icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
3. júl 2012

@terezita tady jsou ty spirálky, jak jsem ti o nich říkala. Pěkný pevný úplet. Ale už jsem se nestavovala, je tam tramvajová výluka a s kočárem to nějak nedávám.... Kdybys šla do konce týdne, tak mi dej vědět, ještě bych metřík a půl modrý snesla...

petkasv
3. júl 2012
terezita
3. júl 2012

@boudova oki, uz to tam konecne hodim 😀 aspon jsem setrila tve zdravi 😉 😀
@sufik1 no bylo az moooc ruzove.. 😀 😀 😀
a do konce tydne to je jen zitra, pak budou mit urco zavreno.. zitra musim do bytu kvuli dverim, takze to urco nestihnu. ale pristi tyden tam pujdu vyzvedavat balicek pro vercu a budu i bez ditka, tak to tam projedu.. 😀

sufik1
3. júl 2012

@terezita no jo, oni jsou svátky.... já možná stihnu v pondělí, to jdu k mudře do Dejvic, Dala bych vědět, ale taky to bude šup šup, lítám se psem na tu veterinu. Snad to chudák rozdýchá. Vypadá to dost blbě.

boudova
3. júl 2012

@terezita kuju moc 😀 , pak mi to dopiš do táble a já doplatím nedoplatek + tu počtu 🙂

caramilla
3. júl 2012

Všechny výrobky úchvatné! Lepšíme se! 😀 😀 😀 😀

Já jsem byla zabředlá týden v žábách .... 😝

@terezita PPPPPPPPPP ppppppppppp
😀 😀 😀 😀 😀

palosek
3. júl 2012

@sufik1 @michamicha ...jestli holky chcete, můžu se do hromádky pustit...udělam tabulku a něco můžem vzít. Mám dlouhou stříhací chodbu a děti na táboře....takovou rychlovku...což?

palosek
3. júl 2012

@caramilla 😀 😀 😀 ...a kdožeto vykoupil všechny žáby??? 😀 😀 😀 😀

caramilla
3. júl 2012

Jo a ještě moje oblíbená kombinace šedá + limeta 😀 @terezito - to je ten tvůj jednolíc, je to moc hezká barva. Co mám z batani, tak to je tmavší, takže takovouhle barvu v jednolícu nemám, takže super. Jen je to tenulinké, já jsem už zvyklá na batani s elastanem ... 😠

caramilla
3. júl 2012

@palosek já jsem hnědých žab vzala jen 3 metry! První jeden a když během týdne zahučel, tak jsem doobjednala další dva. Modrých mám ale asi 5 m no 😀 😎

boudova
3. júl 2012

@vevercam balíček je doma - děkuju mockrát!!!

terezita
3. júl 2012

@caramilla ten z batani ja neznam.. tenhle je mtx.. ja myslela, ze batani taky prodava mtx..
a teda zabickove komplety uzasne! 😵

boudova
3. júl 2012

@veronik77 máš u mě látky 🙂 ty proužky jsou bohový!!!!

caramilla
3. júl 2012

@terezita ne ne, batani prodava rumitex. Ma to vyssi gramaz, je jemnoucky moc prijemny, skoro konkuruje bambusovemu sportovnimu upletu ze SD a podobny uplet ma i Mraz, mozna to ma ze stejneho zdroje, to nevim. Ma to 5% elastanu a prostě je to bozi uplet🙂 Ale tohle je zase takove svezi lehke, letni...

boudova
3. júl 2012

@caramilla tak ten batani musím zkusit 😎

sinala
3. júl 2012

@caramilla suprové komplety, všechny ty žáby mám taky 😀 😀 😀 , ale zatím doma pod postelí 😀 😀 😀 . Ten prací kord mě nadchnul, jak je tenoučký 😀

animal
3. júl 2012

@caramilla no krása, ty žáby v kordu se mi taky líbily. Ta zelená souprava to je kojenecký plyš?? A co má znamenat ta FROG nášivka, kde jsi k tomu přišla???

ngvadi
3. júl 2012

dnešní počin, indiálnská halena na tábor, ještě to chce víc vytřepit... a pak porazítkovat a našít korálky... ufff, a takovejhle halen budu šít do srpna 30 :/ naštěstí jen šít; třepit a zdobit si to už budou děti samy...

ngvadi
3. júl 2012

@animal já bych tipla, že frog nášivka je z kraje látky :D

anielik
3. júl 2012

ahojte babulky...zase tu mame tabulecky pomooooc 🙂

chcela by som sa spytat, mam zalusk na to Merino co ma v hormadke @daisyr , len sa neviem rozhodnut, co je lepsie na spodary a tielka pre chalanov... interlock alebo rib ?
diik 🙂

sufik1
3. júl 2012

@caramilla kva kva kuňk, já z ní mám jen plíny - jednu modrou a jednu hnědou. Jsou moc příjemné. A vývotry se ti povedly, je to takové unisex

petkasv
3. júl 2012

@anielik já bych vzala rib, interlock mi přijde na trencle silný 🙂

sufik1
3. júl 2012

@ngvadi se nenudíš, co? Ale budla vypadá dobře, škoda, že letos nás tábor nějak mine

sufik1
3. júl 2012

@palosek jestli se ti chce do hromady na ty pejsky, tak jí udělej, vzala bych metřík, dva...

barcav
3. júl 2012

@caramilla ty žáby jsou prďácký 😀 😵

veronik77
3. júl 2012

@boudova jééé, moc děkuji, už se těším. Jen se dostat ke stroji... Během naší dovolené jsme si nechávali předělat vodu v domě a návrat děs běs - špatně udělané, všude neuvěřitelný bordel - a do toho onemocněl Štěpánek ☹ .

petkasv
3. júl 2012

@vevercam děkuji, dneska balíček dorazil 🙂 děkuju moc 🙂

veronik77
3. júl 2012

Holky, už je na stránkách nové Ottobre 🙂
http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2012_4/a...

palosek
3. júl 2012

@veronik77 super, se ale dívám, že ty střihy se fakt dost opakují. No, další předplatné už si teda nedám. 😀

stassy
3. júl 2012

Tý jo, tak v tomhle čísle se mi konečně líbí víc než jen jeden model. 😀 Asi po dlouhé době rozšířím svou Ottobre knihovnu.. 🙂