icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zikie
12. jún 2012

@martinjansen Díky!!!
@terezita Jsi kočka, na fotkách i live!!!

jieff
12. jún 2012

@lenasss já bych se nebála ani tu vodu nedávat, jestli má žížu, tak třebas dát častějc prso. To někdy bývá, když je horko, ale ted tolik neni (aspon u nás) a jestli prospívá a hezky roste, tak bych s příkrmama nezačínala. Tlak okolí je nanic, ale pokud děcka prospívají tak je ten půlrok kojení úplně dostačující. Ono je to i s tou vodou trosku osemetný, on jak bude pít z flašky, tak pak nebude mít takovou potřebu víc si vysát z tebe. ale nejlíp by asi napsala myslím ˇ@papajka že je laktační poradkyně 🙂
@ucitelka70 stejně jak píše @kajark

jieff
12. jún 2012

@lenasss chjo ta tvoje mamka je pekelná....

dugyna
12. jún 2012

@ucitelka70 my mame concord trimax je do 18kg. mala je v nej cca od 9mes. a som maximalne spokojna.splna aj najnovsie normi a patri medzi prve tri teda vtedy ked sme sa my rozhodovali patrila...sme spokojny potahan sa da pekne dat dole..oprat a zase naspat, ma dve polohy. ale malej nerobi problem v nej aj spat...stala nova 100eur...ale oproti inym co stoja cez 200eur...si myslim ze cena a kvalita rozumna...takto vyzera na obrazku https://www.google.sk/search?q=concord+trimax&h...

ucitelka70
12. jún 2012

díky kočky, nechceme veľa investovať, nechodievame na dovolenky, iba čo tu v meste a k starým rodičom na 10 km.....

ucitelka70
12. jún 2012

@dugyna a prosím ťa, pozri ten link na fisher, čo tomu chýba oproti tvojmu? u nás ani nie sú v obchodoch sedačky, nemáme si ani ako pozrieť..... a na fotkách sa mi zdajú také rovnaké

dugyna
12. jún 2012

@ucitelka70 ja som vyberala podla vysledkov bezpec,testov cize asi tak...samozrejme su aj lacnejsie ale vo vysledkoch prebadavali...pozerala som vysledky crash testov a rozne videa...a ked som videla co sa deje s lacnymi autosedackami pri kolizii a je to pre dieta nebezpecne tak vyhrala tato...

ucitelka70
12. jún 2012

@aerin my sme prikrmovali od 5. mesiaca - mrkva, hokkaido pyré - doma robené, špenát, zemiaky a ryža - toto sa obmienalo - v polievkach a pyré..... a čistú vodu prefiltrovanú z vodovodu pije od pol roka, neprevárame, a čajík pil asi 2x, maximálne ľúbi vodu..... vypije toho veľa - z pohárika z ikei, z fľašky ani nevypije, iba z minerálkovej so sosáčikom, ale z cumlíkovej nie

ucitelka70
12. jún 2012

@ivuska.h tešíme sa, že si tu s nami, tak len čakáme motivačné fotky...... všetkým si chýbala, ved sa dočítaš....

ucitelka70
12. jún 2012

PIKéééééééééé- ano, je to úžasný matroš, povedala som už pri prvej objednávka - futrovala som s tým mikinu drobcovi, perfektne sa šije, perie, vôbec sa nekrčí...... neľutovala som vôbec, že som objednala, pošila som aj také tielka bez rukávov na leto..... a kvôli piké som sa namotala zas na hromadku, podpichovala @beky52, a ona dalej @season, kým nevznikla nová hromadka, bože Maji, ty máš doma rumitex, mráza, zas mtx..... ale sa vyžívaš, však??? 😉 Toľko o tej našej posadnutosti láskou..... aj ked na mäso nebude :::::D

ucitelka70
12. jún 2012

@dugyna no nepátrali sme veľmi a ani som nevidela videá, nevieš link náhodou? I náč dnes som v tv videla v relacii fokus o nosení bábätiek , celkom pekne tam vysvetlovali a argumentovali

monr
12. jún 2012

@ucitelka70 páčilo sa ti to? ja som to vypla v tom okamihu, ako sa k tomu začala vyjadrovať lekárka 😠
edit: no možno sa prekonám, a pozriem si to, ale tých prvých pár slov ma doslova znechutilo, tak som to vypla.

dugyna
12. jún 2012

@ucitelka70 ked hodis do google crash testy autosedaciek malo by ti to vyhodit videa...potom co som videla sme radsej dali viac za sedacku a nekupili ani na bazare ..lebo z bazaru nemozes vediet ci nebola burana...takto mam istotu.bude aj pre matku neskor...alee viem v akom stave...ciez zase zuzitkuju minimalne dve deti...

dugyna
12. jún 2012

@monr co povedala ?mozno bola taka mudra ako nas "mudry" ortoped 😀 na ktoreho mam nazor a aj nas obvodak 😀

mooncaa
12. jún 2012

@ivuska.h Vítej zpátky.

@beky52 Já mám pocit, že ty své výtvory nešiješ, ale čaruješ. Takové krásné, profesionálně ušité, tolik toho a ještě dvojmo.

@ucitelka70 A jak často sedačku používáte? Každý týden, měsíc, tak to bych šla do 9-18 kg a Romer King plus, nebo Maxi Cosi. A jestli méně často, jako třeba naši kamarádi bez auta, 1x za 3-6 měsíců, tak jim by stačila i nějaká 9-36 kg. Ale rozhodně bych šla do nějaké, co má dobré crash testy. Ta fisher price mi moc důvěryhodná nepřipadá.
A jak jste vyřešili dárek na promoci? U nás fiasko, rodiče koupili ségře něco celkem drahého a nestefili se. Ségra by za ty peníze radši něco jiného (byl to foťák, ona by i nový foťák ráda, ale to se musí na míru uživateli, potřebuje jiné parametry a jiné jsou pro ní zbytečné). Takže smutná ségra a zklamaný táta.
A já z toho vyšla jako víťěz, bo si rodiče uvědomili, že já kdysi od nich moc nic asi nedostala (já už si to nepamatuji), tak že mi dodatečně něco dají a společně k Vánocům bude OVERLOCK. Jen mám z toho smíšené pocity kvůli ségře.

terezita
12. jún 2012

tak vam jeste prihodim me dnesni 20ti minutove tricko na OL.. smikla jsem ho podle jednoho stareho od alpine pro a trochu upravila.. konecne jsem se zbavila kusu toho oranzoveho jednolicu, ktereho jsem kvuli uz nevim komu musela brat metry, aby se naplnilo minimum.. 😀 😀

jestli budete chtit, muzu vam na nej hodit strih na blog.

terezita
12. jún 2012

jezis ja se vzdycky leknu jak tu na me vyskoci ty obri fotky.. jestli ty mensi nebyly lepsi.. 😅

katka82
12. jún 2012

@lenasss teda holka ta tvoje máma je fakt šííílenááááá 😲 a s tím synovcem to je taky mazec 😝 😝 jinak já bych dala buď trošku té vody nebo prostě časteji kojila 😉 jinak s těma příkrmama pokud víš a vidíš že mu kojo bohatě stačí tak se na nějaké příkrmi vykašli 😉 a i na okolí 🙂 já oba začla přikrmovat až v půlroce a nedá se říct žy by to byli zrovna drobečkové 😉 oba měli kolem 8 kilo 😅 😀
@ivuska.h vííííítej zpět 😉 stal se zázrak a zravý rozum zvítězil 😵 😀
@martinjasen děkujeme 😉
@ucitelka70 tak my máme taky Romer King 😉
@beky52 no nááááádhera 😵 😵 kdy prosím tě vůbec spíš?????? 😀 😀

katka82
12. jún 2012

@terezita 😲 😲 😲 náááádhera 😵 a moc ti to sluší 😉 😵 😵

animal
12. jún 2012

@kajark mám obě dvě a za mě jedině Romer King ta evolva už je prostě o třídu níž (ale počítala jsem s tím, protože ji mám jako druhou sedajdu a brala jsem rovnou 9-36kg) takže za mě určitě investovat do sedačky po jednotlivých třídách velikostí jako třeba King , který je 9-18g

animal
12. jún 2012

@terezita tak to triko je fajné 🙂

petkasv
12. jún 2012

@terezita to je boží já chci střih 🙂 je fakt krásný a moc ti to sluší 🙂

@ucitelka70 nás vyšel ten Romer King plus na 4000 z anglie, když vezmu že je to investice na 4roky pro prcka, je to směšná cena, nešla bych do autosedačky za 1500,-- to nás stálo vajíčko, i když třeba jezdíte málo, paradoxně se může stát něco a nedej bože vám, ten Romer je kvalita i Maxi Cosi jsou to průbojníci, MC je uzčí, ale to ničemu nevadí, dítko pak už do šířky většinou neroste, pokud nemáte otesánka 🙂 já být vámi radši zainvestuju, fakt řekla jsem si že dám za autosedačku to samý jako za vajíčko plus roky použivání, takže pokud máte vajíčko za nějakou rozumnou cenu vybírala bych v cenové kategorii jako vajíčko krát 4roky používání, jestli mi rozumíš, 1800 za autosedačku pro dítko na 4roky bych nedala to je fakt málo ☹

petkasv
12. jún 2012

@ucitelka70 ještě fakt záleží jestli máte v autě isofixy nebo chcete autosedačku na pásy teď koukám, že ten Kong plus je na pásy, kecala jsem my máme Duo plus,protože máme víc aut a některá s isofixem a některá bez 🙂 ale ten King plus se dá sehnat kolem 4000 to je krásná cena a je na ty pásy, manipulace bez problémová 🙂

ucitelka70
12. jún 2012

@petkasv nemáme žiadny isofix, ani nič, máme starú desaťročnú felíciu

veronik77
12. jún 2012

@terezita wow, fešanda 🙂

petkasv
12. jún 2012

@ucitelka70 tak bych volila ten Romer king plus, to je dobrá autosedačka za rozumnou cenu 🙂

ucitelka70
12. jún 2012

@terezita tešíme sa na strih.... ja aspon áno, mám bambus obojlíc, a ešte neviem, ako ušiť, vlastne doteraz som nevedela, toto sa mi zdá ideálne 😉

kuna
12. jún 2012

@petkasv no ona spí právě v pytli, takže ponožky neřešíme

@terezita nádherné fotky, nádherné modelky, moc ti to sluší! A tričko je krásné, přimlouvám se za návod na blog 🙂

@beky52 tyjo, ty to chrčíš jak manufaktura 🙂 Nádhera!

@elvis12 vítej v klubu! Neboj, za chvilku budeš mrskat nádherné výtvory, ani nemrkneš!

@ucitelka70 považuju i nadále za nejbezpečnější protisměr, ve Skandinávii tak vozí děti do 4 let a mají o 70% míň fatálních úrazů dětí....máme http://www.malvik.cz/Autosedacky/autosedacky-0-..., dělají ibez isofixu

mooncaa
12. jún 2012

@kuna Jak se ty sedačky bez izofixu poutají do auta? Nám u vejce často skoro pásy nestačily, jako délka. Navíc nám to vejce se sotva vešlo do auta, naštěstí jsme vozili uprostřed, ale i tam to bylo tak tak a nožičky by se tam nevešli. Máme auto malinké - málo místa vzadu. Ale je mi jasné, že tato poloha je lepší, stačí když vidím, když musel manžel prudce zabrzdit v 30 km rychlosti a spící dceři hlava vystřelila dopředu.

terezita
12. jún 2012

@mooncaa jestli mate kratke pasy, tak tu sedacku pak musis ozkouset u kramu. myslim na ty kratke sla dat maxi cosi tobi..
autosedacku mame roemerku safefix, ta ma obe moznosti jak isofix tak pripoutani pasy, ale draha jak prase. kdybysme na ni nedostali prasule, tak jdeme do neisofixove..