icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

komisakpd
18. jún 2012

@ucitelka70 dakujem..inac aspon na ten fotke nie je vidiet moje brucho..pozostatky tehotenstiev...

katka82
18. jún 2012

@veronik77 tak dneska dorazili autíka 😵 😵 😵 díky díky díky jsou náááádhernýýýý 😵 😵 už se těším až je vyperu a střihnu do nich 😀

monr
18. jún 2012

@katkaela uži si to bez malej, ja som sa tešila, že budem celé prázdniny bez oboch báb (teda cez týždeň, aby ste si nemysleli nič divné 😀 😀 😀 ), a nakoniec zostanem dlhšie na rodičáku, tak budem s nimi doma 😉
@ucitelka70 vďaka za link 😉
@schnek ak zistíš, ako to funguje pri priamom odbere, tak poinformuj, to som zvedavá aj ja, či sa niekedy neoplatí spraviť výlet 😉

monr
18. jún 2012

a ešte tričko od @terezita (dala som gumičku okolo krku, strašne mi to odstávalo. a dnes malo premiéru, bola som vybavovať v meste, tak som otestovala. terez, vďaka

barcav
18. jún 2012

@monr dík 🙂 mně děsně padají vlasy, zkoušela jsem je 😒 nechat narůst dlouhé aspoň k ramenům a prostě se to nedalo

eldwen
18. jún 2012

@beky52 nevim, jeslti se to uz eresilo, ale jak jsi na ty tricka z pike delala limecek? taky bych manzelovi chtela udelat.

schnek
18. jún 2012

@monr napíšu jim a uvidím. Budeme v červenci ve Zlíně, to už není tak daleko, ale zase kdyby trvali na minimálním odběru jako na webu, tak to nemá smysl, 7-10m od jednoho vzoru fakt neužiju.

barcav
18. jún 2012

můj první výtvor pro manžela 😀 tričko na spaní

eldwen
18. jún 2012

@barcav tohle je kraaasneee

manzel vzdycky, kdyz neco usiku, tak prohlasi,z e to vypada jak pyzamo - takovehle pyzamko by bylo ale jenom pro meeeeeeeeeee 😎 😎 😎

sinala
18. jún 2012

@veronik77 teď mi přišly auta, jsou krásné, hezčí než na obrázku. Díky 😀

monr
18. jún 2012

@schnek jj, to by potom bolo jedno, ale zas poštovné tiež nie je najlacnejšie, som zvedavá, čo dajú vedieť

monr
18. jún 2012

@barcav nie je toho škoda na spanie? také tričko v pohode aj von, skvelý nápad 😉

caramilla
18. jún 2012

@barcav chudaci manzelky arachnofobicky 😀 😀 😀 😀 famózní 😎

animal
18. jún 2012

@monr no já o víkendu taky spíchla triko ala @terezita (mi nabourává šicí plány 😀 ) a hnedle jsem ho prubla, musela jsem na kontrolu k doktorovi. Fotku dám až budu fotit hromadně několik šicích výtvorů za poslední dny

monr
18. jún 2012

@animal mne by sa pozdávalo viac takýchto super strihov, vystrihla, rozšírila, keďže sa mi nepodarilo vytlačiť ako má byť a spichla. ešte keby bol overlock, tak fakt by to bola taká rýchlovka.

boudova
18. jún 2012

@monr jak se to prosím správně rozšiřuje, já se nevejdu ani do té v závorce uvedené 42 😀

caramilla
18. jún 2012

@maya84 sukýnky jsou krásné!

aerin
18. jún 2012

a me by zase, prosim, zajimalo, jak to triko udelat mensi 😅 potrebuju tak 34... 😝

monr
18. jún 2012

@boudova tak ja som do rozšírila úplne laicky, pridala som po bokoch asi 4, či 5 cm, len tak od oka. tak ako je to správne, v tom žiaľ neporadím. dole a na krku som pridala len asi 1,5cm. aj tak mi to okolo krku odstávalo, tak som tam dala gumičku.

boudova
18. jún 2012

@monr gumičku mám doma nachystanou 🙂 díky!!!

caramilla
18. jún 2012

modré víkendové tvořní, ségra mi v pátek odlétá na měsíc do USA, tak plánované letní sukně budu muset asi nafotit na sobě ☹
hic jak v pr.... s jasmí s odpo naložíme do bazénu, co jsme přes víkend napustili.
Co se taky jiného dá dělat bez "e", že 😠 (klávesnice objednaná z ebay tu bude až za 14 dní) ☹

animal
18. jún 2012

@boudova vezmi na to tríčo více pružnější matroš než je jedno nebo oboulíc a rozšiř ve středové části a něco málo i na bocích

animal
18. jún 2012

@aerin ve středové části uber 🙂

lenasss
18. jún 2012

mám já divné období 😖 😖 v sobotu nám někdo otrávil psa (fenku v březí) tak o štěnátka přišla,ale žije zatím se neví jestli to nenechá následky ☹ v neděli jsme pozvala do bazénu děti co se do vesnice nastěhovali před měsícem postávali u plotu a koukaly jak se malej koupe tak jsem jim řekla ať jdou dál a když se ta nejstarší šla převlíknout domů manželovi zmizeli z peněženky 4500kč 😠 😠 a aby nechybělo dnes jsem si šla spravit náladu k šití a mám steh na palci jsem si ho rozfikla řezacím kolečkem 😅 ať už to skončí venku krásně a mi samé trápení.A to manžel chce odpoledne strhávat střechu tak doufám že se nic nestane ☹ ☹

terezita
18. jún 2012

@jam3 hola hola, kdy a kam ti mam donest FM a nazehlovajdy??
@kuna ja mam asi oproti vam nejaka siroka ramena ci co, ze mi to tam neodstava.. 😀 ale hlavne, ze jste si nasly reseni a nekamenujete me za znicene metry latek! 😀

terezita
18. jún 2012

@aerin ubrala bych uprostred, ale i tak centak po kraji, bo budes mit jinak az moc siroke ty pruramky..
@caramilla teeeda paradni moodra balonovka! a fotka segry s kloboukem, no lukcuuuc! ty ji zadelavas na drahu modeliny!!!!

crawler
18. jún 2012

@stassy animal píše správně - jukni do alba - měla jsem pěkný se včeličkama...ted nevím, jestli z kanady nebo z usa...ale bylo to drahý, říkala jsem si, že kdyby se vzali nějaký vzory hromadně 😀 tak by to vyšlo líp 😉...takže bud se můžeme domluvit na hromadce, ale nevím, jestli by byl zájem - kdyžtak pište do IP a kdyby nebyl, tak tuším na šd něco málo mají 😉

caramilla
18. jún 2012

@lenasss hruza ☹ lide jsou nekdy tak strasne zli! ☹ tak ať je brzy lepe!
@terezita 😀 o, diky! no, kazdou chvili cekam, ze mi ji nekdo na fleru prebere 😀 coz paja je rozumna a velka, ale co Jasmi, te zadelavam vic. Ale marna slava, je fakt profik. Stoupne ke zdi, hodi zamyslenej pochled a kdyz vidi, zem mam nafoceno, laskovne zdrhne 😀
Klobouk nafotit vubec nesel, bud stin v ksichte nebo prepaleny klobouk 😠 hrza a des, z 50ti fotek semi nelibi ani jedna. Paje to slusi, ale klobouk jaksi neni videt, ale kde je videt klobouk, zase neni videt paja 😀

monr
18. jún 2012

@caramilla ako vždy paráda, a klobúk fantastický.
@lenasss prajem, aby už boli samé pozitívne veci 😉

caramilla
18. jún 2012

jeste vlastne taska v akci.
Jinak ja mam taky vikend blbec, na @lenasss nemam, ale depku z vikendove navstevy me rodiny jo ☹
vcera jsem sla spat ve 2 a jasmina je od 5 vzhuru, ted nemuze uz hodinu usnout odpo, me tresti hlava a zakazky se samy nevyridej. V 5 rano jsem si rekla, ze se smazu z fleru, blogu atp. a udelam si 2 mesice letniho spanku.
Ty vo... to "e" me fakt uz S_R_, jáááááááááááááááááá chcííííííííííííííííííííííí ééééééééééééééééééééééééééééééé

foto tasky na modelce