icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katkaela
13. jún 2012

@palosek @lenasss Holky skúste ešte Holešov (Polášek-bytový textil), ja som odtial brala froté odstrižky. Možno sa skúsim ešte spýtať na jersey odstrižky. Majú ho ale čisto bavlnený bez elastanu, keď som pozerala na tie prosteradla.

ucitelka70
13. jún 2012

@terezita aj na pyžamká bude dobré froté..... ja nedám dopustiť na moje froté pyžamko,už pár rokov nosím, a v pohode... 😉

palosek
13. jún 2012

@ucitelka70 jj, froté pyžámko u nás na studeném baráku jede 😀
Holky kuk http://www.stilago.cz/outlet/zeny/sukne-195241/...
Nedávno jsem v podobné sukni viděla dívčinu v kostele (ale do béžova), jsem si říkala...že by nějaký Fler?? A ted narazím na tenhle odkaz 😅 😅 😅 Asi to nebyl Fler... 😅 😅 😅
...Ale kdo z vás dobře napatchworkuje...může dobře prodat 🙂))

rina76
13. jún 2012

Zdravím všechny, nějaký čas jsem tu nebyla - postupně vás dočtu 😉 Před časem jsem neodolala a v lidlu koupila nažehlovací papír na potisk, trička byly super až do prvního vyprání 😠 😠 😠 (nažehlovala jsem podle návodu a prala přesně dle jejich doporučení), nejen že obrázky vybledly, ale popraskaly a částečně se oloupaly, prostě fuuuuj.
Triček je mi líto a pochopitelně postupně všechny opravuju, tentokrát už spoléhám jen na svojí poctivou ruční práci.

terezita
13. jún 2012

@palosek jaaaaj, desigual! tam chodime s kamaradkou slintat! az ja budu velka, tak si od nich taky neco koupim.. 😀

terezita
13. jún 2012

@palosek @katkaela jo, mne se to taky libi.. 😀 doporucuju nejezdit do prahy, bo dole na vaclavaku maj kram.. 😉

palosek
13. jún 2012

@rina76 ...tak to můžu být ráda, že byly ty papíry u nás v lidlu vyprodané 😀 😀 😀
Tvoje obrázky jsou stejně nejhezčí ...prostě by-mum 😀 😀

sinala
13. jún 2012

@palosek myslíš VK?

beky52
13. jún 2012

@ucitelka70 nádherné kusky...ja so dneska šila tieto..babračka..ale krásne..sorry za nekvalitu fotiek 😉 ..a tá lemovacia gumka je užasnááááááááá

beky52
13. jún 2012

@rina76 super si to vyriešila 😉

palosek
13. jún 2012

@sinala jj, ale mojim holkám se to nelíbilo...já bych jim spíchla (pajcla) 😀 😀 😀 Tak nic, no 😀 😀 😀

palosek
13. jún 2012

@beky52 ... ty brďo, 😅 dobrý... 😵 😵 bych nevěřila, jak krásně může fialová vypadat se žlutou...uou 😵 😵

@sinala ...místo, abych šila (a že toho mám), tak sedím na pc...blbka, no... 😀 😀 😀

ucitelka70
13. jún 2012

@beky52 lemovaciu gumičku máš zo stoklasy alebo vtc? ja chcem ku softshellu nejaké lemovačky, ale vo vtc nemal nikto napísané, a 25 m mi je hrozne veľa, brala by som po 5 m napr. a dobre si to vymyslela s tými zbytkami, tak to bola telepatia s tým odkazom na patchwork...

ngvadi
13. jún 2012

ad vyšívací stroj, já mám tetu s vyšívacím strojem, heč :D tuhle jsme byli na návštěvě a já celou sobotu jen seděla u stroje :DDD asi budu jezdit na návštěvy často:P

caramilla
13. jún 2012

@komisakpd viz můj fotonávod a střih na softkalhoty 😉
@terezita hele, to mě taky napadlo, že nás tu čte zřejmě udavačka... 😒 A s těma nehtama - já to nebyla! 😀 😀 😀 😀
A na stroj si s tak hezkýma fotkama vyděláš určitě hned, ty francouzský type 😀 😀 😀 😀

caramilla
13. jún 2012

@palosek jj, moje oblíbená značka, nedostižná a nedostupná. Sukně nádherná. Už jsem se o něco takového chtěla taky pokusit, ale pak jsem došla k závěru, že by bylo lepší si jí koupit 😠 A v Praze kolem jejich obchodu musím rychle a se zavřenýma očima 😀

caramilla
13. jún 2012

@rina76 tady se zase někdo zbláznil a neví , co s časem a jehlou, co? 😀

beky52
13. jún 2012

@ucitelka70 ano ..telepatia..ale fakt su krásne kusky..cez zimu sa tomu budem venovať...nikdy nevyhodím zbytky..a j tieto kosky som strihala asi 2 hodiny vonku v altánku..ked deti hrali na dvore..a to ozaj z odpadu..lem.gumu máme zo stoklasy..tam bolo lacnejšie..

palosek
13. jún 2012

@caramilla ...se nedivím 😀 😀 , ted to tak různě projíždím...na mě trochu divočina...ale pro "mladé", proč ne...a zajímavé nápady 😵 😵

terezita
13. jún 2012

@caramilla prdloni! 😀 joo, to bych si nesmela ted sit hadry pro sebe, ze? ty mi moc nevydelaj.. 😅
tak @rina76 nekomentuju, ty skoncis v bohnicich s caramillou.. 🙂

caramilla
13. jún 2012

@beky52 no, tak to bych ty zbytky radši vyhodila než toto.... Hele, přiznej se, že ty máš doma 10 malejch číňanů! 😀

caramilla
13. jún 2012

@palosek pro NÁS MLADÉ super! 😀 😀 😀 😀 😀

alinn
13. jún 2012

pište prosím pomaleji - neumím tak rychle číst 😉
A ohledně mazání příspěvků.. každý by měl znát svého práskače 😀 tak pro dnešek jsem to já..ale v nehtech prsty nemám 😀 to bych hádala, že už byla jejich vlastní iniciativa 😎

sinala
13. jún 2012

@palosek hledáš inspiraci, ne 😀 😀 😀

ucitelka70
13. jún 2012

@terezita možno im dovolia aj stroje zobrať so sebou - vyčlenia v bohnicích krajčírsku dielnu :D

terezita
13. jún 2012

@ucitelka70 no to nevim nevim.. jim podle me svazou ruce za zady, aby nahodou nemohly neco delat.. 😉

lenasss
13. jún 2012

tady se ví všechno a tak jdu pro radu je to OT ale je možné abych byla zase těhulé? ikdyž jsem to od porodu ještě nedostala?? Mám už týden divný stavy jsem strašně unavená a dnes dokonce ráno nevolnost 😀 😀 doufám že to bude jen chřipka 😅

ucitelka70
13. jún 2012

@terezita myslíš, že im bude treba zvieracia kazajka?

terezita
13. jún 2012

@lenasss no to vis ze muzes, pokud se na sebe nekoukate jen z uctive vzdalenosti.. 😀 absence MS neni antikoncepce.. 😉

terezita
13. jún 2012

@ucitelka70 a caramille budou muset nekam prifacovat i koleno, aby jim nechtela fiktivni stroj neustale poustet.. 😀