Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
baby este mi prosim poradte ako robit vrecka?
@vevercam můžeš prosím přidat toto? http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
jeste ze tu nejsem a vubec netusim, ze zase neco objednavate.. 😀 😀 😀
@vevercam tak ta bunda je úžasná! A ten kšiltík se ti taky povedl! Jinak košilku jsme zkoušely, sedí super! Já právě overálky už nechci kvůli přebalování v noci, jsem líná tam strkat nohy, tohle bude raz dva 🙂
@caramilla ad pajclá sukně - já myslím, že to s tou podšívkou byl záměr. Takto blbě by se to omylem snad ušít ani nedalo 🙂. Že chtěla, aby byl dole jakože kanýrek, ale nějak jí nedošlo, že jí to s tou gumkou bude dělat neplechu 😀.
Mně se tak sukně nelíbí, je krátká a hlavně vypadá divně - nahoře moc široký náplet, kousek nařasené látky a lezoucí podšívka... já bych toto na fler nedala
ad košilka a druky nezi nohama - zatím je vylisované nemá, ale spí s plenkou, tak je vycpaná 😀 😀
@komisakpd já používám na lamu (ehm, lemovala jsem jen jednu věc 😉 ) lemovací gumičku, mrkni ke mně na fotoblog na fialovou mikču, lemovala jsem okolo zipu.
a děkuju všem za pochvalu košilky, jdu střihnout další
ježiši hromadka...jdu se picnout 😀 😀
@crawler ještě k tomu ŽL, tak pokud jsi na RD, potom máš živnost jako vedlejší pracovní poměr, proto nejsi povinna platit minimální zálohy zdravotního a sociálního pojištění tak, jak to musí živnostníci na hlavní PP (nevím přesně kolik, ale měsíčně to nějaká ta tisícovka je), zdravotní a sociální pojištění platíš jen z toho, co si vyděláš, proto za první rok tyto částky zaplatíš až s daňovým přiznáním a druhým rokem platíš zálohy vypočítané podle výdělku z roku předchozího, daň platíš z výdělku
dva roky jsem si sama vedla daňovou evidenci, není to až taková věda, pokud bys chtěla, ráda poradím, co budu vědět (ale účetní teda nejsem 🙂
jen ještě poznámečka - pokud by tvá částka příjmů za rok přesáhla 68tis, nemůže si manžel na tebe uplatnit slevu na dani (jde pak o téměř 25tis čistého) a příjmy se nemyslí zisk, ale vše, co přijde na účet, tedy celková částka za prodané zboží
moc pěkné stránečky jsou zde www.jakpodnikat.cz
@petkasv jasně, piš mejl, jo? 😉
@komisakpd ta hnusná bunda v linku je lemovaná lemovací gumičkou. Podle mě na letní soft perfektní, dřív jsem to nesnášela, ale přišla jsem tomu na chuť, ale nesnáším, fakt nesnáším široké rukávy na koncích takhle olemované a stažené do gumičky. Prostě se mi z toho zvedá kýbl... 😀 😀 😀 😀 😀 Ale jinak praktické!!! Perfektní! 😉
@crawler Hele, bez ŽL smíš prodat věci za 10 tisíc obratu ročně. Obratu, ne zisku. Tzn. že na občasné prodání na Fleru to můžeš dělat i bez ŽL. Většina šiček tak začíná. Já také. Resp. na Fler jsem šla už se ŽL, ale plenky jsem prodávala na MMB bez ŽL a čekala až, jak to půjde. První rok neplatíš vůbec nic až po 1. DAP za rok se ti vypočtou automaticky zálohy zdravotního na další rok. A je to celkem málo. Uplatňuješ si totiž i při RD slevu na D. poplatníka, která je hodně veliká, takže při nějakém menším šicím záhulu daně vůbec neplatíš (já loni neplatila nic), zdravotní se platí vždycky, je to tuším 13 % ze zisku nebo tak nějak, přesně nevím, ale platila jsem celkem maličko za loňský rok. A sociální máš nulu. Zálohy se ti vypočtou, dostaneš č.ú. a VS a pak dáš automatický odvod každý měsíc, trvalý příkaz a nic neřešíš. Fakt se toho neboj. I @terezita se odhodlala 😀 A hlavně ty máš fakt talent a talentovaných šiček pro kluky mi na Fleru přijde málo. Podle mě se chytneš. Jen je třeba vybrat si pro začátek jen pár artiklů, abys měla barvy třeba na výběr. Vem si, že já mám na výběr z tkaných bavln, softů, velurů, úpletů, pulů, suede a prostě úplně všeho a to pak roste ta investice do statisíc. Pokud bych šila jen plenky, tak je to třeba 20 tisíc a pohoda 😉 Ale to bych nesměla být já! 😀 😎
@boudova ty vo... ty mě už nes... .ty uděláš jedním bolavý prstem 2 písmena pak je 10 x nakopíruješ a já se tu počurám smíchy?! 😠 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@kuna hele s tou balonovkou si myslím, že to záměr nebyl z jednoho jediného důvodu - než jsem přišla na to, jak ji mám ušít, aby držela skvěle, přešívala jsem balonovku asi tak 10x a prvních asi 7 pokusů po oblečení vypadala přesně tak jako ta na té fotce u té "paní", tak proto si to myslím 😀 Ta amy butler do tyrkysova, co jsem nechala Míně přesně takto vypadala taky, no a holt jsem ji celou vypárala a přešila. Holt paní asi nerada přešívá, radši to prodá a ušije si lepší nebo nevím ... 😀 😀 😀 Ale balonovka mi fakt napoprvé nešla, je tam tolik proměnných a tolik maličkostí, co je třeba udělat dobře, že mi z toho první fakt lezly nesmysly. Ale je pravda, že já nečti nikdy žádné návody nebo tak a kdybych četla, tak asi bych taky šila na první dobrou 😀
Holky myslíte, že když bych chtěla ušít bundu z teplákoviny pro sebe, se stojáčkem na zip, že můžu použít ten střih z Ott. 2011/1?
Dík
tak jsme dneska s Toníkem natloukli baby druky na čapí tílko a jeden šmejd mi do něj udělal dírky!!! Jde tak blbě zapínat, že už to jako dárek nepřipadá v úvahu, chjo...ted chápu ty co tam radši našijou knoflíky... no ale aspon si ho můžu nechat😉
@caramilla jsem koukala na tu hnusnou softshellku a musím konstatovat, že je to stejný střih na jarní bundu jako mám doma já, koupila jsem si ho od mavatexu a pak jsem si to zapínání upravila, aby to šlo oblíkat přes hlavu... jinak ta její balónovka je ošklivá, přijde mi to, jako by měla málo látky 😅

@caramilla jo a ta "balonovka" od "konkurence" - no je to dle mého vrchol nepraktického nevkusu ať už to tak ušila záměrně nebo omylem...ale jak psala terezita - stejně to někdo koupí 😀