Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita ty fotky jsou krásné a strašně moc ti to na nich sluší 😉
Holky prosím poraďte, když si chci šít podšitou mikinu z výplňku, v pase i na rukávech patent, tak to podšití stříhám stejně velké jako ten výplněk? A jaký je zhruba postup? Ušiju jakoby dvě mikiny a pak je spojím tím patentem? Díky
@komisakpd Já právě doufám, že jo... Mám to na bylinkách a rajčatech, tak tam s chemií nemůžu... ☹
@komisakpd no pokud máš ten materiál pružný tak bych to vzala z každé strany cca o 1cm ale pokud ne tak tam musíš nechat šířku boků 🙂
@anastazieb já šila mikinu s podšivkou a díly byli stejné, postup si uplne nepamatuji, tak to nechá na někoho jiného, ale kdyby ti nikdo nenapsal, tak ti nascenuji ten postup z ottobre
@anastazieb vnitrni a vnejsi dil strihas stejne.a bude na zip nebo pres hlavu? pokud na zip, tak tam zadny spek moc neni.. jestli pres hlavu, tak tam mozna budes muset trosku bojovat jak sesit, aby se ti ji podarilo obratit.. 😅
ahoj, našla jsem super blog, kde jsou odkazy na free střihy na všechno možný 😎 http://freesewingpatternsdaily.blogspot.cz/
@martinjansen díky!
Ahoj holky! Jdu vas jen pozdravit a predstavit se. Jsem uplny amater a zacatecnik, ale uz vas nejakou dobu ctu, tak je mi to takovy blby, ze smiruju... S sitim teprve zacinam, takze se v tom placam, ale strasne me to bavi a kdyz cekam tu holcicku, tak jsem se rozhodla, ze se proste na ni naucim sit. Takze sem urcite budu chodit otravovat s dotazama, protoze zatim je pro me vsechno vyssi divci 🙂 Tak preju hezky den vsem! 🙂 Mate to tady opravdu moc krasny! Doufam, ze se taky jednou dopracuju k nejakemu podobnemu vytvoru, jako tady mate vy 🙂
Ahoj holky..včera jsem posílala infomejl ale z jiné adresy než obvykle....tak kdo myslíte, že jste ho ode mne měl dostat a nedostal..tak se ozvěte 😉 ..a kdo jste ho dostal..tak prosím odepište - a pokud jste odepsali a já nezareagovala, tak mi nic nepřišlo..tak napište prosím ještě jednou 😀 dík 😉 🙂
Dekuju za privitani! Jeste mi to asi chvilku potvra, nez se do toho pustim na plno, protoze mala se ma narodit za dva tydny, tak pak budu asi chvili stresovat. Takze zatim siju hracky a kolotoc nad postylku a takovy kraviny, co zvladnu i ja 😀
@martinjasen Teda, klobou dolů... jsem myslela, že to necháte vyhnít a vy jste šli do sebe. Díky moc.
@ivuska.h Vítám Tě i tady a rovnou se jdu zeptat - matně si pamatuju, žes pro Julču šila nějaké tuniky, je to tak? Nemáš foto? Hledám něco, co by šlo i na kluka - dospěla jsem k tomu, že by to bylo na přebalování ze všeho nejpraktičtější...
@terezita Parádní fotka. Já říkala, že jsi kočka.

Holky, díky moc za podporu v této kauze!