Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@evcounek ahoj a vítej tedy na této stráááášně nakažlivé diskuzi.Já jsem si šila plenky ze starých ručníků a byla to hrůza malej v nich nechtěl vůbec být 😠 až potom jsem sedla za stroj a ušila plenky jako dotykovou jsem dala froté nebo bambusový semiš dovnitř flís konopný třetí vrstva byl jednolíc nebo oboulíc potištěný a tyto plenky teprve vzal na milost.Pořád jsem přemýšlela kde byla chyba a asi v tom materiálu protože do toho jednou čůrnul a asi ho to studilo 😅 a ted vydrží i dvě tři hodinky takže paráda.Jinak můj postřeh odtud látky kupujem v hromadách vždycky se domluví nějaká hromadach ted myslím žádná není.Střihy já osobně beru v ottobre nebo burda.A látky vždy peru kdyby se potom srazily jednou jsem nevyprala výplněk a ted z toho má malej 3/4 ťáky 😀 😀
Děkuji vám že je to nakažlivé takhle jsem začal plést svetr. Když mi bylo 10 let tak se mi to babička pokoušela vysvětlit a naučit ale 10ti letý parchant prostě nechce. co bych za to dala teď 😢 takže jedne svetřík na Lukyho upletený a rozpárany 😀 druhý tak až mu bude 5 😎 a teď se pokouším o třetí a ten vypadá, že mu i bude 😀
jinak až se bude obědnávat tak se hlásím dobrovolně. dejte vědět 😀
@evcounek ahoj, určitě bych s těma ručníkama začla, vychytáš střih a techniku a pak začneš pokukovat po lepších materiálech jako je bambus...a budeš ztracený případ 😀 😀 😀 Asi záleží na tom, jak tlusté ty ručníky jsou, protože šít nějaké kapsovky z tlustého froté, tak by ta plena asi byla objemná. Ale jak říkám, pro začátek super a využiješ je i na vkládačky.
Všechny látky se před šitím perou na co nejvyšší teplotu, co ta látka snese (já peru vše na 60) kvůli vysrážení. Bavlna se mi běžně spere o cca 5-6cm na 1m a bylo by k vzteku, kdyby se ti pak srazil hotový výrobek. Navíc by se nesrazil stejnoměrně, ale blbě by se posunuly švy, atd.
Střihy - později už si uděláš i sama, pro začátek je dobrý časopis Ottobre (přes www.pattistudio.cz) anebo občas hromadně objednáváme z www.farbenmix.de. Já bych doporučila napoprvé to Ottobre, v jednom časáku máš hodně střihů a s obměnama využiješ i do budoucna. Anebo obětuj nějaké staré bodýčko (třeba kup v sekáči), rozstříhej ve švech a obkrestli (nezapomeň na ty švy, co jsi odstřihla, přidat 🙂 ).
Přeju ti, ať tě to chytí 😉
@eldwen @animal
http://www.uschovna.cz/zasilka/J183CKURUZ538Z3Z...
já to znovu nahrála pro známou která se taky chtěla podívat
budu si kupovat OL už v blízké době😀 😀 😀 . Někdo tady nabízel kupon, myslím, že s platností do 30.6. 😀 pokud je ještě volný, tak bych měla zájem 🙂 , svůj pak pošlu dál.... 🙂 🙂 🙂
oprava -) - na roli je piké;.)
konstrukce dětských střihů http://mamas-hand-made.blogspot.cz/2012/06/kons...
jinak všem vše nejlepšííí
@michamicha jééé ten je kráááásnej 😵
@terezita ty vogo, masakr! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@animal na houpačce jsem si to tajně představovala, mascarpone v lednici na dezert mám, ale má to dvě mouchy, mám na zahradě "pupkáče" (4 zedníky a 1 bagristu a bagr k tomu) a navíc zima.
@season nočkoš bambusovou si chci ušít pro sebe k narozeninám taky🙂
jasmí mi teď spadla ošklivě z gauče na roh hrací kostky hlavou, tak se o ni budu bát celý den:( je takov celá teď gumová a přítulná, to normálně není:( ach jo...
holky tak 75% HILCO kolekce je fuč, hlavně všechny BRummm brummm. Takže raději bych to odpískala, protože v malém množství (z těch vzorů co zbývá) by se to prodražilo v dopravě. A stejně nezaručují, co za vzory by zbývalo v době našeho objednání. Bylo nám doporučeno počkat na další kolekci.
@eldwen prosím tě, už ti dorazily moje peníze? Platila jsem to už před víc jak týdnem... v tabulce to pořád není. A ještě jedna otravná prosba, mohla bys prosím v tabulce přemístit ty podmínky někam třeba dolů? Mám maličkou obrazovku a ta objednávka se mi zobrazuje jen v jednom jediném řádku, protože zbytek plochy zabírají ty řádky nahoře a moc to nevidím.
Díky 😉

@terezita @caramilla vsechno nejlepsi!!!
Vcerejsi tilko z dadky plus bily jednolic mtx. Nevim, jestli se mi libi. Na modeline vypada lip. Dopredu jsem planovala hrocha, ale nakonec se mi tam nehodil, tak jsem vrzla kytku, protoze jsem chtela vyzkouset barvu nerchau. Ovsem ja blb jsem to pri zazehlovani spalila 😠 😠 . No nic, treba se to trochu vypere. Je to videt na te oblecene fotce, na varne desce je to jeste neznicene.