icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

beky52
22. jún 2012

@crawler gratulujem ..dufam,všetko bude ok..a prajem bezproblémové tehotenstvo.. 🙂 🙂

boudova
22. jún 2012

@crawler nespěchám na to 🙂 jak ti to vyjde 😉

mehlo
22. jún 2012

@crawler srdečně gratuluju k novému těhu!!

palosek
22. jún 2012

@crawler gratuluji 😀
@michamicha držím pěsti, ať to vyjde hned na poprvé 😉

petkasv
22. jún 2012

@crawrel hodně štěstí do začátku ať to vyjde 🙂 a je všechno v pohodě 🙂
@michamicha taky držim pěsti, určitě to klapne na poprvé 🙂

mooncaa
22. jún 2012

@crawler Gratuluji, tak to se Vám povedlo rychle. Tak ať je vše bez problémů.

Tak já na Romerku letní potah nešila já ho rovnou koupila a je klasicky froté jako prostěradlo - žádný molitan tam není. Pokud bych šila, tak něco, co moc nesaje pot nebo ho odvádí dál - merino, nějaký funkční materiál (climayar), ale ani to froté není kupodivu špatné - teda rozhodně lepší než samotná sedačka

laeela
22. jún 2012

@ngvadi dopsala jsem se do tabulky k nějakým přebytkům, doufám, že je to ok. 😝 Já mám tu tabulku v Opeře vždy úplně rozhozenou, tak musím počítat řádky.

petkasv
22. jún 2012

Moj dnešní výtvory 🙂 tričko a podkoleňáky 🙂 původně to nebyly podkoleňáky a moje idea byla jiná, ale dopadla blbě ☹ takže výsledek vypadá takto 🙂
@ngvadi fotky jsou taky u rybízu a taky si do něho sedla ☹ takže to musí jít dolů 🙂 doufám 🙂

petkasv
22. jún 2012

@eldwen jj máš tam tři polohy, nebo dvě, teď nevim, ještě jsem je nezkoušela, ale dá se to polohovat, není to moc ale trochu jo 🙂

animal
22. jún 2012

@petkasv jé moje oblíbená slečna Ling 🙂

petkasv
22. jún 2012

@animal moje taky a Bětka je z ní nadšená, pořád volá mami mimi 🙂

laeela
22. jún 2012

@petkasv máš to parádní. Já mám stejně lehkou bavlněnou látku (aspoň se mi zdá dle fotek), taky tento větší puntík, jen je to bílá s takovým modrozeleným puntíkem a furt dumám co s ní. 😀

monr
22. jún 2012

@laeela na tabuľky sa mi osvedčil explorer, v opere to robí problémy viacerým.

caramilla
22. jún 2012

@crawler gratuluju, ať je vše OK a málo blití 😀

petkasv
22. jún 2012

@laeela je to popelín - bavlna, hrozně příjemný 🙂 takový vzdušný 🙂

ngvadi
22. jún 2012

@petkasv, to tričko je fakt parádní - čím děláš to řasení? na ol a nastavením diferneciálu?

petkasv
22. jún 2012

@ngvadi děkuju, ale já OL nevedu ☹ je to růčo fůčo 🙂 ne prostě tak nastavim stroj na cikcat a jedu pomaličku a ohýbám látku 🙂 už jsem přemýšlela o řasící patce, tak uvidíme 🙂

ngvadi
22. jún 2012

@petkasv, já právě o cikcaku taky uvažovala, protože OL mi na jednu jehlu dělá stejně dost širokej lem a nebylo by to hezký... tak jsem ráda, že to jde a půjdu na jistotu :D

laeela
22. jún 2012

@monr zkusím, dík, já mám asi vrcholnou lenoru, mě to napadlo, ale byla jsem líná si ten odkaz zkopírovat, tak jsem radši počítala řádky. 😅

laeela
22. jún 2012

@petkasv jj, tady to bude to samé, jen jsem jí koupila v sekáči, tak tam nemám popis.

michamicha
22. jún 2012

@crawler no IVF snad nebude třeba, ale IUI to jistí 😀

boudova
22. jún 2012

@ngvadi povel k platbě jsem prošvihla nebo ještě neproběhnul?

sinala
22. jún 2012

@crawler gratuluju 😀 😀 😀 😀

animal
22. jún 2012

@michamicha no snad to výjde napoprvé, přeci už jenom víš, do čeho jdeš, tak budeš méně nervózní

zojec
22. jún 2012

@crawler gratulka 🙂 nech je vsjo ok 🙂
baby, poradite nejaku peknu latka na zavesy? potrebujem do pracovne a detskej 🙂

ngvadi
22. jún 2012

@boudova, neproběhl, já zálohy nevybírám, to až to bude odeslaný k vám 🙂 mi to za to zanášení do tabulek nestojí...

caramilla
22. jún 2012

obstarožní modelka jako náhrada za modelku, která teď někde lítá v éteru mezi evropou a amerikou a jen sledujeme zprávy, jestli nespadlo letadlo 😀

petkasv
22. jún 2012

@caramilla ta modrá sukně je krásná, já jsem na ty krátký 🙂 hlavně ať se jí tam líbí 🙂

kuna
22. jún 2012

@karchinka ja mam neznackovou (taky na janome) a staci, zezacatku se trochu zasekavala, ale jak se vychodila (a trochu jsem ji promazala), tak dobry. Ale porad premyslim, jestli by byla origos lepsi, treba plynulejsi chod....nicmene ta moje funguje dobre, tak nemam duvod ji menit. Tim chci rict, ze staci 🙂 . Rozdil mezi uzkou a sirokou nevim, ta moje vypada celkem siroce, az budu v nedeli doma, muzu ti ji premerit. Pokud na tvuj stroj pasuji obe, tak me napada, ze ta sirsi lip tu latku chnapne...

kuna
22. jún 2012

@petkasv krasny a ta velur nazehlovacka super!

@caramilla ja kdyz jsem tam nevidela hlavu, tak jsem myslela, ze je segra jeste doma 🙂. A libi se mi ta halenka, co ma Jasmi....ja ji totalne podelala, vsechno krasny, ale obrovsky limec, jak talir, nevim, kde udelali soudruzi chybu 😀 . Ten strih je vcetne svovych pridavku, nebo bez?

@crawler moc gratuluju! A zatim jen potichoucku dodavam, ze budem rodit asi spolu 🙂.