do odletu a späť priletia s mojimi dvoma detvakami a museli by ísť aj s batožinou vlakom. Nenájde sa tu niekto ochotný, čo má takú možnosť nechať zaparkované auto na ten týždeň niekde v uzavretom priestore ( aby sa moja mamina nervovo nezrútila zo strachu o svojho tátoša 😀 😀 😀 ) Ak sa niekto nájde napíšte mi IP budem neskonale vďačnáááááá

katka82
11. jún 2012

@palosek jj ten katkovenej je super 😵 dělala jsem je pro kamarádku-si to sama nastřihala a opatentkovala 😵 takže to šlo pěkně od ruky 😀 na vnitřek jsem dávala suedecloth prej je super,ale mě přijde prostě strašně umělej 😝 😝
@kuna no já jsem jednou zkoušela na bodyno dát normoš baby druky a za boha jsem to nemohla procvaknout 😝 🙄 takže tam pak skončili plastové patentky 😀

caramilla
11. jún 2012

Tak na modelíně rychlovýcvak, neleje, ale kosa je... 😎 Jsou fakt boží, prďácký, jsem nadšenější, než jsem myslela, že budu 😀

petkasv
11. jún 2012

@caramilla To je fakt boží 🙂

vevercam
11. jún 2012

@caramilla krásné 🙂
já přidávám předvíkendový počin, tak konečně má i náš nejmenší sofshellový kompletek 🙂
se sloníky mě inspirovala @crawler 🙂 , střih je původně Ottobre, ale hodně jsem ho upravovala, prakticky původní zbyly jen kapsy 🙂 a šily se perfkentě, jsou to vlastně klasické teplákové
pyšná jsem na to, jak vyšla kapucka, chtěla jsem náznak kšiltíku a sedí moc hezky
minule jsem hodně bojovala s neprovazováním stehů při šití softu, už jsem myslela, že bude snad i nutná oprava stroje, ale zkusila jsem koupit kvalitní nitě (ASPO) a šilo se mi skvěle 🙂

katkaela
11. jún 2012

@vevercam jeee, tak toto je fakt dokonalé! 🙂

katkaela
11. jún 2012

Nemáte prosím PROSÍM niekto detské OTTOBRE 2011-1 ? Mám ofotené všetky strihové prílohy a fotografickú časť, ale nemám inštrukcie:( Chcela by som šiť tie gaťuše model č.2 (čierne široké tepláčky), ale nemožem k tomu nájsť ten strih na strihovej prílohe. Stačilo by mi vedieť ktorý to má byť strih (farba a číslo). Od rána sa tu mordujem so spájaním častí strihovej prílohy, mysela som že to tam nejako nájdem a teraz som z toho jeleň 😖

vevercam
11. jún 2012

děkuji dobrým dušičkám, které mi pomáhají s tabulkou MTX a ještě prosím o názory, kdy případně udělat uzávěrku, aby látečky nevyprodaly 😉

sinala
11. jún 2012

@vevercam super 😉

caramilla
11. jún 2012

@vevercam kapuca profi 😉

caramilla
11. jún 2012

ha ha ha, tak moje vrchní flérová pajcovatelka byla zase originální. Jen mám pocit, že asi nevyštrachala můj fotonávod na sukni, takže jí neumí ušít, leze jí podšívka a dělá z toho záměr... nebo se vám to takto zdá, že to mělo být? 😀
http://www.fler.cz/zbozi/balonova-sukne-cerna-s...

ovecka111
11. jún 2012

@katkaela ahoj, teplaky c.2 su na strihovej prilohe A sedou farbou, diel 1,2,3. 1-nohavice, 2-pas, 3-spodna manzeta.
ak by si chcela instrukcie k tomu ottobre, mam to tu v pc ulozene, mozem poslat na mail.

sinala
11. jún 2012

@caramilla tak ty sukně se mi vyloženě nelíbí 🙂

katka82
11. jún 2012

@vevercam no tak to je úúúúúžasnýýýýýýý 😵 😵 😵 se do toho už taky budu muset pustit 😅 😀
@caramilla no počítám že to asi nebyl záměr 😕 je to strašný 😝 (blicí smajlík)

lenasss
11. jún 2012

@caramilla 😀 😀 😀 😀 tak to je dobrý ta sukně je škaredááááá taková jako nedodělaná no hrůza 😝 😝

katka82
11. jún 2012

@caramilla mě to přijde jako by jí z pod tý sukně vylejzali takový ty dlouhý kalhotky co se nosívali kdysi dááááávno 😀 😀

katkaela
11. jún 2012

@ovecka111 Ty si skvelá, moc ďakujem!🙂 A keby sa ti chcelo poslať mi tie inštrukcie, tak by to bolo úplne super 🙂, určite ešte niečo budem s toho čísta šiť. Pošlem ti email do IP. Ďakujem.

ngvadi
11. jún 2012

@caramilla, hm, ta sukně fakt vypadá nepovedeně:P ale zase je oroginální :D

katkaela
11. jún 2012

@caramilla myslím že sa jej to nepovedlo a tak sa pokúsila z toho urobiť tak trochu inú sukňu 😀 tiež sa mi to stáva 😀

caramilla
11. jún 2012

@ngvadi jj, dala tomu invenci, no 😀 😀 😀 Já obdivuju všechny kreativní duše, co maj tu drzost dát na Fler sukni, která evidentně podle fotky leze nahoru, takže holá pr = jistota.... Fakt nechápu, že to tam dává. Jako chápu, že to ušila a nepovedlo se. Řekla si "Caramilla na sukních rejžuje, super nápad" a nepovedlo se. Ale že ten zmetek pak dá na Fler to je urážka zákazníků. Jako chtěla jsem jí tam napasat "a neleze ti ven podšívka, dámo?", ale pak jsem si říkala, že po tom, co ona napsala animal, tak na ní kašlu, budu se jen v tichosti smát a čekat, kdy objeví můj fotonávod 😀

caramilla
11. jún 2012

@katkaela jj, je pravda, že když se něco nepovede, tak je to vždycky inovace, že. Ale jsou inovace dobré a inovace špatné a toto já bych si teda od ní nekoupila, jako zadek mám pěknej, ale zas tak pěknej není 😎

petkasv
11. jún 2012

ono je nějaký MTX?

katkaela
11. jún 2012

@caramilla 😀 no mňa tá jej sukňa tiež nijak nenadchla

petkasv
11. jún 2012

@caramilla jak můžeš toto dílo nazvat "tvoje vrchní pajcovačka" to nechápu, vždyť tvoje díla jsou naprosto dokonalá a tohle je hrozný, fakt ☹

vevercam
11. jún 2012
petkasv
11. jún 2012

@vevercam tak to tentokrát odolám 🙂 já čekám na beránka 🙂

terezita
11. jún 2012

@caramilla treba je to zamer, aby to nevypadalo az tak stejne.. 😀 😀 😀 ale nelibi. ty ji mas o dost hezci! 😀
ale neboj, on si to urcite nekdo koupi! 😀

petkasv
11. jún 2012

Holky výplněk u Wendy za 199,--