icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
19. jún 2012

@sinala ...tak bude další objednávka nití z Polimexu 😀 😀 😀 Stejně pořád chybí nějaké barvičky 😉 Jo a jde mi ta velká kona(?) nasadit i na stroj, tak s tím zkusím šít 😀 😀

komisakpd
19. jún 2012

@caramilla @terezita blahozelam k narodeninam..

u nas je tak brutalne horco ze v dome sa neda dychat...napustila som detom vanicku vnku nech sa voda ohreje a asi sa pojdeme capat k veceru, lebo teraz je to tam na nevydrzanie ☹ no nic..ani horuco nedobre a ani zima...tak vyber si...

beky52
19. jún 2012

@caramilla
@terezita
............................ 🙂 🙂 baby všetko naj k vašim narodkám.. 😉 😉

jancasoch
19. jún 2012

ahoj,
už nějaký ten pátek vás tady "potajnu" čtu, tak bych se chtěla konečně přidat, jestli můžu.
Nějaké to šití už mám za sebou, většinou tedy táborové kostýmy,... znám se s Jemi a společně děláme dětské tábory. Také jsem se k vám již přidala do několika hromádek, včetně softu 🙂 už se na něj těším a hlavně až skončí tábor a já se na něj budu moci vrhnout 😉 Těším se jak malé dítě.

sinala
19. jún 2012

@evcounek teď byla objednávka zde http://www.polimex.net a pokud bude zájem může se udělat ještě jedna, případně i s nějakou galanterií 😀 😀 😀

jemi
19. jún 2012

@palosek mě právě ta velká kona na stroj nejde :( Mám jen 2 místa kam se dají dát nitě (tam kde navíjím nit, ale tam je na konu nízkej kolík) a pak klasicky, ale tam mám ten kolík jen vodorovně a kona se nevejde :( já myslela že to jde postavit

boudova
19. jún 2012

@sinala možná by se dala udělat objednávka těch nití s tou podm. že chcem všechno a tím pádem jí můžem udělat relativně brzo, nemáme představu, jak dlouho jim to potom trvá.

už jsi koukala na ty podm. pro dodávku všechno? tam bude asi nějakej poplatek hádám....

evcounek
19. jún 2012

@sinala to by bylo super dejte vědět a já se ihned přidávám 😀

boudova
19. jún 2012

@jemi mrkni sem http://ekozahrada.blog.cz/1201/jake-poridit-nite caramila tu řeší, jak tu velkou konu použít do rovnostehu

jemi
19. jún 2012

@boudova hmm díky za odkaz 🙂 tak zkusím něco vyrobit a až ty nitě došiju budu kupovat raději ty co mi pasují 🙂

sinala
19. jún 2012

@boudova ještě ne 🙂

caramilla
19. jún 2012

@jancasoch vítej 😉

jedny bambusovky s knoflíčky...

lenasss
19. jún 2012

dnešní triko pro Matyho pořád chce auta a já bych tááák ráda šila něco jiného 😀 u krku to budu muset přešít nějak mi to odstává ale nejdřív mu to zkusím jak to bude vypadat a pak teprve přešiju jo a kdyby jste náhodou nepoznali co to je nalevo tak je to strom 😀 😀 😀 😀 😀 a prý chce ještě řidiče ale to už asi vážně nedám 😝 😝

caramilla
19. jún 2012

@jieff krásná! tak ať je vše ok 😉
@lucijan carazara je jednolíc batani, jsou dokonalý! krásný, elastický, hebký, jak ty bambusový, skoro! zatím nemám extra dlouho, žmolkovatost teda nepotvrdím nebo nevyvrátím. ale Iva nebo jak se jmenuje z batani je z nich nadšená a má je dlouho, tak snad jsou fajn 😉 pro mě je to teď další z mnoha úchylek!

lenasss
19. jún 2012

@caramilla já chciiiiii holčičkůůůůů prosíííííím 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
19. jún 2012

@lenasss ty vo... ty nám caramillizuješ!!!! ale jak!!!! bohnice jsou ti málo! 😀 😀 😀 😀 krásný, fakt úžasný. takovýhle odklapávací tričko máme ze zary s tou myší a taky se to chystám na carazarovat 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
19. jún 2012

@lenasss pláčeš na špatném hrobě, řekni si manželovi 😀 😀 😀 😀 😀

lenasss
19. jún 2012

@caramilla mi právě máme jedny kraťasy co nosil loni a má tam jeep a sedí v něm žirafa a má to odklapávací dveře a tak to hrozně chtěl ale chtělo by to vylepšit ten řidič tam chybí 😀 😀 😀 😀 😀 😀 večer si zas manžel bude ťukat na čelo 😅 😅

lenasss
19. jún 2012

@caramilla 😀 😀 😀 😀 😀

palosek
19. jún 2012

@jemi mě se to vleze jak na ležato, tak na stojakou "tyčku"...ale já sním o OL...víš, jdu od zadu...prve nitě... 😀 😀

palosek
19. jún 2012

@caramilla tý jo...já hnědou vůbec nemusím...ale v tvém podání...i ta hnědá jde 😅 😅 😅 Ad CARAZARA.... perfektní, kdo to vymyslel... 😀 😀 😀 😀 😀

eldwen
19. jún 2012

jdu psát email - u MTX jsou přebytky a tabulka je odemčená. Jen u bmb teplákoviny bude třeba u někoho ubrat

janasrub
19. jún 2012

@caramilla hnědá je úžasná a v kombinaci s růžovou nebo tyrkysovou....

jieff
19. jún 2012

@lenasss to otvírací autíčko je fakt super🙂 To by Tonda taky bral, včera viděl vzorek hilca s autama a řek, že chce takový tričko 😉
díky za pochvaly, moc potěší, i když je to takovej zmuchlanec focenej v šeru🙂

@sinala jsem se musela smát, musíš na to příště jako @palosek 😀 (s tima konama)

ještě přidám drobotinu - bryndáky pro kamarádku, vespod dadka navrch Jysk a bavlna z Mráze,
kopie čápa, tentokrát na jistotu se sucháčem (verze s blbým drukem je z jednolícu z wendy, ta se sucháčem je z dadky jersey)
a nakonec jak to poputuje k novýmu majiteli 😉

terezita
19. jún 2012

@jemi dej si ji do hrnicku vedle stroje, to by melo fungovat.
@caramilla haha, tak takhle siju leginy taky, bo jsou emmine vzdycky megadlouhe.. 😀 toz je zdrhavam gumkou a davam tam knoflika, aby to zapositi nebylo tak videt 😅

eldwen
19. jún 2012

@anastazieb ahoj, oboje je uz opravene

jemi
19. jún 2012

@eldwen tabulka nejde upravovat

eldwen
19. jún 2012

@jemi uz jsme to zptravila, jinak uz jsme ti poslaal penize za VTC

ucitelka70
19. jún 2012

@terezita všetko najlepšie....

dankakk
19. jún 2012

@jieff ťa sukna je nadherna!!! Si ma inspirovala🙂 mám tu tiez nejaké zvysky millera ...