icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
19. jún 2012

Holky přidávám naše pýžo 🙂 je to z bambusu z mylly, je úžasný 🙂 trochu delší, ale Bětka doroste 🙂 ještě jsem z tenkýho merina udělala vložku do kočárku a autosedačky, ale na tom není co fotit 🙂

jieff
19. jún 2012

@schnek taky se přidávám ke gratulantům, já si to s dětma ani představit nedokážu...

petkasv
19. jún 2012

Jinak holky kdyby jste některá měla typ na to jak to udělat s tím spodkem aby to dítě nerozdělalo a nesundalo si plínu byla bych nadšená 🙂 mám tam jeden patentek, podotýkám že pro ní není problém odepnout všechny patentky na plíně ☹ takže já fakt nevim, včera měla hnusku, tak to byla vůbec hoňka, dneska má látku a na to vlňáky, tak je to lepší 🙂

Holky, jestli jsem ještě někomu nezaplatila pište, mám stále bordel v tabulkách, už nějak nedokážu registrovat kolik těch hromad je? @eldwen už ti přišly zlaťáky?

schnek
19. jún 2012

@jieff dík

@petkasv na rozepínání nevím, ale proti sundavání plíny jsme malý na plínu začali oblíkat kalhotky, ty (zatím) stáhnout nedokáže 😉

petkasv
19. jún 2012

@schnek děkuju, tak ona si před nočníkem slvíkne i kalhoty, potvora jedna, prostě tohle období budem muset nějak překonat 🙂

caramilla
19. jún 2012

@sinala já mám br. a stačí univerzal jehly, patky nemám žádné, ve vybavení byla na slepý steh.

jieff
19. jún 2012

@petkasv to je dobrá,že rozepne patentky, u nás šel sundat jen sucháč...ale ostatní vydrželo

petkasv
19. jún 2012

A omlouvám se za fotky před tou skříní, je to její bordel 🙂 kterej si tam přehrabuje ona sama ☹ odmítám to uklízet, vždycky vyndám sezonní oblečky o něco víš, než je ona 🙂

palosek
19. jún 2012

@schnek taky se přidávám ke gratulacím. Já to vzdala už se dvěma dětma 😅 ...přišlo mi, že na ně mám málo času...jsi dobrá...a ještě k tomu šití... 😀 😀 😀
@petkasv ...ty se nezdáš...parádní košilka ... 😉 a k naší čepičce...asi budem chtít i letní, jestli budeš mít čas 😀 D ji ani na návštěvě nechtěla sundat z hlavy 😀 😀 😀 A ted když jdem ven, ukazuje na ni a říká...čepičku??...a já na to...nee, šáteček, je teplo... 😀 😀 😀 😀

animal
19. jún 2012

@sinala taky jsem žádné patky nepřikupovala a jehly používám Akry, které používám i do obyč stroje. Už jen ty kony 😀 😀 😀

petkasv
19. jún 2012

@palosek Pavli to mám radost, můžu uháčkovat i šátek 🙂 jak budeš chtít, dneska jsem rozdala první vízo, zítra druhý a padla 🙂 takže pak bude volníčka 🙂 tak se můžem domluvit 🙂

papajka7
19. jún 2012

ahojte,tak ja vas poctivo citam a nakukam na fotky,len neviem tento moj kram mi nechce ukazat vsetky fotky 😠 ,niektore vidim iba farebne pasy 😠 ,no a zacala som aj ja zo sitim,ale ma demotivuje to, ze mi poriadne nesije OL,neviem prebija mi uplet,potom tam mam male dierky pri sve,ihly mam 75 strecove,nove ,mam vystrihnute chalanom letne supravicky,a mne leginy...ked bude hotove dam foto 😉

schnek
19. jún 2012

@palosek dík

@animal prosímtě, na koho se tedy můžu obrátit s Hilcem?

košile mám střiženou, zítra skočím pro knoflíky a nit (mám asi 5 modrých, ale ani jedna není taková, samozřejmě 😀 ) a přeju dobrou noc, zítra jdu po týdnu do práce, mám pořádný resty, naslibovala jsem klientům termíny, tak musim makat 😉

ngvadi
19. jún 2012

hmm, tak asi beru zpět tu chválu na mtx merino... dneska je tu míň stupňů a budla je po hodince spánku splavená až běda :/ čím to může být? mohlo by to být tím, že jsem tu látku nepředeprala? tak jdu asi nastříhat ještě jedno pyžamko z bambusu... achjo...

animal
19. jún 2012

@schnek no hromádka na HIlco nebude, jestli budeš chtít něco z této kolekce, tak musíš počkat až to cca konec srpna/září příjde na šijemdětem a koupit od Terezy

mooncaa
19. jún 2012

@schnek Gratuluji ke státnicím, se třema dětma a malýma, máš můj obdiv.

@caramilla @terezita
Přeji vše nejlepší k narozeninám.

A chválím všem výtvory, každý den tolik fotek nových věcí. A já šiju už 3 týdny jednu soft bundu. 😠

@sinala Nitě dnes dorazily. Super barvy. Některé jsem strefila dobře (většinu) a jiné teda vůbec (2 barvy). Vzorníky moc nesedí, jsou světlejší a do víc fialova. Nebo zelená je zase spíš žlutá (až moc). Kón plnej byt, potřebovala bych na ně něco pěkného vymyslet a stejně mám pocit, že by to jěště nějaké barvy chtělo. Jen peníze už nejsou. Do další hromady se určitě přidám, ale nesmí být hned. Díky.

palosek
19. jún 2012

@ngvadi ...malá se mi potí i v tenoučkém jednolícu...ted se probrala a byla zpocená až běda... 😕 😕 😕 😕 ...že by hyc??? 😅 😅 😅

animal
19. jún 2012

@palosek no náš Mareček se extrémě potí ve na hlavě, ale mívá to spojené s růstem zubů. Takže když je mu teplo a je zpocený, tak je pouze trochu zpocený, ale když mu zrovna rostou zuby, tak je ve vlasech durch mokrý.

jemi
19. jún 2012

@palosek a spí ještě nějak přikrytá? máme doma docela teplo a nevím jak dcerku obléci, včera spala v pyžamku - overal (klasika silnější bavlna) a máme takovou tenoučkou deku, ale tou jsem ji prohodila až nad ránem

wzorcek
19. jún 2012

@petkasv krasne pyzamko 🙂 to mas z toho mylly frote? lebo mam take zelene doma a neviem co s nim, nie je jej v tom v noci teplo? ale asi to dobre saje pot, ze? lebo nas matko sa v noci tak hrozne poti ze ho musim prezliekat

palosek
19. jún 2012

@jemi má takovou lehkou přikrývku...ale přemýšlela jsem, že to může být i tím nepromokavým prostěradlem...je froté 😀 😀 😀 sice píšou prodyšné, ale kdo ví... ona v noci ještě pije, tak nám plena nestíhá a nechci mít zničenou matračku...asi jí střihnu jen pul-ový čtverec pod zadek 😝 ...ale ona stejně cestuje po celé postýlce...tak je to na prd 😅 😅 😅 😅

palosek
19. jún 2012

@wzorcek ... 😅 😅 😅 další potící se dítě.... 😉

sinala
19. jún 2012

@animal musím zas udělat hromadu 😀 😀 😀, potřebuji nitě 🙂 teď si vezmu ze strimy 4 a pak se uvidí 🙂

wzorcek
19. jún 2012

@palosek heh 😀 tiez pozeram ze v tom nie sme sami... celu noc len cuca mlieko a cika.... no veselo 🙂 a do toho to prezliekanie, to vzdy krici jak keby som ho z koze drala... to bude leto 😕 😕 😕
tiez mame tu nepremokavu plachtu

sinala
19. jún 2012

@caramilla @animal díky za info

@mooncaa hromada bude 😀 😀 😀 , taky potřebuju a tempo jakým se tu šije já nezvládám 😀 😀 😀 . Když jsem šila soft vestu, manžel ji ohodnotil na 5000 Kč - za dobu jak dlouho jsem ji šila 🙂

dankakk
19. jún 2012

Baby, máte skusenosti so strihmi z burdy? Sila som si take iste šaty ako sestre a sedia totalne zle. Prsne zasevky sú asi 7cm nad bradavkami (neviem, ale snáď ich ešte nemám az tak vykojene 🙂) ) na bruchu sú volneeee a v bokoch uzke, skoro nepresli:( chcem si odtiaľ usit plazovu koselu, ale nechcem skazit dalsiu drahú latku...

sinala
19. jún 2012

holky co kdybych vzala ze strimy vzorník nití HARD? Byl by zájem. Mohla bych ho poslat kolovat.

stassy
19. jún 2012

Dotaz - jak moc je potřeba při šití oblečení patka pro skrytý zip? Přemýšlím, že bych si ji pořídila, páč když jsem šila Kačce šaty se skrytým zipem, tak jsem to asi pětkrát přešívala a stejně to není úplně pěkné.. Tak jen jako jestli je to o cviku a zlepší se to, nebo jestli radši koupit patku? 😀

mooncaa
19. jún 2012

@sinala To je přesně důvod, proč si šitím nepřivydělávám, strávím nad tím tolik času, že kdybych si to měla nechat zaplatit, tak to nikdo nekoupí. Ale je fakt, že kraťasy (krátké elasťáky) jdou rychle, ale soft bunda, když mne zlobí stroj ...

Vzorník nití by se hodil. Jsem chtěla už rovnou z polimexu, ale pak jsem si říkala, že objednávám nitě naposled, že už ho potřebovat nebudu. 😀

ngvadi
19. jún 2012

tak mám nastříhaný bambusový pyžamko, šít se bude až zejtra o poledním spaní... tak jsem na to zvědavá, až ho večer ozkoušíme🙂 a docela se tím spotřebovávají rychle látky :D (tenhle bambus byl teda zamýšlenej pro mě na triko, hm, už z něj zbylo tak akorát na triko pro budlu:/) ponaučení - bambusu a merina brát více metrů, naopak bavlny mi tu nějak stagnujou... 🙂