icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

veronik77
1. júl 2012

uff, tak už jsem to jakž takž prolétla 🙂
je něco nového? 😀

sinala
2. júl 2012

@veronik77 je hromada na lemovací gumičky https://docs.google.com/a/varmus.cz/spreadsheet... 😀

veronik77
2. júl 2012

@sinala á, děkuji 😀. Jak se šije na OL? 😉

terezita
2. júl 2012

@sinala co mi to delas?? o te ja nevedela a hnedle se musela pripsat.. 😅

animal
2. júl 2012

@terezita už máš uklizeno po víkendovém mejdanu???? 😀 😀 😀

terezita
2. júl 2012

@animal si ze me nedelej prdeeeel!! 😀 o vikendu jsem delala nakonec bugr u kamarada, takze to bylo temer bez prace 😀 😉

animal
2. júl 2012

@terezita nekecej tobě jde PPPPP 😎

lenasss
2. júl 2012

holky jsem ted týden pryč tak asi nebudu tak často na netu ale budu průběžně koukat odkaz na tabulku https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq... pokud by někdo chtěl ještě napíšu do \mtx na tu proužkatou jestli jí maj a dám vědět co odepsaly

lenasss
2. júl 2012

tak už mám odpověd ten jednolíc oranž-kiwi-pink už nebude ☹ ale přidala jsem do tabulky jednolíc bílý bambusový elastický 🙂

sinala
2. júl 2012

@veronik77 zatím jen zkouším a ladím napětí 😀 😀 😀 . Potřebovala bych více času 🙂 🙂 🙂 Mám střihnuto na zkušební body až bude hodím foto...

ucitelka70
2. júl 2012

tie vzorované lemovacie gumičky vypadajú skvele....

veronik77
2. júl 2012

@sinala že je to mazlík, viď 😀 😀 😀

janasrub
2. júl 2012

Moje první šatičky - mám z nich radost, střih ottobre, materiál ze sekáče, klobouček oboustranný střih z Mariny a ten druhý Caramilla - no musím ho ještě nějak vychytat :( nahoře ubrat, znovu poskládat...

animal
2. júl 2012

tak že jsem se nenudila - před softem 🙂
šaty , které jsem šila už loni, ale nedošila, takže jsem je jen došila a rychlo sukně obojí z pracího kordu
a trika ala Terezita - ANO TRIKA obě dle @terezita u toho druhého jsem se naštvala, že mi zase nesedí, byť jsem to šmikla menší a menší výstřih no a došlo na gumičky 🙂 a rovnou jsem z toho udělal tak trochu něco jiného. Foto na modelce až na mě bude mít manžel čas nebo až vytáhnu kamaráda velblona (stativ) 😀

palosek
2. júl 2012

@animal krásné vzory i výrobky 😵 😵
@janasrub taky líbit 😉

sinala
2. júl 2012

@veronik77 jj, ale jěště se ho trochu bojím i o něho a zacházím s ním velice opatrně 😀 😀 😀

zojec
2. júl 2012

baby sk, nemate niekto na predaj 1-2m obycajneho bieleho jednolicu? 😉 popr. finerib?

palosek
2. júl 2012

@sinala ...máš u mě hráškový jednolíc 🙂

sinala
2. júl 2012

@palosek už? a co peníze? poslat nebo osobně? 😀 😀 😀

palosek
2. júl 2012

@vevercam ...tímto děkuji... 😉

palosek
2. júl 2012

@sinala IP 😉

palosek
2. júl 2012

Si tu píšu sama 😅 😅 Holky sháním někde žlutou lemovací pruženku, nevíte kde?

sufik1
2. júl 2012

holky dneska jsem ulovila v tchibu cestovní tašku na šicí stroj, za 500 a polstrovanou. Házím fotky, OL se vejde v pohodě, na pedál je tam kapsa a mám pocit, že k tomu narvu i všechny nastříhaný věci, nitě a další propriety. Hodlám dost pendlovat mezi domovem a chatou a tohle je super.
U nás v tchibu (Praha - Zličín) to mají teď v ostatních prodejnách za 5 týdnů

sufik1
2. júl 2012

a kurňa proč je tam přes jednu fotku čára???? No snad to takhle stačí

sinala
2. júl 2012

@sufik1 super 🙂 🙂 🙂 to potřebuju

daisyr
2. júl 2012

Ahoj holky, jelikož se dost množily dotazy na MYLLY (@aerin @ngvadi atd.🙂), tak jsem vytvořila novou tabulku a můžete se psát. Ono totiž, když to teď dáme dohromady, než se to objedná a dorazí do ČR a k vám, tak je konec srpna, ideální začít šít na podzim zimu 😉 . Bohužel jsem zjistila, že už některé odstíny merina nejsou k dispozici - tradičně limetka, pak hnědá a tyrkys :( Limetka určitě bude na podzim - cca v říjnu, ostatní snad také budou v tuto dobu, ale to už pak vychází na dodání nejdříve na listopad-prosinec, takže pokud někdo potřebujete látky již dříve, tak objednáme teď přes léto.
Odkaz:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...

daisyr
2. júl 2012

Ještě k MYLLY - uvidíme, kolik toho bude, musí se nasbírat u jednotlivých položek zase minimum. Kdyžtak zkuste omezit barvy např. u jednobarevného PUL, veluru apod., tabulka je převzatá z minula, jen vyřazené odstíny, které už nemají skladem, takže se dá něco ubrat a jiné zase přidat dle zájmu 😉

janasrub
2. júl 2012

@daisyr co mi to děláš! Já ještě nešila z toho minulého ☹

petkasv
2. júl 2012

@daisyr jéé zrovna dneska jsem si říkala že už by mohlo být 🙂 paráda 🙂