icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

dankakk
19. jún 2012

Baby, @terezita @caramilla 🙂 všetko naj;) aj moja mamca mala narodky v nedeľu... Car, nas adulo sa prave učí chodit a včera spadol na rovnej zemi tak skaredo rovno na tvar ale ešte aj hlavu zaklonil, čiže má modrinu zosporu na brade:( som sa bala či si niečo nezalomil:( tiez som ho sledovala. Mal trosku kruhy pod ocami, ale to má on casto... Snáď bude všetko ok....

dankakk
19. jún 2012

Normálne mám pocit, že sme sa potesili že ten hilco nic nema🙂 aspoň usetrime ( nakratko, bo my isto niečo vymyslime🙂

caramilla
19. jún 2012

@animal souhlasim. stejne nemam prachy, pac jsem doplnovala nekomu role Millera, ze ??? @palosek 😎

@terezita ted sezrala pytel pyskotu, tak snad bude dobra. jako ani poradnou bouli asi nema, ale vypadalo to fakt hrozne, skakala po kanapi a spadla do strany rovnou na roh drevene hraci kostky:(

caramilla
19. jún 2012

@dankakk bože ty děti.... ☹

terezita
19. jún 2012

@caramilla hele to mela jen sok, jak se lekla.. takovych okamziku jeste bude, zvykej si 😉
no a na millerovi jsem si naklikla taky vic, nez jsem chtela.. radsi ani nekoukam, kterym smerem se to pak jeste dal dorovnavalo.. 😀

palosek
19. jún 2012

@caramilla 😅 😅 jsi skélá, nejlepší....number one 😎

palosek
19. jún 2012

@animal uff... to se mi ulevilo 😝 😀 😀 😀 aspon mě to nebude lákat, připsat si sloupek... 😅 😅

caramilla
19. jún 2012

@palosek no, super, to mi ale ty prachy v látkách fakt nevrátí 😀 bude muset být výprodej, už to nemám kam dávat, všude hromady látek, co nemá kdo vyšít a do toho ještě přijde soft, bože 😀

terezita
19. jún 2012

@caramilla hele, musis sit ty sukne ve velkym, na tom se zbavis velkeho kvanta latek a investice se ti rychle vrati.. 😉

eldwen
19. jún 2012

@terezita mas je u me, chces odkaz?

terezita
19. jún 2012

@eldwen nemusis.. jestli ti teda nic nedluzim 😀

sinala
19. jún 2012

@animal že se zruší hromada, kdy jsem nic nechtěla 😀 😀 😀 ....to vlastně anineušetřím 😀 😀 😀

caramilla
19. jún 2012

@terezita jj, to skoro siju 😀 na sukne tu taky skoro zadne latky uz nemam, same vyplnky, jednolice a velury, des a hruza, co s tim ted v lete, ze? 😀

ngvadi
19. jún 2012

@jemi, jj, merino je tohle http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... a tmavě modrý s počesem, to už nemaj v nabídce... a mi moc vyhovuje, budla z toho tmavýho měla merinozavinku loni na léto a paráda, nikdy nebyla zpocená... a dnešní noc v pyžamku myslim taky pohoda, na to, že večer tu bylo 26 stupňů a ráno asi 22, a budla nedokáže spát pod přikrývkou, navíc musí mít volný nohy, aby mohla lozit...

hele, už jsem zase ztratila přehled v hromádkách, je teď aktuální nějakej mtx? sem zjistila, že nutně počebuju ten babmusovej jednolíc, co z něj má mína pyžamko, cena je oproti šd nesrovnatelná 🙂

evcounek
19. jún 2012

Potřebovala bych opět poradit.
Z čeho mám udělat potah na jídelní židličku. Měli jsme krásnou s mevídkem, ale umělá hmota byla byla asi fakt kvalitka, protože po roce používání šel originál potah do kytek a já přemýšlím čím ho nahradit. Co třeba Pull? šlo by to i na přebalovák? Pokud máte něco lepšího dejte vědět.
Látky obědkáváte jen u moraviatex?

animal
19. jún 2012

TAKŽE HILCO RUŠÍM a pohlídáme novou kolekci, měla prej být hezčí a veselejší.

animal
19. jún 2012

jo přijel náklad 😝 ČIPERKA 🙂 dítě uslo, ale já nutně běžím ke kadeřnici (manžel pracuje doma, tak ohlídá) 🙂 takže přeměřovat a stříhat budu večír

animal
19. jún 2012

To Hilco objednáme v říjnu to bude kolekce na jaro/léto. Dodávka bude v únoru. Tak si pište do kalendáře ju? ŠETŘIT,ŠETŘIT,ŠETŘIT 🙂

lucijan
19. jún 2012

@caramilla prosím, to pajcovaný Jasmíny triko carazara šedivý je jednolíc z batani nebo mtx? dík
a vůbec, ty jednolíce z batani jsou dobrý? nežmolkujou? vydržej?
A výprodej udělej, my si určitě smlsnem🙂

jieff
19. jún 2012

@evcounek s tím potahem ti neporadím, ale látky se tu objednávají kde to jde🙂 moraviatex, wendy(produktservis) - to myslím ted jeste někdo rozjel), pak softshelly ty bude na podzim zase delat animal. mylly z finska...zapomněla jsem na něco?

oslavenkyním moc gratuluju, vypadá to že se k vám za chvíli přidá i to naše mrně, dr mi prý dává den, max. dva (no u Tondy to taky tvrdil a pak mi ještě dělali Hamiltona 😉)
A všem moc chválím výtvory, nejvíc se mi asi líbí ten Barči pavouček na spaní, ten je fakt boží!

přihodím sem sukni z víkendu, střih je jednoduchý do A a do napletu, trošku vykrojený na břiše (sneslo by se víc, ale třebas to po porodu nebude třeba). Látky jsou bomull z Ikey a trošku Millera z výprodeje od Mráze, úplet je wendy, je takový jemnější než z Mylly, mohla jsem ho dát užší, už se tahá...
Omluvte fotky, fotograf neni po ruce...

katka82
19. jún 2012

@jieff jůůů kráááásnáá sukně 😵 😵 a ten minipupííík 😵 já vypadala už od 5 měsíce že každým dnem porodím 😀 😀 😀

ivuska.h
19. jún 2012

@maly_prcek Oranžová auta byl počes, ostatní barvy aut oboulíc čistá bavlna.

ivuska.h
19. jún 2012

@animal U letní kolelekce je akorát blbé, že tam bývá hrozně málo úpletů :(

eldwen
19. jún 2012

@sinala dorazily hardy 🙂

jemi
19. jún 2012

@ngvadi jé díky ja právě hledám nějaké termo/merino? na léto
jinak ten bambus co z něj má Mína pyžámko chci taky 🙂

crawler
19. jún 2012

@animal supr 😀 to je jedině dobře, tu další kolekci využiju o 100% víc 😎 😀 a kdy ji uvedou na webu?

palosek
19. jún 2012

@eldwen 😀 😀 😀 my z nich doma stavěli komíny. Když se vytáhnou ze sáčku, krásně to na sobě drží 😀 😀 😀 Já se nerozplývám už jen nad látkama, ale i nad nitěma, lemovkama apod... 😕 😕 😀 😀 😀

palosek
19. jún 2012

@caramilla ...že bys dělala něco jako "jarní úklid"? v létě? A pak předvánoční??? 😀 😀

sinala
19. jún 2012

@palosek a já si koupila jen 2 kony, bo jsem si myslela,že OL bude až na vánoce... 😀 😀 😀

evcounek
19. jún 2012

Holky jak tak koukám tak objednáváte i nítě smím se zeptat kde? 🙂