Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@boudova ak máš čerešnový lekvár riedky, nevadí, ak budeš robiť ríbezlový džem, popridávaš, ja som vlani tak urobila, a to bola lahôôôôdka, čerešnovo-ríbezlový lekvár.... s kúskami čerešní, mnam, do palaciniek jedinečný
já tady tu diskuzi žeru 🙂 člověk potřebuje s něčím helfnout a hnedka vím všechno 🙂
@jemi Mamka to taky nemohla zkouknout pořádně, to tak z prvního dojmu... Prý by bylo dorbé vidět na nožičky (bez ponožek) a ještě líp vyslečenou, pak by se dalo na něco usuzovat. Problematická jí přišla oblast hrudní páteře... Ale jako říkala, že nic hrozného, ať tě neděsím 🙂 🙂 🙂
Jinak to první vzpřímení tam teda konkrétně není...
@animal jj, do jiných diskuzí ani nemusím 😀
Hele holky budem zakládat trávník a zahradu u řadovky 😀 😀 😀
ono do povidel stačí jen ten cukr dle chuti a pořádně vypéct, do zhoustnutí, to je něco jiného, než marmeláda
@jemi tohle přesně dělal náš Kvido taky zhruba ve 4 měsícich. Byli jsme i u fyzioterapeutky ( z jiného důvodu, ale když už jsme tam byli tak ho zkoukla) a nadšená nebyla. Taky měl slabý bříško a moc velkou zvědavost po okolním světě 😉 Chtěla nás hnát na vojtovku ale to jsem po domluvě s dětskou odmítla. Nicméně dostala jsem radu pořídit koberec a nechat co nejvíce na zemi ideálně nahatého a krásně se to během krátke doby srovnalo a začal pást koníky ukázkově. Sedět začal v 7 měs, lézt v 8 a va 10 chodit a teď je k nezastavení 😀
delaly jste nektera tresnove povidla? ja nkonec susim tresne v toroube do cukrovi a buchet (nemame radi rozinky), ale napadlo me ze ty povidla by mozna taky sly
@maly_prcek jsou jí 4 roky a mluvit, tak aby jí rozumělo i širší okolí, začala tak před rokem.. Do té doby komunikovala hojně..ale ne každý ji rozuměl..a myslím že to bylo opravdu o té motivaci, protože proč by se snažila když si dokáže vyřídit to co potřebuje. A právě před tím rokem, jsem byla na týden v nemocnici (a muž tam byl se mnou).. tak neměl kdo překládat a tím se to mluvení konečně rozjelo. Jinak slovní zásobu si myslím, že má slušnou S tím problém nebyl nikdy vše dokázala pojmenovat ale nebylo jí dobře rozumět..teď myslím nevysloví jen R a v některých slovech L..A když nemá dobrý den (únava, nebo nevím co) tak víc u toho co chce říct přemýšlí ..ale ne o slovech ale asi opravdu o pořadí slov a možná taky o jejich skloňování. Působí to na mě jako by mluvil cizinec, ale když o tom přemýšlím, tak kde je chyba přesně nevím (se na to zítra zaměřím a zkusím to vyposlechnout). Jinak básničky a písničky jsou v pohodě. A mám pocit, že je to lepší a lepší..tak věřím, že to tam jednou docvakne a nebude problém 🙂
@maly_prcek ahoj mi se před dětma nehádáme vůbec,ale je možné že to vnímá že to není úplně v pořádku uvidím jak se to ted bude vyvíjet.pokud to půjde k horšímu jsem rozhodnutá odejít.Možná si to uvědomil a bude dobře no uvidíme.Malej je hlavně strašnej paličák jak si postaví hlavu nikdo s ním nehne.Od včera tu panuje dobrá nálada jak jsme si to vyříkali a je pravda že dnes jsem říkala manželovi že začal se strašně ptát,na procházce se mě pořád ptal co toto je? a začal se ptát PROČ? toho proč jsem se bála 😀 😀
ježiš, tady je zase naplkáno 😀
@kalman tylovou kytku umotávám dokola v ruce a pak to prošiju a tím stáhnu, ten střed ještě pojistím tím, že ho přišiju jakoby "zeshora" ten střeh nití taky stáhnu dovnitř. Asi se to těžko popisuje 😀
@ivuska.h ; @crawler taky mám zkušenost, že ty americké ze ŠD šíleně pouštěly, barva po 3 vypráních nikde a žmolky hrozné, ty ze stoklasy mě třeba přijdou mnohem lepší 😒 Ale třeba se zlepšili, já na ně před 3 roky zanevřela a nesmí mi přes práh 😀 😀 😀
dočtěnu a jsem celá upatlaná od povidel jen z toho čtení 😀 Mě pečený hrušky nějak neoslovily..., ale dělala jsem jen jednou
@ucitelka70 to jsi přidávala už k hotovému zavařenému džemu? to jde? nezkazí se tím něco?
@caramilla gumičky ze šd pouští, ale ty ze stoklasy taky, hlavně černá a tm. modrá... A žmolkovatí jak co, obojí. Ale zas mít pár svrchnáčků s obrázkama....
@crawler a tady mají ještě žirafky, měli i tlapičky, rybičky ale jsou pryč.... http://www.nappiescovered.com.au/categories/Ela...
jinak dávám pár svých předdovolenkových výtvorů, co se mi postupně objevovaly na blogu
kapsa na židličku z Ikei (i se střihem a návodem) a pár hadříků na malýho
@sinala jo o té funkci vím, jen jsem nevěděla, jak se jmenuje
foto diel minuleho tyzdna a dneska
Miskina sukna z pike 🙂
softova budna pre brata k narodeninam
cervena mikina pre manzela- podla strihu FM z elastickej teplakoviny
moja mikina podla strihu z FM z elastickej teplakoviny
Miskina mikina welurova
moja sukna z pike 🙂 ú ta bola prva a Miska chcela tiez taku 🙂
moje letne saty 🙂 podla strihu z ottobre
nase zavesy v spalni 🙂
@boudova neskazí, ked som mala skoro hotový džem z ríbezlí, dala som tam vysterilizovaný čerešnový riedky lekvár - a ešte spolu uvarila, ja do toho nedávam žiadne želírovacie prípravky iba cukor a kyselinu citronovú, lebo ribezle sami od seba majú pektín

@maly_prcek máme doma knížku rozvýjej se detatko a je mi jasne, že je hodně napřed a o něčem vím i že je pozadu
Přetáčet se už přetáčí úplně bez problému ze zádiček na bříško, ještě před týdnem měla občas problém vyndat zpod bříška ručičku, ale to už zvláda v pohodě.
Problém dle knížky vidím v pasení hříbatek a prvním vzpřímení, ona je hrozně aktivní, tak většinou má těžiště na bříšku a ručičky využívá aktivně, ke hře a málo kdy k podepíraní...Řešila jsem to s pár lidma (ne fyzioterapeutem) a vesměs mi všichni říkali, že je na to ještě malá....jakou na správne pasení a těžiště na stydké kosti a ne na bříšku)