Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita aj na pyžamká bude dobré froté..... ja nedám dopustiť na moje froté pyžamko,už pár rokov nosím, a v pohode... 😉
@ucitelka70 jj, froté pyžámko u nás na studeném baráku jede 😀
Holky kuk http://www.stilago.cz/outlet/zeny/sukne-195241/...
Nedávno jsem v podobné sukni viděla dívčinu v kostele (ale do béžova), jsem si říkala...že by nějaký Fler?? A ted narazím na tenhle odkaz 😅 😅 😅 Asi to nebyl Fler... 😅 😅 😅
...Ale kdo z vás dobře napatchworkuje...může dobře prodat 🙂))
Zdravím všechny, nějaký čas jsem tu nebyla - postupně vás dočtu 😉 Před časem jsem neodolala a v lidlu koupila nažehlovací papír na potisk, trička byly super až do prvního vyprání 😠 😠 😠 (nažehlovala jsem podle návodu a prala přesně dle jejich doporučení), nejen že obrázky vybledly, ale popraskaly a částečně se oloupaly, prostě fuuuuj.
Triček je mi líto a pochopitelně postupně všechny opravuju, tentokrát už spoléhám jen na svojí poctivou ruční práci.
@ucitelka70 nádherné kusky...ja so dneska šila tieto..babračka..ale krásne..sorry za nekvalitu fotiek 😉 ..a tá lemovacia gumka je užasnááááááááá
@beky52 lemovaciu gumičku máš zo stoklasy alebo vtc? ja chcem ku softshellu nejaké lemovačky, ale vo vtc nemal nikto napísané, a 25 m mi je hrozne veľa, brala by som po 5 m napr. a dobre si to vymyslela s tými zbytkami, tak to bola telepatia s tým odkazom na patchwork...
ad vyšívací stroj, já mám tetu s vyšívacím strojem, heč :D tuhle jsme byli na návštěvě a já celou sobotu jen seděla u stroje :DDD asi budu jezdit na návštěvy často:P
@ucitelka70 ano ..telepatia..ale fakt su krásne kusky..cez zimu sa tomu budem venovať...nikdy nevyhodím zbytky..a j tieto kosky som strihala asi 2 hodiny vonku v altánku..ked deti hrali na dvore..a to ozaj z odpadu..lem.gumu máme zo stoklasy..tam bolo lacnejšie..
pište prosím pomaleji - neumím tak rychle číst 😉
A ohledně mazání příspěvků.. každý by měl znát svého práskače 😀 tak pro dnešek jsem to já..ale v nehtech prsty nemám 😀 to bych hádala, že už byla jejich vlastní iniciativa 😎
@terezita možno im dovolia aj stroje zobrať so sebou - vyčlenia v bohnicích krajčírsku dielnu :D
@ucitelka70 no to nevim nevim.. jim podle me svazou ruce za zady, aby nahodou nemohly neco delat.. 😉
tady se ví všechno a tak jdu pro radu je to OT ale je možné abych byla zase těhulé? ikdyž jsem to od porodu ještě nedostala?? Mám už týden divný stavy jsem strašně unavená a dnes dokonce ráno nevolnost 😀 😀 doufám že to bude jen chřipka 😅
@terezita myslíš, že im bude treba zvieracia kazajka?
@ucitelka70 a caramille budou muset nekam prifacovat i koleno, aby jim nechtela fiktivni stroj neustale poustet.. 😀

@palosek @lenasss Holky skúste ešte Holešov (Polášek-bytový textil), ja som odtial brala froté odstrižky. Možno sa skúsim ešte spýtať na jersey odstrižky. Majú ho ale čisto bavlnený bez elastanu, keď som pozerala na tie prosteradla.