icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
17. jún 2012

Holky je uzávěrka M. Mullera...nechcete ještě někdo "gypsy p. na růžové"??? Fakt parádní látka...chybí dorovnat až...6,7m 🙂 😉

marcelkad
17. jún 2012

@schnek 😀 😀 😀

terezita
17. jún 2012

@palosek jee, to je ta co mam v modrozelene a caramilla v cervene 😅 fakt hezka! ale na me moc zuzuuu.. 😝 😀

schnek
17. jún 2012

@marcelkad no co? 😀 triko pro mě, pro Aničku taky + tepláčky a ještě na šatčiky, to by se spotřebovalo 😀 musím vydržet do úterý, to mám poslední státnici, pak zavařím stroj 😀 už si plánuju, jak si v pauze mezi zkoušením a vyhlášením skočim pro nitě a vlizelín 😀 fakt nevim, jak přežiju v červenci 2t dovolený 😀

palosek
17. jún 2012

@terezita 😅 😅 😅 ...to je mi jasné 😀 U tebe jsem ani nedoufala 😀 😀 😀 😀 Ale je krásná i v jiných odstínech...chjo... 😢

lenasss
17. jún 2012

@ucitelka70 tak jsem to ušila nakonec jsem udělala jen takové natahovací prostěradlo aby neležel jen na té látce od kočárku a je to dobré ani to nevypadá tak blbě a šilo se to dobře tak uvidím co na to zítra řekne 😉

stassy
17. jún 2012

Prosím, netušíte některá, kde by se daly sehnat vzorované lemovací gumičky? Jako třeba s puntíkama, pružkama apod. Pátrám, pátrám, ale zřejmě blbě, nic nenacházím..

animal
17. jún 2012

@stassy myslím že nakupovala @crawler , ale dovoz - nevím jestli USA nebo EU , ale byly tam krásné včelky, ty mi utkvěly v paměti

ucitelka70
17. jún 2012

@komisakpd sukna super, na dobrej štíhlej postave všetko pekne ukáže, a na tej sukni fakt nevidieť, že si začiatočník, pekne stojí všade...

animal
17. jún 2012

Holky to HILCO už nějak připravuju, předchystala jsem si tabulku a prostě vymýšlím, jak to nejlépe udělat no. Na své staré stránky vám navkládám nějaké potisky abychom v tabulce mohly dávat odkaz o jakou látku se jedná. A jelikož nebude v mých silách navkládat vše, co byste chtěly, tak bude ke stažení ještě celý vzorník ju. Jinak myslím si, že HILCO objednávku může pojmout komorně pouze pro MK - co vy na to?????

rebelie
17. jún 2012

Přiznejte se, která jste dneska byla na Parukářce na Tátafestu? Viděla jsem dítko v opičkovém triku a v kraťasech, co měly dolní lem s autíčkama.

jemi
17. jún 2012

@animal tak já zínámač šetřit 🙂

zikie
17. jún 2012

@schnek když musíš, tak musíš 🙂)

zikie
17. jún 2012

@stassy jediná vzorovaná o které vím, jsou maskáčovky na látka.cz a pak na ŠD, ale ty už asi znáš...

eldwen
18. jún 2012
katka82
18. jún 2012

Bré pondělní ránko 🙂
tak než jsem se stačila rozkoukat už jsem si naklikala látky k Marcelce do tabulky 😅 manžel mě už asi konečně vykopne u baráku a budu se živit rozprodejem látek což počítám by mohlo na pár let stačit 😀 😀 @lenasss myslím že jako bodyno by to určo šlo 😉 🙂
@maya84 nááádhera ty sukně jsou úúúžasnýýýý 😵 😵
@schnek děkuju 🙂 no my by to taky nenapadlo 😅 mam to pajcnuté z této diskuse 😀 😀
@kuna jj Wendy 😵 😵
@michamicha dííky 🙂
včera jsem konečně dodělala ta 3/4ťáky pro sebe 🙂 a pak bodíkotriko na prckovi 😎 no samo si ho hned polil a tak jsem ho musela převlíct 🙄 😀 😀

katkaela
18. jún 2012

@terezita Tak ja sa idem pustit do toho upratovania, žehlenia a podobných milých činností...uvidím ako dlho ma to bude baviť 😀

schnek
18. jún 2012

tak DADKA mi spustila VO ceny a ostřižky mám za 54,-/kg (s DPH) 🙂

katkaela
18. jún 2012

@zikie @jemi cestovnú židličku mám tiež vo svojom šicom pláne 🙂 (...ježiš ja mám toho v pláne, aby som to vobec všetko stihla a deti nevyrástli) Akrát by som to potrebovala vidieť také rozložené, lebo zatial moc predstavu nemám.

katkaela
18. jún 2012

@petkasv Čím si vystužila tú krempu na klobúčiku? vlizelinom? Ja mám totiž len vlizelin a nie je bohvieako pevný, lepší som momentálne nezohnala, tak som zvedavá čo mi z toho vzíde.

animal
18. jún 2012

@schnek ty jsi i plátce DPH?

jam3
18. jún 2012

@rebelie
To byl náš Matik. 😀 Byli jsme vzadu u Petanque za Novou Trojku, Honza dobrovolnicil, já si užívala.

Jinak se vás snažím číst, většinou na mobilu, tak není moc sil na psaní.

@animal
Snad mě na Hilco vezmeš, i když jsem tak pasivní MK.

Jinak výtvory opět dokonale krásné, já teď dosila komplet latkovaci výbavu a snad konečně začnu víc šít na kluky na léto.

animal
18. jún 2012

@jam3 ty jsi samozřejmý inventář 😀

jam3
18. jún 2012

@animal
Děkuji a jdu překopat podlahu, jestli u nás taky není pár miliónů schovanych. Jinak to fakt vidím na tu banku s @terezita. 😀

@terezita
Mohla bych se u tebe nějak stavit pro vše, co u tebe mám?Kdy by se ti to hodilo?Dík.

rebelie
18. jún 2012

@jam3 Já jsem si říkala, že to je určitě někdo odsuď. Já vás viděla u bubnování od A-centra. Bášek byl to miminko, co tam bubnovalo s tatínkem v žluté košili.

schnek
18. jún 2012

@animal nejsem

petkasv
18. jún 2012

@katkaela no je to nějaký vlizelí, ale asi sto let starý, přišlo mi to divný, budu muset koupit decovil, vůbec ta krempa nedrží tvar, je to prvotina, takže až budu mít decovil, tak se na to vrhu pořádně 🙂

petkasv
18. jún 2012

Holky jak velký jsou ty odstřidky Dadka, na co je používáte?

katkaela
18. jún 2012

@petkasv ja práve dúfam, že ten decovil nebude treba, no uvidím
Tie DADKA odstrižky jersey na tričká, legínky, tenšie tepláčky, pyžamka, polodupačky pre mimi... holky určite ešte niečo vymyslia🙂 Z froté ja mám ušitú celú plienkovú výbavu 🙂
Vačšinou sú to štvorce tak 50 x 50 cm, niekedy polovičné, ja som mala aj taký tubulár nerozstrihnutý asi 1m x 40 cm