icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
15. jún 2012

@ngvadi vsechno to mas krasny, nejhezci jsou zvonace! Co je to za 5letou holcicku, z ma 150 cm? 😀 😀 😀 😀 😀 To bude ty kanyry tahat po zemi? 😀

a hec, ja mam neco pro Minku! Bambusov pyzamo a zabickove spodarky, zabí den je dneska! 😀

caramilla
15. jún 2012

@ivuska.h doufam, ze sis vsimla, jak jsem to pro tebe nazehlila! 😀 😀 😀 😀 😀

beky52
15. jún 2012

@beky52 ..a nemáš náhodou strih na moje baby..3ročné?

ivuska.h
15. jún 2012

@caramilla Úžasný, jsem dojata.

Spoďáry jsem dnes dělala taky, resp. zatím je to ve fázi nastříhanosti, šít se bude snad zítra. Horší je, že ta opice k tomu chce do barev i podprsenky 😀 Ovše, já budu mít lemováno, ty tvoje jsou tzv. metoda žaves (žádné velké s*aní) :D Já tu mám totiž vzorky lemovek na zakázku barvených, tak je musím nějak využít 🙂)

dugyna
15. jún 2012

@beky52 hej tak som aj dufala ze by kabatik mohol by aj na zimu 🙂

caramilla
15. jún 2012

@ivuska.h 😀 😀 😀 😀 podprsenky si uzij! Spodary bych se i treba vic "s....la", ale takto mi to nastesti maximalne vyhovuje, nikde nic netlaci a prdelka jak lusk 😀 😀 😀 😀
pak se tesime na fota na modelkach! 😀
Ja si rikala, z ohledne lemovacek je nejake podezrele ticho po pesine 😀 😀 😀 , tak at ti nebarvi, hlavne! 😎

marcelkad
15. jún 2012

Všechny výtvory opět super. Asi po 4 dnech jsem něco pošila. Bude hic, tak rychle trička pro staršího. A letní pytlíky na spaní pro mladšího. Akorát ten velký je fakt obrovský, ten bude tak příští rok 😀 tak musím vytvořit mezi variantu

stassy
15. jún 2012

i já se přidám, něco malého ze včera 😀 kalhoty na přání, pro neteř a synovce - froté kalhoty, že prý je to teď v USA hit 😀

caramilla
15. jún 2012

@stassy WOW, vodvaz!!! 😀 😀 😀 😀 😀

stassy
15. jún 2012

@caramilla Dík, jsem se snažila. 😀

marcelkad
15. jún 2012

Docela dost se mi líbí ve WENDY ti piloty
http://www.produktservis.com/katalog/wendy/obou...

nechcete někdo, že bych udělala takovou malou objednávku? 😉

beky52
15. jún 2012

@dugyna a nemáš náhodou strih na moje baby..3ročné?.. 😀 ja som to poslala najprv sebe 😝

terezita
15. jún 2012

@animal klido pido ty dva kousky. a te sede jeden taky v pohode. beru svetlou zelenou 2x a jednu blede modrou 😀
@stassy jeee, parada! 😵

season
15. jún 2012

Tak objednané MTX 72kg skoro 900€ som neverila, že sa dostaneme cez 20kg, ale sme statočné maniačky. 😀 😀 😀 Môžete posielať pengy, platíme vopred 😉 a ja idem spaaaaaaaaaaaať!

season
16. jún 2012

@ngvadi máš COL, alebo tak krásne olemuješ s dvojihlou? parádne to merino. Kožené capáčiky si šila tiež Ty?
Baby, čo šijete kabelky a peňaženky, dá sa zrecyklovať staré zapínanie na kabelke, taký kovový rám s klbom (vid http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=11962146&tab=0), do ktorého je tá taška zacvaknutá? Strašne by som takú chcela, lebo po otvorení to tak lepšie drží. Len mám obavu, že už to tam nebude držať a bude sa to odtiaľ vytrhávať 😝

animal
16. jún 2012

@terezita OK prohozeno 🙂

palosek
16. jún 2012

@stassy froťáky super....my máme z froté pyžámko 🙂 @marcelkad pěkné 🙂
@caramilla ...taky jsi neodala žabkám 😀 😀 😀 Holky prosím...Kdo jste objednávali zipy ze Stoklasy v metráži.....jaký je rozdíl mezi těmi jezdci ASIC a POL? Díky @animal @terezita ...nevíte náhodou?? 🙂

dugyna
16. jún 2012

@beky52 to by im podla mna bolo urcite dobre je to 98, strih z ottobre, 98 je najmensi strih...rukav je ne foto zahnuty lebo miske je to est dlhe. takze nevie kolkatku nosia baby ale isto je tam aj pre ne 🙂 chces?

terezita
16. jún 2012

@palosek ja u stoklasy nikdy nic nebrala.. 😀

lenasss
16. jún 2012

proč nám protíkají svrchní kalhotky z PULU? mám je olemované lemovací gumičkou ze stoklasy a kolem nožiček to máme pořád mokré ale druhé co jsou lemované lemovací gumkou ze šijem dětem to nedělají ☹ nemáte s tou ze stoklasy někdo zkušenosti?

beky52
16. jún 2012

@dugyna ano..chcela by som..trošku to viem zväčšiť..mám nejaké flízy ešte od Vianoc..som objednávala od Mráza..a tento strih sa mi veľmi páči..aj tá kapucna..a prosím ťa ty si s čím lemovala?..

beky52
16. jún 2012

@season hej..statočné maniačky 😀 😀 ..ked sa kuknem na svoju výslednu kolonku...tak mám pocit,že je najvyšší čas navštíviť odborníka na závislosť 😀 😀 😀 😀 😀

sinala
16. jún 2012

@caramilla žabičky vypadají krásně, asi kousek nechám A. na boxerky až bude potřebovat 😀 😀 😀
máš je bez začištění? nebudou se kroutit?

katkaela
16. jún 2012

@komisakpd určite aj na SK by sa našiel nejaký výrobca, čo šije jersey a froté prosteradla (ježiš, teraz som zabudla, ako sa to povie slovensky) a určite by tiež boli nejaké odstrižky, keby si sa popýtala 🙂

katkaela
16. jún 2012

@stassy krásne tie froťáky, dobrý nápad!🙂 to sú tiež odstrižkové, alebo je to zo serióznej metráže ?

monr
16. jún 2012

@ngvadi paráda
@caramilla spoďáre sú fantastické
@stassy super nápad, 😉

pridávam po dlhšom čase, nohavice FM strih Dana, trošku upravené, a musela som zužovať, aj tak sú široké. a z takej blbej látky nikdy viac, sa to šmýkalo že až. skoro všetko som lepila stylefixom, nech sa neposúva

caramilla
16. jún 2012

@sinala co mám jedny testery z jiného úpletu, tak kolem nožiček dobrý a na břichu se mi to o "pupek" kroutí, ale jen trochu a mě to nevadí. Rozhodně je to příjemnější než škrcení gumičkou 😀

pyžamko v akci a včerejší pajc Zary 😀 Sukýnku dovezla ségra Míně z Turecka, psáno 98, ale i jí je tip-ťop a to nosíme sukně i 68 😀

@terezita ta růžičková stužka je překrásná!

monr
16. jún 2012

@caramilla by si si mala založiť návrhársku firmu pre deti, fatk super nápady 😉

caramilla
16. jún 2012

@monr to je pajc zary 😀
Kdo je tady největší číňan? 😀 😀 😀

http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=54126623&tab=3

monr
16. jún 2012

@caramilla zara nemá také farby 😀 😀 😀 , ale musíš uznať, že kopec vecí si pošila na Jasmí bez pajcovania, a mne sa teda veľmi páčia.