icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
11. jún 2012

@veronik77 pomocník super 🙂 Já měla dneska taky pomocnici, vesele se mi válela po látce, co jsem chtěla stříhat a vřeštěla, když jsem ji chtěla odsunout...no tak půjdu stříhat ted 🙂

@caramilla to tričko vypadá na Jasmínce úžasně. My máme doma origoš s podobnýma kytičkama a už jsem taky přemýšlela, že bych to nějak pajcla...možná pajcnu to tvoje 🙂

teď se věnuju kreativní činnosti, mám na hlavě hennové bahno, vypadám jak zelená medúza...jsem zvědavá, jak to bude vypadat zítra ráno, zatím jsem to vždycky dělala jen přes den a večer smyla...dnes s tím chci spát.

komisakpd
11. jún 2012

@kuna a na co je dobre to bahno?? 😒 😎

veronik77
11. jún 2012

@kuna to dělá A. taky moc ráda... šít spolu ještě můžem, ale stříhaní.. 😀 a co na bahno manžel? 😉

season
11. jún 2012

ZIENKY SK máte záujem o hromádku MTX megavýpredaj? Zistujem záujem, píšte IP 😀 😀 😀 samozrejme aj s návrhmi na uzávierku.

kuna
11. jún 2012

@komisakpd na šediny 🙂 Je to přírodní barva na vlasy.

@veronik77 tomu je to šumák, naštěstí...mám to zabalené, tak z toho stejně moc nemá 😉

terezita
11. jún 2012

@kuna mne to nikdy na vlasy nechytlo a na sediny uz vubec.. ☹

crawler
11. jún 2012

@kuna jé vidíš...á mám doma ještě myslím pytlík henny z djerby...kdyžtak ti ho pošlu jestli to vyhrabu - já si to koupila na tetování, ale tetovala jsem se 2x a víc už ne...akorát vím, že jí je několik druhů - na trhu jsem viděla žlutou, černou, hnědou, červenou a já mám doma takovou khaki...

martinkah
11. jún 2012

ahojte dievčatá, pred časom tu tuším niekto spomínal, že sa mu na MTX výplňku robili dierky ... ušila som si mikinu zo svetloružovej nepočesanej teplákoviny/ výplňku, čo sme kupovali začiatkom roka v SK hromadke a po prvom praní som našla dierky na miestach, ktoré som prešívala dvojihlou (strečovou, samozrejme), tak som to pripísala tomu, že už asi bola tupá, ďalšie som však objavila aj tam, kde som šila len OL a nechce sa mi veriť, že aj tam som mala tupé ihly (strečové 🙂) mimo prešívaných miest som dierky nenašla.. je to prvý výplnek z MTX, čo mám, len by som rada vedela, či sa stala chyba na mojej strane alebo to môže byť naozaj len (ne)kvalitou materiálu

katka82
11. jún 2012

@martinkah to není chyba na tvé straně 😉 mě to dělá ten výplněk taky 😠 😠 😠 koukala jsem při švu(šité OL) je dírek plno ☹
@kuna tak se pak ráno pochlub jak to dopadlo 😉

avema
11. jún 2012

@vevercam Veru, to je nádherný 🙂 Už se těším, až uvidím, jak to Tomíkovi sekne. A neodolala jsem a zapojila se do objednávky. Ach jo. Kdybys chtěla s něčím pomoct, není problém, pomůžu moc ráda.

sinala
11. jún 2012

můj víkendový počin, tričko pro Alanis. Mám radost z lemu kolem krku, kráčející patka je opravdu velký pomocník. Žabičkování mě teda potrápilo dost, i když jsem ho měla teoreticky nastudované 😀 😀 😀

wewe22
11. jún 2012

ahojte zasa idem po radu kupila som ocka pre macka ale nieviem ako ich tam upevnit su umele a nemaju sa ako prisit a nie su ani nazehlovacie je na to nejaka finta?

jemi
11. jún 2012

nemáte někdo střih na zavazovací čepičku? chci ušít nějakou tenkou na léto (spíš jen kdyby bylo větrno)

terezita
11. jún 2012
lucijan
11. jún 2012

@martinkah mě to taky dělá furt, zkusila jsem teď šít z teplákoviny z batani, ale švagr, co pro něj ty tepláky byly, je ještě nepral. Tak doufám, že je to vyloženě MTX záležiotost
Jinak já kvůli tomu vyměnila OL, aby tam šly strečový jehly, a je to naprd stejně 😖

ucitelka70
11. jún 2012

@jemi ja by som ti doporučila pirátsku čiapku, ak fúka, v krajnom prípade previažeš cez uško - len treba zrejme širšie pásiky,.... ja som teraz ušila pre troch narodeninových oslávencov - kamaráti z pôrodnice - pirátky - a veru bude sa dať aj ako šatka vpredu zaväzovacia - 🙂 vyzerá to zvláštne, ale 😔

kuna
11. jún 2012

@crawler no abych pak taky nebyla khaki 🙂 Jsi hodná, ale asi bych ji nevyužila, já to moc míchat neumím a objevila jsem teď hennu od Lush a asi u ní už zůstanu, v ní už jsou všechny složky pro regeneraci i barvu, tak nemusím moc experimentovat.

@terezita já kdysi zkoušela od Henecolor a taky mi nechytla, ale teď s tou Lush jsem spokojená...je to nenásilné, ale chytá to

ucitelka70
11. jún 2012

@veronik77 krásne sú tie autíčka... ja by brala....keby

terezita
11. jún 2012

@kuna tak lush jsem jeste nezkousela. ja otestovala tri nejake jine a tedy vzdycky to same..

beky52
11. jún 2012

@season ja ano🙂..baby vyjadrite sa k tomu..a keby ano..tak uzávierka čím skor..aby sme aj niečo mali 😀

jemi
11. jún 2012

@sinala
@terezita
díky to je přesně to co jsem hledala 🙂

jemi
11. jún 2012

@terezita k tomu střihu zdarma z farbenmix se dostanu jak? mám se registrovat a zdarma jej koupit, nebo je tam někde ke stažení a jen já jsem slepá... díky

terezita
11. jún 2012

@jemi zaregistrovat a zdarma koupit. pak si ho muzes stahnout.

animal
11. jún 2012

baby já jdu spát, jsem unavená ☹ nespím, protože pořád kašlu, tak se jdu nafetovat dneska kodeinem a snad budu spát.

Jinak SOFTSHELL - doufám, že mi zítra z Baleriny odpoví, psala jsem tam dotaz na dostupnost. A do Čiperíny jsem taky psala, zda vše co chci mají.

ucitelka70
11. jún 2012

@animal skoré uzdravenie želám..... aj tebe aj Marečkovi.....

animal
11. jún 2012

@ucitelka70 děkuji, tohle se mi ještě fakt nestalo, během hodiny tak 3 záchvaty dávivého kašle a hlavně jenom šeptám a nemluvím 😝