Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita Já nevim, jestli je tam chlup 😝 A kuchat Anavku se mi nechce... 🙂 Ale mám tu oranžové auta a ty jsou s chlupem a na plíně je mám taky a vybledlá není skoro vůbec... Přijde mi to sérka od sérky...
@daisyr Prostehováno a už se točí v pračce.Dneska mi dorazila zásilka z jehličky a jsem z ní úplně na větvi. Třeba vikingové jsou fakt luxusní http://www.veselajehlicka.cz/latka-uplet-viking...
A právě jsem zjistila, jak je ekonomicky převýhodné mít kluka- neskutečně ušetřím za Hilco 🙂
tak za Hilco asi ušetřím i já vůbec nic se mi tam nelíbí snad jen ti šneci 😒
@katka82 tak az ve stredu, pac zitra mam narozeniny a rozhodla jsem se obdarovat spankem (= nebudu do 2 delat balicky a zitra nebudu vstavat na postu a nebudu pracovat). Dobrou noc vsem v tuto brzskou hodinu:D
Jako naplast na bolistku jsem si koupila nejhezci narozeninovy dar, co jsem na Fleru nasla 😀
http://www.fler.cz/zbozi/dlouhe-saty-na-uzka-ra...
jsou moje! 😎
@caramilla všetko najlepšie, aj moja dcéra má zajtra krásnych 25 rokov..... tak všetko najlepšie zajtrajším oslávencom 😵
tu aspon nejake foto vytvortov
Všetkým blížencom, ktorí sa tu priznali, ale aj tým nepriznaným, prajem všetko naj naj naj!!! 🙂
Ahojky švadlenky,
jsem začátečnice v šití (tak před 10 lety jsem si šila halenku a pak nic). Chtěla bych si našít pleny na druhé mimi. doma má ručníku že nevímkam s nimi a tak mi napadlo, že je aspoň využiji. střih mám, ale teď nevím jestli se hodí i ručníky nové (ale tak 15-20 let staré prostě nepoužití) Dostali jsme je do výbavy ke svatbě (všechny babičky poctivě střádali od naši tak 5 let 😀 ) mám ručníky několikrát vyprat aby dobře sáli?
Další otázka kde berete ty krásné tričky, bodíčka, kalhoty ............... To střihy kupujete nebo děláte sami doma či je někde stahujete?
když kopuíte látky tak je vždy vypetere než začnete šít? 😒
mašinu jsem si přivezla minulý týden a zatím leží látky přijdou asi dnes tak sháním info 😀

@maly_prcek a na tech plinach mas taky ten uplet s chlupem nebo bez? ty bez chlupu mi prijdou jeste v pohode. mne blednou ty s chlupem..