icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

karchinka
26. jún 2012

@sinala
@jieff holky, vy jste zlaté 🙂
šaty jsou podle šatiček, co jsem měla koupené na vítání z HM, strašně se mi líbil ten střih a schová to bříško 😀 akorát jsem to změnila vzadu.. střih není problém, když má člověk dobrou předlohu, kopíruju a kopíruju, jsem jak Číňan :D a taky jsem za svou krátkou šicí kariéru zjistila, že je lehčí ušít plínku než čepku :D
@jieff přeju rychlý a bezproblémový porod!!!

boudova
26. jún 2012

@vevercam hele a ztvrdlo ti to hned? já měla taky ten gelfix 2:1 a tvrdý až ráno 😀

jieff
26. jún 2012

@animal jooo holčičku, nám tu nad domem pořád krouží nějakej potvora čáp...ale když bych nevěděla, že máme v parku krkavce, tak jsem po cestě do nemocnice viděla spoustu vran😉

stassy
26. jún 2012

jedna novinka od nás 🙂 střih Klein Fanö od Farbenmix, látky jednolíce z Wendy

dugyna
26. jún 2012

@macin73 no co sa len da 🙂, na okraje -okolo krku rukavov, spodku tricka, lemujem s tym okraj mikiny ci bundy a nasijem zips..ako ked sa mi to nechce zahybat. vrecka...vsetko mozne 🙂

jieff
26. jún 2012

@stassy i ty límečky a lemy rukávů jsou z jednolíce? Ty máš OL vid? Vypadá to krásně a malej to moc sluší!

stassy
26. jún 2012

@jieff Jj, celé je to z jednolícu, i ty lemy. 🙂 OL je fakt super, nechápu, jak jsem bez něj mohla žít a šít. 😀

monr
26. jún 2012

ďalší klobúk do série 😀

len doplním, nikdy viac obojstranný vlizelín na tento klobúk, sa mi to celé zvlnilo, katastrofa.

laeela
26. jún 2012

@janasrub kalhoty jsou parádní, len mám tady taky v látkách, v holčičí i klučičí variantě, ale myslela jsem jen na klasické pláťáčky, nenapadla by mě takováto varianta. 😉

laeela
26. jún 2012

@stassy nádhera.

laeela
26. jún 2012

@monr to je k vzteku, viď? A nesrovná se to třeba vypráním?
Já mám několik druhů těch výplní, akorát jsem dvakrát udělala tu samou chybu, že jsem si objednala dva podobné druhy ve stejném množství a pak dost složitě zjišťovala co je co. 😀
A hlavně nikdy nevím, co na co vzít.

petkasv
26. jún 2012

@monr to je škoda, ale zase může říct, že to je naschvál 🙂 látka je nádherná, já objednavala Decovil u Definitiv, a ona se jí v pátek narodila holčička a ještě se mi omlouvala, že neodeslala objednávku, což samozřejmě vůbec nevadí 🙂 ale už se na něj těším 🙂

katkaela
26. jún 2012

@monr no dobre vedieť...ale na druhej strane, vobec to nevyzera tak zle 🙂 ja som sa stále neodhodlala, teda vlastne už týždeň som nič neušila 😀

katkaela
26. jún 2012

@stassy krásne a tá tvoja kočka je proste skvelá 🙂

katkaela
26. jún 2012

@caramilla Šimonek má parádne sombréro 🙂

petkasv
26. jún 2012

@crawler a holky kdy bude uzávěrka těch lemovaček?

monr
26. jún 2012

@laeela či praním netuším, staršia ho nechce dať z ruky, berie ho v nedeľu do tábora, tak skúsim po návrate.
@petkasv ja som rozmýšľala, či zobrať od def decovil, ale by sa mi to predražilo o poštovné od nej, a ešte aj prevod k nej, u nás som našla za vyše 11 eur meter. a to mimi som čítala, super doma rodila, paráda 😀
@katkaela odhodlaj sa, fakt je to jednoduché na ušitie, carr to aj dobre popísala. minule čo som robila z obyčajného vlizelínu, tak sa to lepšie robilo.
a vďaka kočky 🙂

animal
26. jún 2012

@monr jsi mi měla říct a já bych ti ho od ni koupila a poslala se softem, mám to ještě spáchat? Ale nevím jak bude rychlá s expedicí, když teď rodila, ale mě soft taky bude ještě trvat

petkasv
26. jún 2012

@monr , @animal no mě odpověděla, že v pondělí by objednávku chtěla odeslat, tak uvidíme 🙂

crawler
26. jún 2012

@lenasss jsi úžasná 😵

crawler
26. jún 2012

@monr já ten klobouček, jak jsem házela v neděli, taky vyztužovala oboustranným vlizelín a je krásně hladký...čím to? 😕 není to nějaký problém v kombinaci s látkou?
@petkasv uzávěrku netuším - mě je to úplně šumák - záleží, zda chce někdo šít něco urgentně a zda na to spěchá? ...

Jak se vám to teda holky hodí?

petkasv
26. jún 2012

@crawler mě to je taky šumák, ale zase měsíc čekat nechci 🙂

crawler
26. jún 2012

@petkasv Já jsem si říkala, že kdyby nikdo nic nenamítal, tak bych to zamkla v pondělí 😉

eldwen
26. jún 2012

@vevercam no, je to zatim experiment, lepsi je to delast na dirkovanem plechu, ktery nemam a nebo si je na plech naklad reznou pochou nahoru - vypeckovat, dat na plech a pect pri 60 stupnich 3h jeden den, 3h druhy den to je ofiko popis - ja uz jsme pekla i potreti dve hodky dneska odpoledne (den dve), jeste to nemam, ale ty, co lezely rozriznutym dolu jsou jeste "mokre" ty co ne uz jsou pekne scvrkle ;--)

sinala
26. jún 2012

@crawler tak to si musím rozmyslet, zda něco budu chtít 😀 😀 😀

ngvadi
26. jún 2012

dneska sem byla ve flextexu a neměla sem to dělat :D já ten bílej finerib potřebovala, ale ten olivovej a růžovej už ne, ale mohla sem ho tam nechat? :P

lenasss
26. jún 2012

@ngvadi tak bílej finerib bych potřebovala i já i bílé piké a bílý jednolíc 😅 😅 😀 😀 😀

lenasss
26. jún 2012

@ngvadi chtěla jsem se tě zeptat nebudeš mít v hromádce navíc tak 2m toho bílého jednolícu? 🙂

ngvadi
26. jún 2012

@lenass, kterýho? toho bambusovýho? to by chtěl každej :P možná ho bude víc, ale zatim nic neslibuju, až mi napíšou, kolik ho poslali, tak to tam upravim a vyhlásim boj 🙂

kamishek
26. jún 2012

@crawler nemám zatím moc zkušeností se střihovým papírem, jak to s ním vlastně funguje? 😅 chápu to správně, že když ho položím na střihovou přílohu s tím milionem čar, tak přes něho uvidím to, co z ní potřebuju vykreslit?