Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@katkaela hele..kdo ví proč se jí nechce..asi to neví ani ona sama 😉 (teda ví to..ale spíš pocitově..než aby si to uvědomovala) Já jsem v takových chvílích volila taktiku nabízení..připomínání...Jako, že ty zjistíš, kdy asi tak čůrá (po spaní nebo po jídle a nebo "za hodinu")..a v těch časech jí nabídneš jít na nočník. Ale je důležitý ptát se jen (nebo alespoň většinou) ve chvíli kdy potřebuje..abys jí tím pořád neotravovala 😀
U nás samostatné chození na nočník naboural tchán, když pronesl při pohledu na mé dítě s holým zadkem, že tam čůrat může, protože plovoucí podlaha může plavat 😀 Doufala jsem že to přeslechla..a bohužel ne 😀 tak pak jsem se opět musela obrnit trpělivostí a připomínat 🙂 Takže pro konec nočníkování stačí opravdu málo. A v roce si nemyslím, že by Tě mělo trápit, že nechodí na nočník 😉 Dej jí možnost na něj chodit..a ona na to přijde 😉
@komisakpd mňamí, tak na ten chodím tu v Brne do Vaňkovky 🙂
@terezita ja mam dosť v tej našej úžasnej akože "pasivnej" polystyrénovej bytovke, len keď som obed varila, som myslela, že sa tu uvarime tiež, teraz je tu snáď 30 st vnútri, pečenie už neprichádza do úvahy :-P Manžel vzal malú do vane na schladenie 😀
@katkaela no ja se chodim ochlazovat do sklepa.. 😀 😀
my jsme zase pod strechou, takze rehicovano tu mame taky.. :-P
@komisakpd
recet zkopiruju, nemuzu ho ted narychlo najit.
CHEESECAKE
testo:
100g celozrnnych susenek
50g zmekleho masla
napln:
750g tucneho tvarohu
1 +1 kelimek zakysane smetany
150g hnedeho cukru
1 vanilkovy cukr
3 vejce
3lzice hladke mouky
- susenky najemno rozemeleme, smichame s maslem a napechujeme do vymazane dortove formy (prumer 20-22cm).
- ingredience na napln(pouze 1 kelimek zakysanky) kratce vyslehame v mise a nalijeme na testo.
- peceme nejprve pri 180 st. 10min., pak snizime na 150 st. a peceme dalsich 30-40min.
- na povrch dortu naneseme druhy kelimek zakysanky a dame jeste na 2 minuty zapect. pak vypneme troubu a dort v ni nechame vychladnout.
dakujem 🙂
inak s tym nocnikom je to aj u nas des, pekne pisal aj kakal do neho a poslednych par mesiacov (asi tak od roka) ani za svet na neho sadnut... aj mi da najavo ze chce kakat a pytam sa ho ze ci nocnik a on ze nie ☹ radsej kaka do plienky, alebo ako dnes na plavajucu podlahu... inac mi na podlahu cura uplne bezne, neviem co s nim, asi ho ten nocnik tlaci alebo co...
Jaj, a este jedna otazocka k teme 🙂 do kapsoviek sijem vkladacky cca 10x60 cm a potom ich skladam na poli a strasne sa mi v tych plienkach krutia, drobca to tam potom tlaci.. aj vam sa to deje? neviem ci mam skusit usit sirsie, nech to lepsie drzi?
Určite mi poradíte 🙂 Mám doma bambusový flís a bambusovo-konopný flís... chcem ušiť vkladačky do plienočiek. Aká strana je dotyková? A koľko vrstvové odporúčate?
@risolino Mám vkladačky z BK flísu v kombinácii s aksamitom (1+1) ako štvorce asi 35x35, skladám na tretiny, dotyková vrstva aksamit. Niekedy do toho vkladám ešte jednu úzku vkladačku z 2 vrstiev BK flísu zloženú na polovicu, teda nedávam ho priamo na prdelku, dosť zhrubol a stvrdol a ešte sa aj dosť zrazil.
holky dneska stříhací KOPR musela jsem dopol. vyplejt zahrádku bo tam byl prales a odpoledne v tom krásném pařáku jsem si potřebovala vysát auto a trochu v něm poklidit, na mytí zvenčí jsem kašlala 😀 a to mě dorazilo. Když jsem leštila okna zevnitř, tak ta utěrka vlivem horka byla v cukuletu tak horká, že jsem myslela, že mi zhoří ruka. A pak jsem se asi půl hodiny vzpamátovávala z toho přehřátí. Chudáci lidi co maj špatné srdíčko. No a teď musíme trochu oslavit naše páté výročí svatby 😀 😀 😀
Dievcata, mate skusenost s nepremokavou plachtovinou zo sijemdetem? Ja som ju kupila pred rokom, minule leto som ju vydatne vyuzivala- spravila som z nej plachtu, syna sme (neuspesne) oducali od nocnej plienky. Potom bola plachta cely rok odlozena a toto leto som ju opat vytiahla. Syn sa mi na nej tuto noc prvy krat pocikal a komplet vsetko cez nu pretieklo. Nedalo mi to, dala ju na dlazbu a na suchy kus noc naliala trochu vodu a trosku ju rozotrela na latke- a veru pod latkou bolo mokro. Je mozne, ze som tu plachovinu znicila (ale nic extra som s nou nerobila, iba prala na 60tke) alebo je to nepodarok? Citim sa ako osol, lebo som este pred manzelom machrovala, ze aka super nepremokava podlozka, dycha, ale neprepusta tekutinu a teraz toto 🙄

@jieff Neboj, nakonec jsme se obě dočkaly a ty se jistě dočkáš taky 😀 Před 4 lety jsem měla právě tento den termín a rodila jsem až 9. 😀