icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
18. jún 2012

@maly_prcek a na tech plinach mas taky ten uplet s chlupem nebo bez? ty bez chlupu mi prijdou jeste v pohode. mne blednou ty s chlupem..

daisyr
18. jún 2012

@zikie určtiě je faj¨n úplet před praním přehnout, jak píšeš, a prošít či asi stačí stehnout, pak se to nekroutí, jako když to je volně, takže pěkně využiješ celou šíři

maly_prcek
18. jún 2012

@terezita Já nevim, jestli je tam chlup 😝 A kuchat Anavku se mi nechce... 🙂 Ale mám tu oranžové auta a ty jsou s chlupem a na plíně je mám taky a vybledlá není skoro vůbec... Přijde mi to sérka od sérky...

animal
18. jún 2012

@jemi já nevím, jestli ty slabší jsou podčesané nebo ne, ale ty silné, to je teplákovina podčesaná

zikie
18. jún 2012

@daisyr Prostehováno a už se točí v pračce.Dneska mi dorazila zásilka z jehličky a jsem z ní úplně na větvi. Třeba vikingové jsou fakt luxusní http://www.veselajehlicka.cz/latka-uplet-viking...
A právě jsem zjistila, jak je ekonomicky převýhodné mít kluka- neskutečně ušetřím za Hilco 🙂

lenasss
18. jún 2012

tak za Hilco asi ušetřím i já vůbec nic se mi tam nelíbí snad jen ti šneci 😒

daisyr
18. jún 2012

@zikie to máš pravdu, hilco pro kluky moc nedělají, také ušetřím 😀 , ale ta látka z jehličky je fakt super, jen ta cena teda také 😉

zikie
18. jún 2012

@daisyr No ta cena je dost hustá, ale zase si říkám že za tu originalitu to stojí, navíc když pak člověk porovná cenu s výrobky z podobných látek- Lindex, Next atd, tak se to ve výsledku skoro vyplatí 🙂 Alespon se tím utěšuju.

monr
18. jún 2012

@dugyna car ma na blogu návod 😉

dugyna
18. jún 2012

@monr diky 🙂

caramilla
18. jún 2012

@katka82 tak az ve stredu, pac zitra mam narozeniny a rozhodla jsem se obdarovat spankem (= nebudu do 2 delat balicky a zitra nebudu vstavat na postu a nebudu pracovat). Dobrou noc vsem v tuto brzskou hodinu:D

Jako naplast na bolistku jsem si koupila nejhezci narozeninovy dar, co jsem na Fleru nasla 😀
http://www.fler.cz/zbozi/dlouhe-saty-na-uzka-ra...
jsou moje! 😎

caramilla
18. jún 2012

@monr fotkú! 😀
@animal neuštříme vůbec, páč vezmeme pak útokem ŠD 😀

ucitelka70
18. jún 2012

@caramilla všetko najlepšie, aj moja dcéra má zajtra krásnych 25 rokov..... tak všetko najlepšie zajtrajším oslávencom 😵

zikie
18. jún 2012

@caramilla Tak vše nej.

lenasss
18. jún 2012

@caramilla všechno nejlepší přeji a hlavně si ten den užij přesně tak jak si přeješ 🙂

animal
18. jún 2012

@caramilla já zapomněla napsat ušetříme TEĎ, pak necháme na podzim vydělat Terku 😀 😀 😀

animal
18. jún 2012

@caramilla a jinak všechno nejlepší, kup si něco ke kafíčku a odpočívej na zahradě na houpajdě 😀 😎

terezita
18. jún 2012

@caramilla oj ty kokso, ty jsi taky blizenec? 😅 toz to predem gratuluju!! (ja mela vcera 😀)

monr
18. jún 2012

@terezita k vcerajsim narodeninam vsetko najlepsie 😉
@caramilla k zajtrajsim narodeninam vsetko najlepsie 😉
Kočky prijemnu oslavu, idealne cely tyzden. 😀

beky52
18. jún 2012

@avema krásne vecičky si ušila..super bodkovaná suknička 🙂 ..ale všetko

ngvadi
18. jún 2012

tak já přidávám dnešní výtvor, pyžamko pro budlu z mtx merina... škoda, že nedělají holčíčí barvy 🙂

@caramilla, tyjo, ty šaty jsou úchvatný... a paní má teda čupr modelku, myslim, že tvojí ségře výrazně konkuruje :D

season
18. jún 2012

@caramilla všetko najlepšie!!! Aj moja mama má narodky! 🙂 🙂 🙂 🙂 Práve jej tu šijem pyžamo, tričko z tyrkysového piké schne na balkone

season
18. jún 2012

@terezita aj Tebe všetko naaaaaaaaaaaaaaaaaj!!!!

dugyna
18. jún 2012

@caramilla @terezita kocky vsetko najlepsie ,mbrahco ma zajtrra teda 20teho, a softova bunda ho uz caka skoro hovotova cakam len na kratsi zips z VTC .hodim potom foto 🙂

dugyna
18. jún 2012

tu aspon nejake foto vytvortov

dugyna
19. jún 2012

task teraz snad foto aj nahram 😀 ,
medvedikove tricko s kapuckou pre misku
gate alienchen FM pra slecnu v brusku
tricko podla FM froh pre muza

katkaela
19. jún 2012

Všetkým blížencom, ktorí sa tu priznali, ale aj tým nepriznaným, prajem všetko naj naj naj!!! 🙂

eldwen
19. jún 2012

@animal uz je vycerpany limit triceti stazeni vzorniku ☹ a ja to nestihla 😒 co ted?

veronik77
19. jún 2012

@caramilla všechno nejlepší!!! 😉
@terezita a Tobě také! 😀

evcounek
19. jún 2012

Ahojky švadlenky,
jsem začátečnice v šití (tak před 10 lety jsem si šila halenku a pak nic). Chtěla bych si našít pleny na druhé mimi. doma má ručníku že nevímkam s nimi a tak mi napadlo, že je aspoň využiji. střih mám, ale teď nevím jestli se hodí i ručníky nové (ale tak 15-20 let staré prostě nepoužití) Dostali jsme je do výbavy ke svatbě (všechny babičky poctivě střádali od naši tak 5 let 😀 ) mám ručníky několikrát vyprat aby dobře sáli?
Další otázka kde berete ty krásné tričky, bodíčka, kalhoty ............... To střihy kupujete nebo děláte sami doma či je někde stahujete?
když kopuíte látky tak je vždy vypetere než začnete šít? 😒
mašinu jsem si přivezla minulý týden a zatím leží látky přijdou asi dnes tak sháním info 😀