icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
25. jún 2012

@eldwen http://www.ceskaposta.cz/assets/nastroje/uzitec...
tenhle.
jojo, znaji to. jen ja minule vyplnila nejaky stary, tak pani docela prskala, bo tam musela vyplnovat cisla zasilek rucne 😀

alinn
25. jún 2012

@terezita no tady je vidět, že je to kus od kusu 😀 Já taky nejsem zrovna němá ..
ono obecně každého motivuje něco jiného..někdo potřebuje pozitivní přístup a někoho nakopne to, když si někdo myslí, že to nedokáže...

laeela
25. jún 2012

@alinn já to asi napsala trošku jinak, než jsem myslela, ten konec jsem mínila ne přímo rozmluvení, ale spíš takové ty projevy "geniality" jako to počítání, intelektuální mluvu.
To rozmluvení souhlasím, tam to bylo vidět na mladší dcerce, že doma jsem pochopili i ty její znaky a pak mezi "cizími" se musela rozmluvit nějak srozumitelněji.

mehlo
25. jún 2012

@kuna taky potichoučku gratuluju!

caramilla
25. jún 2012

Tak to jsem ráda, že je Jasmína normální 😀 Kolem nás totiž máme samé takové spíš needukativní děti, spíš asi pomalejší a né tak bystré, tak nemám srovnání. Synovec je rád, že písmenka pozná v pěti 😀 Mě to hlavně vyrazilo dech, protože jí to nikdo neučil, naučila se to úplně sama z blbýho dětskýho notebooku, který je pro děti tak od 3 let 😀 Až mě jímá hrůza, jak moc velký vliv to má...

@terezita hele, u nás to samý, já hubu nezastavím, jasmína hubu nezastaví 2x a je to šílená drbna, asi před měsícem začala vyprávět. Já z toho učurávám, jak přijde od babičky a povídá ty svoje větičky, co dělala a je to vždycky výborná detektivka, kam se chrabe Agatha! 😀

@lenasss To jem ráda, že se to vyřešilo, držím palce! Zastřelila jsi souseda? 😀

alinn
25. jún 2012

@laeela jo ták..tak s tím tedy naprosto souhlasím..tedy alespoň dle našich zkušeností 😀 mé dítě umělo "číst" dřív než mluvit 😀 tím číst je myšleno rozeznat slova jako je táta máma a podobná jednoduchá slova.
a myslím, že na rozmluvení jsou lepší další děti..protože když nerozumí, tak je to jednoduše nezajímá..kdežto dospělí dělali to, že mě používali jako překladatelku..což tomu srozumitelnému rozmluvení fakt nepomáhalo 😅 😀

lenasss
25. jún 2012

@caramilla 😀 😀 kdyby to tak šlo ho zastřelit,ale to musí manžel pochopit sám že pro něj není dobrá partie no uvidíme třeba mu to naše stěhování otevřelo oči uvidíme jak se říká čas ukáže 😅

caramilla
25. jún 2012

@lenasss stěhování, takže jsi fakt zbalila kufry? Odvážná žena, podle mě jsi udělala dobře, moc držím pěsti! A co děti, jak to "nesou"?

lenasss
25. jún 2012

@caramilla oni mají ségru rádi jsme u ní poměrně často tak to měli jako bojovku prostě jsme jeli na takový tábor 😀 😀 ani to nezaregistrovali a táta si pro nás v neděli přijel.Tak uvidíme možná mu to došlo že je už opravdu zle

katka82
25. jún 2012

Ahojky 🙂
@caramilla teda košilka úúúžasnáá 😵 prostě jako vždy 😉 😵
@lenasss tak super že se kojo spravilo samo 😉 ono to dycky trochu trvá než se ty kozeny přizpůsobí poptávce 😉 jinak držím palec ať to manželovi dojde a ať seká latinu 😉
jinak hlásím se do klubu ukecaných dítek 😉 Honzule tu hubu nezavře od rána do večera 🙄 a ty hemzy no kolikrát jdeme smíchy do kolen 😀 😀 jestli bude Václav taky tak užvaněnej tak budu mít vykecanou díru do hlavy 😝 😀
jo a tady je slibované autíčkové trio 😉 včera jsem je do toho narvala všechny tři-přes mírné protesty a pak okolo nich poskakovala s foťákem 😀 😀

laeela
25. jún 2012

@caramilla a napráská taky leccos? Filip je hrozný práskač, všechno vykecá. Tuhle jsem shodila autem popelnici a nechtěla se tím chlubit DH, ale malý mě prozradil. 😀

laeela
25. jún 2012

Tady je jeden vtipný návod na stříhání šikmého proužku:
ttp://www.sewdaily.com/blogs/sewdaily/archive/2012/06...

a návod na stan do pokoje pro princezny/rytíře:
http://www.livingwithpunks.com/2010/06/children...

sufik1
25. jún 2012

ten náš už začíná taky, zatím jen slova, ale mele něco pořád. Jen nikdo neví co. A s mluvením je to u každého jinak. Neteř ve třech začíná pomalu číst :- a mele furt. Jenže to má mít po kom. švagrová ve školce předčítala ve 5 letech ostatním dětem pohádky a učitelky ji za to milovaly....

zojec
25. jún 2012

@katka82 autickovy mm je super 😀 mojho by som do toho asi nenarvala 🙂 ukecana je aj barbora.. a ked nekecia , tak spieva 🙂 tiez som ohucana az strach 😀 😀

laeela
25. jún 2012

A ještě jeden tip, naprosto geniální návod jak přidat švový přídavek ke střihu:

sinala
25. jún 2012

@eldwen já jsem si napsalapořadové čísla i na balíky, protože paní chtěla balíky v pořdí tak, jak jsou napsány na tom archu. A pokud máš nějaký menší, tak nahlas, že ho chceš doporučeně ať je to levnější. Buď pořádně připravená, ať se nevytočíš na poště jako já. 😀 😀 😲

schnek
25. jún 2012

ženský, to je hrozný, co toho za jeden víkend nakecáte 😀 prolítla jsem fotky, všechny krásný 😵 mně v pátek dorazil (obratem) balík ze Strimy, nůžky jsou boží a na nitě jsem zvědavá 😉 táta si objednal pouzdro na notebook, vybral si látku (no, musela jsem objednat a něco málo jsem si přihodila.... 😉 😀 ) a doufám, že paní, jako vždy, nejpozději zítra pošle. Moc ráda u ní objednávám, pže obvykle do dvou dnů mám balík doma 😀

@marcelkad
@ngvadi jak s platbami za hromadku?

sinala
25. jún 2012

@katka82 tak to je paráda, hlavně tatínek, že nosí autíčkové tričko jako synové 😀 😀 😀

sinala
25. jún 2012
caramilla
25. jún 2012

@sinala tý jo, to jsou pěkný návody, na to už jsem taky myslela, že to je vyšší dívčí a líbí se mi to, to taky musím zavést, díky! 😉
@katka82 tý jo, tak autíčková haluz dobrá, obdivuju tvýho chlapa. můj by se do toho nenavlékl ani jako do pyžama a ještě stejné triko s dětmi, to by teda fakt protestoval 😀
@lenasss tak držím palec, ať manžel seká dobrotu!

sinala
25. jún 2012

@caramilla RSS čtečka na farbenmix a ostatní blogy to je věc 🙂 🙂 🙂

animal
25. jún 2012

@eldwen na balíky si opravdu napiš čísla, protože je nutné to podávat v tom pořadí, jako to máš napsané na archu. Pokud máš archů více, tak balíky neoznačuj znovu 1, 2,3.... ale jeď 11,12,13....
Pokud máš malé balíčky a chceš poslat doporučeně, tak ani na arch ani na balík nepiš hodnotu pojistného, automaticky pojištěno ale jen na 500kč.

sufik1
25. jún 2012

@sinala no to je geniální, taky už jsem nad tím přemýšlela....

ps. co RSS čtečka?

macin73
25. jún 2012

Ahoj holky, k tomu mluvení... já prý nemluvila do roka a půl a mamce tvrdili, že se mi málo věnuje a nemluví na mě dost... Pak se narodil brácha (je o 14 měsíců mladší) a opět... do roku a půl ani ťuk. A já už jsem mluvila. Takže je to asi fakt hodně indivindi. Jinak malá toho nakecá hodně, ale nemá to ani hlavu, ani patu. Rozumí hodně, ví, na co se jí ptám, co bude následovat, ale prostě nemluví, jen ukazuje a když má náladu, žvatlá si tou svojí hatmatilkou... Asi nás překvapí a pak to budou rovnou celé věty. Stejně jako s chozením. To trénovala od 10 měsíců celé 4 měsíce s oporou (ohrádka, nábytek atd) a pak během dvou dnů začala lítat tak, až jsme koukali... jedno, jaký terén a jistota veliká.

katka82
25. jún 2012

@zojec
@sinala
@caramilla no já mu oznámila že si syn přeje mít s tatínkem stejné tričko 😉 a on že to bude nosit a taky nosí 😉 teda uvidíme jak do budoucna 😉 😀 😀 kdyžtak to bude mít jako pyžamo 😝 😀
tak jdu krmit mláďata 😉

sinala
25. jún 2012

@sufik1 nevím, zda to správně popíšu 🙂 🙂 🙂je to od google reader http://www.google.cz/reader/view a tam si zadám www adresu stránek, které chci sledovat, když mají nějakou novinku a automaticky se mi to zobrazí v okýnku na liště . Takže když ty máš nový článek na blogu, já to vidím a kliknu si na tebe a nemusím se dívat každý den, zda jsi něco nepřidala 😀 😀 😀

lenasss
25. jún 2012

proč já to vždycky čtu.To je tragédie ☹ holky tak pozor na děti.Já už jsem o tom přemýšlela že kolikrát na parkovištích jsou vidět malinké děti jak běhají sami a když se dostane za auto řidič nemá šanci ho vidět ☹ ☹ http://www.novinky.cz/krimi/271387-rocni-chlape...

macin73
25. jún 2012

@lenasss Taky jsem to četla a úplně se mi udělalo špatně... já věčně malou honím po parkovišti... a to ji nenechávám bez kontroly, děje se tak, když jdeme od vozíků k autu... takže je opravdu pod 100% dozorem.

lenasss
25. jún 2012

@macin73 já mám štěstí že starší syn je na sebe strašně opatrný a stačí mu říct při vystupování ať dává pozor že jezdí auta a on stojí a čeká až ho vezmu za ruku a jdem ale je vyjímka a já jsem za to ráda vím jaké to je honit zdrhající dítě a člověka vždy polije pot když zdrhá někde na cestu a podobně segra má kluka co pořád utíkal a dohonit ho bylo nad lidské síly 😖 nejvíc mě na tom článku prudí jak tam ti lidi linčujou tu matku že si ho měla hlídat atd atd. já si myslím že je to jen shoda blbých náhod bohužel to dopadlo tragicky ach joo chudáček malej a maminka je teda potrestaná až moc.to musí být strašné.no nic nebudu na to myslet a půjdu radši žehlit at můžu večer šít musím dodělat tu podložku do kačárku a malému osušku k bazénu a sobě 3/4 plátáky a triko a kabelku mám toho tak na měsíc a to tu ještě mladej celý dopoledne prudil že musí mít taky takového ptáka jak má Jasmín 😀

caramilla
25. jún 2012

@lenasss ☹ couvání aut je opravdu hrozně nebezpečné, můj švagr se bojí i vyjet autem od domu, protože tu běhají 2 maličké děti a opravdu nejsou vidět. Řidič v tom je nevinně a vůbec nechápu, že mu hrozí takovými tresty, chudák, vůbec za to nemůže. Roční dítě by neviděl, ani, kdyby se 5x podíval:( Já se toho taky děsím, když couvám, aby mi tam nějaký nezmar malý nevběh. Jasmína teda na parkovišti zásadně za ruku, i když ječí a kroutí se jak had a nebo v košíku nebo kočárku. Jak vyndavám z košíku, hned poutám do sedačky. Je to fakt o život. Ale abych se moc neuklidnila, tak včera nám holčička vystupovala z nákupního vozíku, než jsem se otočila a dala tašku do auta, abych měla volné ruce, že ji vyndám, tak visela pomalu hlavou dolu 😝

včerejší počin. Měl to být lněný klobouk pro Jasmínku, ale nějak mi to nevyšlo a je jí už malý, béééééé ☹ ☹ ☹