icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katka82
12. jún 2012

@mooncaa normoš se poutají pásem,ale jde to jakoby za tou sedačkou takže je ho menší spotřeba 😉 😀

petkasv
12. jún 2012

@mooncaa jestli myslíš protisměr tak větši sedačky mívají takovou upevňovací konstrukci a jinak je to to nejbezpečnějčí co může být, opravdu, můžeš kouknout na nějaký crastesty a tak podobně, jinak normální autosedačka bez isofixů se poutá na pásy v pohodě, je tam takový systém na provlíknutí 🙂 nebo pak ještě existuje jeden systém, ale to záleží na autě, roku výroby a třídě 🙂

palosek
12. jún 2012

@terezita 😵 😵 😵 uou...parádní tričko i modelka 😵 😵 😵 Za střih bych byla moc ráda...mám nějak moc látek, ale šatník omezený... 😝 😀 😀 😀 ... že já si tu látku, co máš na předním díle taky neobjednala... ☹

aerin
12. jún 2012

my teda jezdime obcas, nemame auto a jezdime ruznyma autama, takze bez iso byla jasna volba...a ta MC mi vzhledem k nasi frekvenci prisla dostatecna, za slusnou cenu (sehnala jsem ji v nejake akci/vyprodeji za asi 2800,- )

aerin
12. jún 2012

@mooncaa pasy byvaji problem u sedacek s pultikem, protoze tam to jde predem

kuna
12. jún 2012

@mooncaa těch způsobů je několik, záleží na typu sedačky, ale délka pásu není problém...nevede se to "za zády", jako u vajíčka.

crawler
12. jún 2012

haló haló - nepostrádá někdo z hromadky z VTC 2 šedé zipy? já si je neobjednávala 😅

jemi
12. jún 2012

Tak westernový set pro manžela hotov (ještě budu přešívat jeden komplet ze starých džínů a kostkované košile, džíny jsou v pasu malé, tak to bude trochu složitější).

komisakpd
12. jún 2012

@terezita daj strih na blog..by som si aj ja usila 🙂)

crawler
12. jún 2012

@jemi no fakt cowboy 😉 ---jsem se Tě minule chtěla zepta, kde jsi sehnala ty šle, že vypadají fakt dobově? 😉

jemi
12. jún 2012

@crawler jaká delka zipu to je? jestli 35 tak to měla objednané Macin73 (ta má balík ještě u mě a zipy tam má) a pak Argo1, ta má balík u mě, ale zabalenej, tak nevím...ale jestli to bude ta 35, tak se mrknu a pak se domluvíme jak to pořešíme, jestli jí to pošleš a pošlu ti na účet poštovné...
No šle jsou z VTC 🙂

crawler
12. jún 2012

@jemi to bude ta pětatřicítka - tak zkontroluj ten balík argo---no, pokud ti neposlali něco navíc, tak to někomu chybět musí..tak mi pak pošli adresu kam to mám zaslat 😉

argo1
12. jún 2012

@jemi @crawler jj, zipy jsem chtěla, ale zatím mi nic nechybí, páč balíček má dojít až příští týden (jsem teď u babi :- )

sinala
12. jún 2012

holky třídím nitě z Polimexu a jsem z nich úplně nadšená a je mi líto, že jsem si těch kon nevzala víc, myslím, že moje veritaska s nimi nebude mít problém 🙂 🙂 🙂 🙂
Tabulka je momentálně nepřístupná

jemi
12. jún 2012

@argo1 no nakonec chybí, ale neboj už jsme s @crawler domluvené a dorazí ti 2 balíčky 🙂 jinak jak seš na tom, kdy můžu balíček poslat? Už tady mám jen 3 balíčky, ale čekám ještě na platby...Ale není problém odnést na poštu solo

stassy
12. jún 2012

@terezita Super, super, super, úžasný a Ty jsi krásná baba. 😀 Pokaždý, když se potkáme, tak si říkám, že jseš čím dál tím hubenější a je to tak, nezdá se mi to. 😀

maly_prcek
12. jún 2012

@ucitelka70 My máme pro Davku Kiddy Comfort pro 9-36kg - je s pultíkem a v crash testech prošla výborně (jediné ty pultíkové prošly v kategorii 9-36). Davimu ten pultík nevadí, má ho rád, takže za nás spokojenost... Jen bacha na autopásy. Ve Fábce je to naknop, ale ona taky Fabie má jedny z těch nejkratších autopásů...

alinn
12. jún 2012

@terezita no vidíš..tak tento tvůj úspěch je vlastně mým úspěchem 😀 A já z té látky ještě nic neušila 😎 😀

lelacrima
12. jún 2012

tak za polrok druhy vytvor, len model odmietol stat, tak len takto nudne polozene... je to z dvoch kusov latkovej plienky T-TOMI, flanel, jemny...uz ma stvalo, ze je tazko dostat na trhu detske flanely a v Tescu sa objavil vypredaj tychto plienok..

alinn
12. jún 2012

@katka82 @maly_prcek @jemi @crawler , když vás tu tak vidím, došel vám včera ode mne mejl?

michamicha
12. jún 2012

@alinn a u té vyšší gramáže od té nové firmy by byly taky atesty a všechno stejný jako u těch jiných firem?

beky52
12. jún 2012

@petkasv díky..no snažím sa 😝

alinn
12. jún 2012

@michamicha teda nevím co všechno..ale atesty jo 🙂 a elastanu by bylo 8% a cena za kg nejvýhodnější ze všech nabídek

beky52
12. jún 2012

@katkaela skus tu pásku najprv nažehliť z obidvoch stran..cca0,5 cm..a potom to napolovičku...potom už len krásne pomaličky šiješ..a ked prechádzaš na ramienka ..prstami napravuješ aby to bolo pekne..ja mám origoš páskovačku k stroju..takže žehliť to nemusím..

jemi
12. jún 2012

@alinn došel, ale nějak jsem nestihla reagovat 🙂 u materiálu se přizpůsobím, jen mám dotaz, ty puntíky taky budou nebo jen to co je v tabulce teď ty 3 barevný variant (abych veděla zda si ještě přidat kdyby ostatní nebylo...)

beky52
12. jún 2012

@monr ano..presne tak..ja sa v tom vyžívam..je to moj koníček..moj život..deti a šitie..a hlavne to ma naplňa obrovskou radosťou ked moje veľké baby...19 a 15,5..radi nosia moje výtvory..aj sa občas povadia..komu ušijem skôr.. 🙂

season
12. jún 2012

@terezita s tými 9timi kilami to prosím Ta ako chápať?? Porodila si sloníča?

zojec
12. jún 2012

ahojte zenusky 🙂
po par dnoch bez pc som prebehla posledne strany a ake dobre spravy 🙂 ivusku vitam spat 😉 a @terezita aka si ty krasna zena 😉 😉 a chvalim vsetky nove vytvory..
inak je neuveritelne kolko clovek stihne spravit, ked nesedi za pc :D akurat, ze k stroju som sa nestihla dopracovat :( stihla som akurat urobit strih na klobuk, tak verim, ze ho do leta aj usijem 😉
a ozi nechce sa aj ku mne niekto pridat na pruzne nite z VTC? 25ks mi bude trosku vela.. kludne sa mozme spojit aj viacere ako 2, mne bude stacit aj 5ks 😉 dik 😉

maly_prcek
12. jún 2012

@alinn Mně to taky došlo...Moc teda nevim, co na to napsat - já pohmatem asi 8% elastanu od 5% elastanu nepoznám, takže to nechám na většinovém mínění... Pokud budou holky pro a ty říkáš, že to je kvalitní látka, firma,... tak já nemám problém... 🙂

beky52
12. jún 2012

@dugyna to zelenohnedé piké ani nie je škaredé..ja mám sukne z nej..aj veľké baby..a mám aj patent tej istej farby..manželove tričko je olemované s tým..a druhý límcom od mtx