icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

macin73
2. júl 2012

@daisyr já sem fakt už nebudu chodit... ještě jsem nic neušila a už bych si mohla otevřít obchod s látkami... ale ti hrošíci jsou vážně BOŽÍ!!!! tak uvidím, jestli mám dost pevnou vůli 😎

terezita
2. júl 2012

@animal se musim hooodne snazit! 😀

animal
2. júl 2012

ještě jsem tady zapomněla dát tríčo

animal
2. júl 2012

je to Dadka

sinala
2. júl 2012

@animal supr, ty lemy jsou taky dadka?

zikie
2. júl 2012

Ahoj, taky se jdu trošku pochlubit, co jsem za poslední dobu stvořila. Moc vám chci poděkovat za typy s kráčející patkou a dvojjehlou. Jsem fakt nadšenááá!!!!
Odladila jsem střih na hrozně příjemné tríčo s krátkým rukávem, tak jsem si jich našila několik, k tomu sukni z Mylly proužků. Kompletek pro prcka a nakonec karkulkový úlet pro mne.Jo a ještě šaty pro neteř.

zikie
2. júl 2012

Omlouvám se za sežvejkanost, některé kousky jsou vytažené z koše na prádlo, před vyžehlením.

laeela
2. júl 2012

@animal
@zikie
holky, to vaše šití je naprosto úžasný. 😵

veronik77
2. júl 2012

@zikie krása! jak vypadá ten karkulčí úplet? stojí to za ty peníze? díky

macin73
2. júl 2012

@zikie Nádhera, šaty, trička, sukně... fakt se mi to líbí.

zikie
2. júl 2012

@laeela @veronik77 @macin73 Děkuji za pochvaly.
Karkulčí úplet je boží. Příjemný na omak, dobře se z něj šije. Jen se jako každý jednolíc na koncích kroutí. Nevím co bude dělat po mnoha vypráních, ale zatím mám pocit, že za ty peníze opravdu stojí.

veronik77
2. júl 2012

@zikie díky 😀

stassy
2. júl 2012

@zikie Krásné to máš a ta Karkulka je fakt boží, já nad ní přemýšlím už od chvíle, kdy se u Jehličky objevila poprvé a odolávám, odolávám.. 😀 Jo a prosím Tě, ta tyrkysová teplákovina je vysrážená nebo ne? Abych z toho nestřihla a pak se nedivila, že je to malé. 😀

a přidávám svůj poslední počit - tunikošaty podle Ottobre

zikie
2. júl 2012

@stassy Teplákovina vysrážená není. Šatičky jsou boží, poza modelky je ale snad ještě lepší.

zikie
2. júl 2012

@stassy Jinak té Karkulky jsem si objednala jen 0,6m, což na to tričko pro mě a tríčo pro prcka( teda s těma hnědýma vsadkama na rukávech) stačilo. Takže to tak nebolelo.

michamicha
2. júl 2012

ty jsou božíííí 😵 😵 😵 😵 😵 http://www.myllymuksut.com/tricot-kirahvit-p-20...

michamicha
2. júl 2012

@zikie prosím tě, ten střih na tílka (ty 3 boží kousky) máš odkud?

mikulka45
2. júl 2012

@zikie parada, ten strih mas fakt vychytany 😉 tie tricka mas lemovane iba pasikom z tej zakladnej latky, co to je lemovacia gumicka?

zikie
2. júl 2012

@michamicha No, to jsem tak nějak napůl obšlehla z trička co mám a pak nějak podle oka doladila.Není na tom vůbec nic, je to jen ze dvou kusů, ramenní šev je do obloučku a pak výkus na ruce,vpředu aby to líp sedělo víc vykrojený. Ale sedí strašně příjemně. Můžu ti ho případně obkreslit a poslat. Mám ho tak ve velikosti 34-36, ale jak jsem psala, není na tom nic světoborného.

animal
2. júl 2012

@sinala vše je dadka jen auta je hilco

zikie
2. júl 2012

@mikulka45 Děkuju. Lemovala jsem proužkem jednolícu. Lemovací gumičku sice miluju, ale tady to prostě sedí lépe.

sinala
2. júl 2012

@zikie moc hezkéééééé 🙂

animal
2. júl 2012

no aby vám to nebylo líto, že jsem dlouho nevkládala, tak ještě čepice 😀 😀 ty ostatní čepice už jsem nestihla podrobně nafotit. Čepička je oboustranná.

beky52
2. júl 2012

@stassy nádherná modelka..a krásne šaty

beky52
2. júl 2012

@animal krásne čiapočky...prosím ťa tá kvietkovaná látka je odkial?

animal
2. júl 2012

@beky52 to je staré WENDY už ji nemají

sinala
2. júl 2012

holky vkládám tabulku na nitě a ostatní věci z polimexu, kromě látek, protože ty se musí brát po celých rolích 😠 tj. 80 - 100 m.
Holky ze Slovenska můžete taky objednávat, pokud se vám to vyplatí, viz. podmínky

https://docs.google.com/a/varmus.cz/spreadsheet...

beky52
2. júl 2012

@animal ..škoda.je nádherná🙂

kamishek
2. júl 2012

@zikie no wow, ty trička a ta sukně vypadají naprosto skvěle!!! sice mám trochu jinou velikost, ale mohla bych poprosit o střih na to triko, pokud by ti to nevadilo? zkusila bych si ho upravit na sebe...

maly_prcek
2. júl 2012

@animal Tak teda čepky mně pobavily, ze mně tu leje pot a ty mi sem hodíš ještě čepicu 😀 😀 😀 Ale jsou krásnééé 🙂