icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anastazieb
12. jún 2012

@terezita díky, bude to na zip 😉 Mám i návod z Ottobre, akorát že tam nemají podšitou 😉

terezita
12. jún 2012

@anastazieb tak na zip je to v pohode. usijes vrchni a vnitrni cast zvlast, pak tam prisijes nejdriv k jednomu a pak k druhemu ty naplety, vsijes zipy a az na kus sesijes kolem dokola a obratis. na farbenmixu je na to i nekde navod..

petkasv
12. jún 2012

@beky52 ty teda jedeš, jsou krásný ty věcičky 🙂

katkaela
12. jún 2012

@beky52 Tak skúsim nejaké triko obkresliť 🙂
Viem, že to lemovanie sa tú už riešilo. Mám to trochu natrénované z tričiek pre Elišku, akurát ja to nezahýbam na rubovej strane, tak neviem ako to bude vyzerať na tom tielku, kde lemovanie prechádza v špagetové ramienko...

lenasss
12. jún 2012

@beky52 ty jsi nezmar tolik krásných věcí neušiju ani za celej svůj život 😀 😀

já dnes dala jen pár žíněk malému do vany a pár ubrousku druhému na zadek 😅 😅 jenže mám omluvu 😀 😀 manžel leží s chřipkou a oba kluci jsou taky umrčení tak doufám že to nebudou mít od něho

katkaela
12. jún 2012

@terezita krásne fotky 🙂 hlavne modelka, ale aj tá žltozelená sukňa sa mi moooc páči 😉

katkaela
12. jún 2012

haaaa, ktože to tu je....zelený balónik (@ivuska.h) obživol 🙂
@martinjasen skvelé rozhodnutie! 😉

ivuska.h
12. jún 2012

@rebelie Jo, šila, ale to byly samé vyloženě holčičí střihy, dole rozšířené atd... Viz http://static0.asmira.com/photo/28/138828/album.... Ale pak jsem šila trička o hodně prodloužená a dole s nápletem, aby to drželo přes vlňáky a nelezly záda -- http://farm8.staticflickr.com/7175/6666324603_4.... To se mi fakt hodně osvědčilo.

katkaela
12. jún 2012

@beky52 Fialovú moc nemusím, ale v kombinácii so žltou...hmmm, začínam jej fandiť 🙂 prekrásne!

petkasv
12. jún 2012

@ivuska.h Julča je úžasná 🙂

monr
12. jún 2012

@beky52 nemám slov, toľko našitého, tie tvoje kočky sú ako z módneho žurnálu 🙂
@elvis12 vitaj 😉

dugyna
12. jún 2012

@beky52 no ja so si uz muesla teraz na pravej ruky odstrihnut ukazovak lebo bol dost dlhy a vadil mi uz aj pri spendleni siti wc a vsetkom 😀
gelove som mala raz v zivote na svojej svadbe...ale vydrzali tusim 2tyzdne :(

diky za tip na suknicku.skusim tak usit...mam pike ..zlte a to hrozne zelenohnede a tyrkysove 😀 takze nieco vymsslim...presne som inak planovala muzovi usit z toho skaredeho pike v kombinaci so zltou tricko...ale nevdela som ako to bude vyzer 😀 t a na tvojich foto vyzeraju fakt super. cim si lemovala krk? pike ci ma taky patent,?

dugyna
12. jún 2012

@beky52 to su fakt mikini z pike? uzasne

komisakpd
12. jún 2012

@beky52 krasne...tie sukne su suprove ved to je toto http://www.fler.cz/zbozi/my-everyday-petrol-ski... nja mam toto odlozene ze si raz tke usijem 😀 😀
krasa

monr
12. jún 2012

holky SK, nepridáte sa niektorá ku mne ku riasiacej gumičke (obj.VTC), mám tam 13ks, keby sa niektorá pridala do 25 by som bola rada - k tomu mixu farieb. pozerala som u nás v obchode, tak 1 špulka 10m stojí 1,2 ☹

ucitelka70
12. jún 2012

baby pomoc, teraz nadišiel čas na kúpu autosedačky, vo vajíčku už včera neobsedel...... pozerali sme napr. fisher price, ale toto? Eurobaby F 16 polohovateľná

lenasss
12. jún 2012

holky jdu za váma na pro radu malej má dnes 4 měsíce a je teda pořád kojený akorát se mi zdá že někdy pláče a má úplně sucho v pusince takže žízní co když mu dám vodu?z flašky pije dobře kolikrát mu manžel dával odstříkané mléko takže v tom problém není akorát mám strach at mu nějak neublížím a od kdy přikrmovat?zatím mu mléko stačí.První syn byl na UM a přikrmovaný byl právě už od 4měsíců.Vím že MM je nejlepší strava ale tlak okolí ať už mu něco dám je velký 😖

lenasss
12. jún 2012

od sousedky vnučka ted o víkendu jedla kinder řez a potom si na to dala pribinák s piškotama a to má 5,5 měsíců a pořád se diví že je obézní ale tak strašně že se ani pomalu nehýbe ☹ ☹

jemi
12. jún 2012

@lenasss já se ptala doktorky jak byli asi měsíc zpátky vedra a vodičku máme povolenou, ted ji občas dám i když není teplo, chutná ji moc, až ji tu lahvičku beru (máme taky 4měsíce) a doktorka říkala, že najednou dát min než 10ml a za celý den ne víc než 100ml. My za den vypijeme tak 20-30ml asi na 6 krát 🙂

ucitelka70
12. jún 2012
kajark
12. jún 2012

@ucitelka70 za mna odporucam znacky romer, resp. britax maju super testy bezpecnosti... napr. romer king plus, alebo britax evolva 123 plus

aerin
12. jún 2012

@lenasss ty jo, neda mi to 😅 to je mazec😀 pribinak a spol. ji Z. asi posledni mesic a kinder rez bych mu nedala😀 hele muj tatka zas vykladal, jak videl u znamych 7 mesicni mimino napajejici se kofolou z flasky s dudlikem 😅 🙄
voda by mu podle me snad ublizit nemela...a prikrmy bych neresila, dokud mu mliko staci😉 ja jsem "zacala prikrmovat" s tim ukoncenym 6. mesicem, ale Z. se ridil tim, ze je do roka kojenec a opravdu byl😀 zcela vyjimece neco "ochutnal", nez ze by se najedl

aerin
12. jún 2012

@ucitelka70 my mame Maxi Cosi Priori, v testech pokud vim taky dopada dobre

lenasss
12. jún 2012

@jemi jj děkuji to jsem ráda tak jsem mu jí dala a musela jsem mu tu flašku taky vzít 😀 😀 by jí vypil celou 😀 😀

petkasv
12. jún 2012

@ucitelka70 my máme Römer King plus v testech asi nejlepší 🙂 záleží jestli mají v autě isofixy, nebo jí chtějí na pásy, normálně 🙂

petkasv
12. jún 2012

@ucitelka70 jo ještě záleží kolik chcete investovat 🙂

lenasss
12. jún 2012

@aerin já jsem právě koukala jak tele na nové vrata 😅 ta malá bude jednou chudina 😢 já teda ty řezy kupuju jen když starší brečí v obchodě že je chce ale má tak jeden za 14 dní a ne jako jídlo jen jako sladkost já kolikrát ty lidi nechápu 😖 ale třeba moje mama jsem jí ted chytla jak mu právě cpala piškot do ruky že už je starej dost aby se už učil jíst 😠 😠 tak jsem jí akorát řekla že si ted vysloužila že nebude moct být s ním sama ☹ segře když hlídala syna když se vdávala tak byl druhý den v nemocnici se salmonelozou a měl 9měsíců a doktoři po ní řvaly jak může mít tak malé dítě salmonelu a ona nevěděla z čeho no hrůza a asi za rok se mama přiznala že mu usmažila bílek a žloutek mu dala sirový do toho že se to tak dělalo dřív

palosek
12. jún 2012

@beky52 ...překrásné piké výtvory 😵 😵 😵

aerin
12. jún 2012

@lenasss no ty jo 🤐 tak to jsem nikdy neslysela, o tom vajicku...
hehe, ja jsem zvedava, co a kdy nacpe jako "prvni prikrm" Zakousek nasemu druhatku 😀 😀