icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ngvadi
19. jún 2012

@stassy, z mojí zkušenosti - bez ní to nejde :D akorát jsem si koupila patku, pak jsem ji dva roky nepotřebovala a teď už ví bůh, kde je, achjo...

palosek
19. jún 2012

@wzorcek ..joj...u nás je to podobné 🙂
@stassy já mám jen obyč.zipovou patku a šlo mi všívat oba zipy v pohodě, tak jsem do té druhé nešla 😉

palosek
19. jún 2012

@ngvadi ..no já kráčející patku použila na pul kapsovky až skoro po 2 měsících...chvíli jsem byla v extázi, že je to skvělé, aksamit (ta svi..a) neužíždí...ale pak se mi začal vlnit pul...jsem chytla nerva...tak nevím, jestli povolit přítlak patky...nebo co s tím??? Pomoooc... 😕 😕

michamicha
20. jún 2012

nemohla jsem jít spát dokud jsem to nedošila 😔

sinala
20. jún 2012

@mooncaa a on tam byl? je fakt, že jsem ho zas tak moc nehledala, ale chtěla jsem ho vzít 😀 😀 😀

ucitelka70
20. jún 2012

@papajka7 mne prebíja látku iba mtx playboy, pri ostatných mi nerobí diery.....

piecee
20. jún 2012

holky prosím poRADÍTE?dostala jsem za úkol oD švagroVÉ udělat neteři (8 let) nějaký kostým havai tanečnice na tábor. poradíte co by tak nějak šlo? 😖 koukala jsem na net jenže to je samá takový kokosová podprsenka a rákos sukně což mít nemůže🙂) děkujiii

jemi
20. jún 2012

@michamicha skvelý, ale takhle dlouho do noci bych šít nemohla 🙂

@piecee já jednou byla afričanka-sukne z lýkového sena nebo co to bylo navázané na gumičku, můžeš použít pruhy látek a to samé udělej s kratšími strapci látky a menší pasem místo podprsenky(a pod to u holčičky bíle tričko nebo tílko) a ještě mužeš udělat podobné na ruce a ještě něco kolem krku

A našla jsem zajimave stranky pro ty co šijou dle Ottobre:
http://www.sewingmamas.com/b/forumdisplay.php?f...

zde lidi vkládají svoje ušité věci podle vydání ottobre a střihu, takže když budete něco šít mužete se podívat jak to ušil někdo jiný, občas tam třeba píšou jaké měli problémy....

piecee
20. jún 2012

@jemi ty jo super děkuji moc 🙂

lenasss
20. jún 2012

dneska bude skvělý den.Malej se v noci budil co dvě hodiny a od šesti už nespí je protivnej a uplakanej 😖 a druhej má jakousi odmlouvací náladu tak už dostal na zadek a ted sedí už hodinu u snídaně a nechce jí dojíst 🙄 že ho to baví tam jen tak sedět ach jooooo to horko nás zničí 😒 ale pořád lepší horko jak -20 že. 😀 😀

animal
20. jún 2012

@sinala tak moje obječení, kdyby přepočítaval můj manžel, by musely stát skoro to, co od nějakého návrháře 😀 😀 😀 on mi řekne, že jeho hodinová mzda je taková a taková a je vymalováno 😀 😀

petkasv
20. jún 2012

@wzorcek děkuju jj je to mylly bambusové froté 🙂 je to skvělí, malá se v tom nepotí a přitom v noci není studená ani nohy a to spí bez fuseklí, já vim, že je teď hyc, ale fakt se ani jednou nespotila 🙂

wzorcek
20. jún 2012

@petkasv jaj, to matko teraz spava len v tricku a plienke (samozrejme stale odkopany) a nohy ma teda prvu polku noci horuce a potom uz trosku studensie, ale aspon sa kazdu chvilu nebudi ze mu je teplo... no mokro ma pod hlavou stale ☹ asi to budem musiet vyskusat, diky 🙂))

mehlo
20. jún 2012

čau holky zase po dlouhý době. Opožděně přeju terezitě a caramille k narozeninám, doufám, že jste to pořádně oslavili!
Výtvory krásný u všech, je mi moc líto, že už nemám tolik času na šití a na klábosení tady.

animal
20. jún 2012

@mehlo jéé čau, už jsem si říkala, že ti napíšu mail, jak se máš??? jak to jde v JIhlavě, práce je?

boudova
20. jún 2012

tak jsem to už dneska nevydržela a sedla za OL i s tou dlahou 🙂 a šije se teda blbě, když se nemůžete dostat ke stroji blíž než na 10cm 😀 😀 😀 a že ke stříhání nůžkama nestačí jen palec a ukazovák jsem do dneška taky netušila 😀 v ruce mám křeče, ale klokotání OL je balzám na duši. Přidávám foto, přestože je to primitivní. Použila jsem flís z výprodeje od caramily (původně byl na sukni) a bambusovo-konopný český flís ve dvou vrstvách. tak uvidíme, jak se osvědčí v praxi 🙂

boudova
20. jún 2012

blbne vám MK dneska taky? nebo je to jen u mě? už jsem z toho na palici, pomalý to je, hrůůůůza

boudova
20. jún 2012

jééé já nenapsala, že to sou vkládačky - ale to se pozná co? 😀

mehlo
20. jún 2012

@animal je trošku líp. Pracovat už snad konečně začnu v pondělí, sice chodím do obchodu na pokladnu na brigádu, ale to je málo. Jsem zvědavá jak mi to půjde, budu v marketingový firmě spolupracovat s eon energie. Nabídli mi ze začátku fixní plat, tak mám aspon nějakou jistotu, když by to nešlo.

animal
20. jún 2012

@mehlo tak doufám, že se blýská na lepší časy, držím pěsti

animal
20. jún 2012

@boudova no taky mi to blbne

michamicha
20. jún 2012

@boudova dneska dělají zase nějaký úpravy, psali na FB, že nepůjde nic od 9-10 dopoledne, ale mně to tu furt vypadává a načítá se mi to děsně pomaluuuu 🙄

michamicha
20. jún 2012

jo mam dotaz, kdo jste kupoval z Dadky froté odstřižky... přeměřovaly jste jestli se po vyprání srazily? se mi to nechce prát, tak že bych to vyprala až po ušití 😅

boudova
20. jún 2012

@michamicha
@animal holky dík za info, já už tu fakt pěnila, vypínám a v zájmu zachování klidu jdu dělat něco jiného
snad bude večer líp

avema
20. jún 2012

Můžu se zeptat, z jakého bambusu šijete ta dětská pyžamka? Taky bych holkám chtěla nějaké ušít. Mám tu bambus s bavlnou a elastanem, šlo by to? Nebo čistý bambus?

lenasss
20. jún 2012

plážová kabelko-plino noška 😀 😀 😀 😀 ale je oboustarná pro případné nehody s dětmi 😀 😀 😀 😀

kofinek
20. jún 2012

@lenasss to je naaadhera! Strih by niekde nebol? 😀

macin73
20. jún 2012

Ahoj holky, zdravím po delší době a tentokrát fakt nedočítám... Jen chci nahlásit, že mi konečně dorazily nitě a jsem trochu zklamaná, co se barev týče. Ty fialové, růžové a zelené odstíny jsem úplně jiné... no nic, jen že ty čtverečky jsou asi hodně orientační...

terezita
20. jún 2012

@macin73 a doufam, ze ti dorazily i strihy a stuzky 😀
jooo, nite ty ja brala na nekolikrat, nez jsem trefila ty odstiny, co jsem chtela.. 😀

macin73
20. jún 2012

@terezita mhd už hlásil, že balíček převzal 🙂... jo, ještě jsem pořád laborovala, jestli Ti něco nevisím a teď jsem zjistila, že jo... jsi ho měla pumpnout o ten peníz... tak na účet? jinak já si nějak poradím, jen některé ty odstíny jsou celkem brutální v porovnání s těmi ikonkami.... no uvidíme 😕... jo, a dodatečně taky vše nej k narozkám!!!