icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

vevercam
14. jún 2012

@lenasss vložila jsem do tabulky obě varianty stretchových dvojjehel, tak si tam prosím napiš, jak to potřebuješ 🙂 ceny jsou vidět až po registraci (se ŽL), proto myslím, že by bylo nejlepší, kdybys do tabulky vložila, co se ti líbí a já doplním ceny tam 🙂

dugyna
14. jún 2012

sk baby pripopinam ze dnes vecer o 20h je uzavierka VTC , potom to dam dokopy a objednam.predpokladam ze v pondelok by to mohlo byt uz tu u mna...

lenasss
14. jún 2012

@vevercam díky to by bylo asi vše

veronik77
14. jún 2012

@katka82 ale když ta látka je tááák pěknáááááááá 😀

animal
14. jún 2012

@palosek ona to má Car na blogu tu objednávku Millera(nedělá to ona)

crawler
14. jún 2012

@piecee taky potřebuju pružný nitě😉

ach jo...jsem marod.... 😔 😔 😔 nemůžu šít, dělá mi problém i sedět u pc, ale chtěla jsem vás dočíst, protože než se vykulíruju, tak by tu přibylo 50stran a na to už bych neměla sílu....

Millera chci!!! 😀 😀 😀

crawler
14. jún 2012

holky, ještě dotaz, kamarádka chce zúžit plavky - čím mám tu plavkovinu šít??? jaká nit a jehla? děkuji moc za rady!!!

caramilla
14. jún 2012

Kdo čte ekozahradu, tak ví co to je "hromada Millera", většina balení je už dorovnaná, ale něco by se ještě našlo 😀 😎

sinala
14. jún 2012

@crawler nemám zkušenost, ale jehlu bych použila stretch a spodní nit elastickou ( jde koupit v galanterce, je taková silonová, vláknitá) a horní nit normální. Ty asi budeš zužovat na OL?, tak nic 🙂

caramilla
14. jún 2012

@crawler jehla asi strech a nit elastická. V galanterce mají i speciální plavkovou nit, je taková lesklá a klouzavá. Ale já šila Jasmínce plavky obyčejnou nití, ale teda na OL. Ale pokud použiješ pružné stehy, tak bych to zkusila asi i normální polyesterovou nití - pokud teda neseženeš tu plavkovou v galanterce 😀 Btw. na přešívání plavek bych se teda z vysoka!

caramilla
14. jún 2012

A kdyby vám bylo málo hromad. Jedna paní mi poslala kontakty, ceník a vzorníky na nové hilco, že prý kdybych chtěla udělat hromadu, že by se zapojila, že ona na to nemá odvahu, dělat hromadu. Tak kdyby někdo chtěl udělat hromadu na hilco, tak přepošlu. Objednává se teď, k dispozici to bude v září...

caramilla
14. jún 2012

Jedno pro fanynky tyrkysových kytek, hi hi hi 😀 😀 😀

lenasss
14. jún 2012

@caramilla já bych hromadu klidně udělala ale nevím zda není potřeba ŽL 😅

monr
14. jún 2012

tak doobeda vybavovačky a tu napísaných od večera 6 strán, baby jedny ukecané 😀 😀 😀 😀
už riešim návrat do práce, ach jaj, v pondelok ešte popodpisovať papiere, sa mi to kráti.
na tretie už mm nepresvedčím 🙂

@rina76 parádne aplikácie
@season @ucitelka70 v budúcej by som sa k tyrkysovému fineribu pridala, teraz už nie, tučniaky budú dosť veľká pálka, ešteže idem čoskoro do práce, aj keď sa mi nechce. 😉
@terezita veľmi pekná látka na sukni 😉

monr
14. jún 2012

čo mi to robíte s tou tyrkysovou?
nikdy sa mi nejako nepozdávala, ani som doma nič takej farby nemala, a už je doma mentol výplnek, budú tyrkys tučniaky, objednané tyrkys piké , aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa (@season máš ma na svedomí 😀 😀 😀 )

animal
14. jún 2012

@caramilla nooo do hilca bych možná šla 😎

animal
14. jún 2012

@caramilla tak mi pošli kontakt, abych věděla co a jak a jakéé budou vzory....

terezita
14. jún 2012

@monr ja na tyrkysu ulitavam! 😀 a to jsem barvy do modra driv taky nemusela. ale emmine deeeesne slusi! 😵
@animal jdi do toho! jen teda kterou banku predtim dam, to jeste netusim 😅
@caramilla dorazil balik?

dankakk
14. jún 2012

@volpaia ja som tiez cez iPad... Tabulky riešim cez normálny pc, nemám na to nervy tukat do toho takto, je to hrozne pomalé a trafiť sa presne 😖 ... Mám pocit, že naši manželia nás uz s hromadkami prekukli 🙂 mne sa to uz tutlat nedari ale nove latky stále nutne potrebujem!

dankakk
14. jún 2012

Baby, poznate toto české minky? Aké je? http://www.mojelatky.cz/www-mojelatky-cz/eshop/... podoba sa jemnostou na americké?

monr
14. jún 2012

@terezita no veď práve, mne sa tiež moc modré nepáčili, teraz som už aj mm kúpila modré tričko, ja mám dokonca jedny tyrkysové šaty, no toto fórum je moc nákazlivé 😀 😀 😀 😀 a dnes som si kúpila modrú šatku ku klobúku, no mánia

animal
14. jún 2012

@terezita musíš si vybrat nějakou novou banku, kde tě ještě neznají hi hi hi 😀 😀 😀

boudova
14. jún 2012

co používáte na vkládačky? mám vyhlídnutý bambusovo konopný flís + na dotyk flees...šlo by to?

sinala
14. jún 2012

@dankakk je to jiné, americké je jemnější, měla jsem je oba jednou v ruce a rozdíl je

caramilla
14. jún 2012

@terezita zatím ne, ale poštu nechávají vedle u švagrové, to mi mhd nosí pak večer, tak třeba! 😀
@animal ty jsi prdlá, fakt? 😀

animal
14. jún 2012

@caramilla já už se stěma látka zžila 🙂

caramilla
14. jún 2012

@animal no a nebudeš v září stříhat ale další soft? První se přihlásila @lenasss , tak se nějak poperte 😀 😀 😀 😀

lenasss
14. jún 2012

@caramilla já se toho vzdám klidně jen kdyby to nikdo nechtěl dělat 😀

terezita
14. jún 2012

@animal kdyz me znaji uz temer vsude po tom kolotoci hromadek tady.. 😀
@boudova cesky bambus.flis.

hahaaa, tak tady se bude bojovat uz i o to, kdo bude delat hromadky?? 😀

caramilla
14. jún 2012

@terezita jj, na zacatku to tu bylo tak, ze nikdo hromadu moc delat nechtel a ja jsem se nechala treba ukecat, ale nakonec se tu budeme o hromady hadat 😀 A za chvili poleti ceny strizneho dolu, bomba! 😀 😀 😀 😀
Fakt mi rozum stoji, me stacilo vyrizovani reklamaci kolem tech blbejch stitku a zase me to odradilo na dlouho. Ja ty reklamace veci, co nejsou moje fakt NESNASIM!