icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
30. jún 2012

@keziah a nemáš tam dírky??? jako že bys omylem zadrhla nehtem nebo tak něco??? a ta PUL vrstva je po celé ploše stále přilepená, neodlupuje se?

zojec
30. jún 2012

ja som tiez konecne nieco spichla 🙂 dnes este aj suknu s malym v satke, mala som ju zo 3 hodky na sebe a dost sa natiahla, tak ju musim presit.. finerib asi treba natiahnut trochu viac, ked ide do pasa, vsak? lebo natiahol sa tak, ze som si suknu musela cestou domopv pridrzat :D :D
a tu nejake foto zo vcerajsej nocovky 🙂
obojstranny klobuk (obrovsky)
hviezdickove tricko, dost zle sa z toho silo, kruti sa to a natahuje ako besne, este z toho planujem suknicku
a rychly komplet na spanie, ale ditko sa rozhodlo ze to bude domaci odev, ze pyzamo to teda nie je 😀

lilly2711
30. jún 2012

@keziah ja mám z detivbavlnke, neviem, ci je to ta ista, ale ta moja funguje stale bezchybne a namahana je dost, mam z nej podlozku na prebalovanie a davam na nu Nllie od narodenia a bola pocikana xy krát a ani raz mi nepretiekla. Periem sice len na 40°C, tak neviem, ci vyssia teplota nieco robi. Dokonca sme na nu vyliali flasu dzusu nechtiac a nic.

jieff
30. jún 2012

@barcav teda jesterky jsou super 🙂!

@zojec taky moc hezky, jako vždy🙂 Nešila si ty kloboučky, podle tohodle návodu: http://www.sew-much-ado.com/2010/07/tutorial-4-...
ten jsem šila a pak jsem to musela upravovat (zuzit ten prostredni pruh)

beky52
30. jún 2012

@wzorcek gartulujem 🙂 🙂

keziah
30. jún 2012

@animal pozrela som tu plachtovinu proti ziarovke a zistujem, ze je v nej vsade kopec malickych dierok 😠 ta latka sama o sebe je strasne jemna, mozno prave tento zater nebol stavany na tak ohybnu latku, neviem...

@lilly2711 na detivbavlne je ina, tato zo sijemdetem je laminovane bambusove frote

palosek
30. jún 2012

@animal 😅 😅 sis teda mákla 😀 😀 My odvezli starší holky na tábor a pak se chlap věnoval sekání a uklidu auta jako ty 😀 ...já hlídala malou v bazéně 😀 😀 Takže příjemný den 😀 😀 😀

palosek
30. jún 2012

@zojec ...ty hvězdy vypadají moc pěkně. Když jsem viděla látku, tak jsem o ní dost pochybovala, ale vypadá to suprově....a na motýly se už chystám...než se holky vrátí domů, chci jim našít sukně 😀 😀 😀

dugyna
30. jún 2012

tak troska vytvorov :
muzova mikina, moje tielko, babika waldorfska pre Misku k narodeninam a plus oblecko pre nu
a dnesne torticky

zojec
1. júl 2012

@jieff sila som klobuk z najnovsej burdy 😉
@dugyna ty ides ako pila 😀 😀 super, ze tm chce nosit tvje vytvory, moj mi akosi nedoveruje... a ja inak tak strasne nerada sijem velke veci 😖

dugyna
1. júl 2012

@zojec dakujem :P musim porusit to kvantum latok co mam doma este kym sa da...neviem ako budem na to po porode.mm chce on si u mna aj objednava:P chce dvoje kratasov a mam rozsitu softovu bundu pre neho...to uz som nestihala vcera dosit. tak pre babiku sa najlespie sili veci :P tie su male

rina76
1. júl 2012

Včerejší aplikace na trička, lvíčkovi ještě chybí fousky 😉

animal
1. júl 2012

holky asi budu mít možnost mít prací kordy, ale neznám barevnici - nechám si zaslat vzorník. Cena za metr 102,-kč měly byste zájem? Dalo by se to objednávat najednou s teplákovinama, elastickýma teplákovinama, wellsoftem, jednolícníma úpletama 160g nebo 210g.

animal
1. júl 2012

@rina76 no opět krása 😀 😀

petkasv
1. júl 2012

@rina76 to je nádherný 🙂

veronik77
1. júl 2012

Ahoj všem, zdravím Vás po dovolené 🙂 Dočíst to tu asi nestihnu, ale tohle jsou fotky ze Šibeniku. Nejen tady se hezky šije 😀 Kdopak ty látky poznává? 😀 😀 😀

argo1
1. júl 2012

Ahoj, můžu se zeptat, který materiál například z nabídky sijemdetem byste doporučili na lehkou letní zavinovačku? Takovou, jak se do ní celé mimčo úplně zamotá do kukličky 🙂 Stačil by rozměr 90*90cm nebo raději větší?

zojec
1. júl 2012

@veronik77 no ake krasne sovy.. 🙂 v pozadi vidim motyle 😀 ked uz pozeram to zabickovanie.. na mmb bol niekedy navod ako presne na to.. neviem ho najst.. nepomozete ? 🙂 este som to nikdy nerobila 😒

beky52
1. júl 2012

@dugyna krásne si pošila...aj tortičky suprové..ale relaxuj trocha..kým môžeš 😉

sinala
1. júl 2012

@rina76 aplikace nemají chybu 🙂 🙂 🙂

sinala
1. júl 2012

@zojec http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=1276
žabičkování pro mě bylo horší než šít dvojjehlou lem u krku 🙂

animal
1. júl 2012

holky co děláte, když máte k dispozici bílky ??? (u nás 7ks) 😀 😀 a pusinky dělat nechci. manžel dělal zmrzlinu 😎 😀

animal
1. júl 2012

@sinala fakt jo, já se do toho vrhla střemhlav díky střihu na triko od @terezita Budu muset dát konečně taky fotky.

sinala
1. júl 2012

@animal já rozpálín olej na pánvi, naleju a opeču a jíme to s chlebem - holky to milujou.

lucia.kl
1. júl 2012

@animal ja robím z bielok hobliny - 4 bielky, 140g práškového cukru, 140g hladkej múky, balíček mandlí ( liskových orechov, vlašských orechov) a dať upiecť.. upečené nakrájať na tenké pásiky tak 0,1 - 0,2mm a dať dosušiť do trúby vyhriatej na 50 stupňov - hotové sú keď chrúmu...

laeela
1. júl 2012

@lucia.kl ha, druhá. 😀

animal
1. júl 2012

@laeela tak tady to mám komplet i s obrázkem, tak to udělám 🙂

lucia.kl
1. júl 2012

@laeela ja ich jednoducho zbožňujem a som schopná zjesť celú várku len sama, len keby chceli byť tie bielky častejšie ako raz za uhorský rok 🙂

laeela
1. júl 2012

@lucia.kl jj. taky tak. Já často peču houstičky, tak potírám jen žloutkem a bílek schovávám. 😵