Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
to já bych z toho taky využila pár střihů 🙂 holky ottobre kupujete jenom na pattit studio??
Nebo kde, využila bych ty miminkovský střihy 🙂
@veronik77 no bára je teď na tom od včera taky nic moc - druhá dávka očkování - pokud není na ruce tak řve....v noci se budí a měla 38 teplotu - v těch vedrech nic moc...jsem taky vyříz, ale teď spí, tak je trošku oddych...taky málo pije, přes ten řev to do ní nedostanu ☹ doufám, že zítra už bude líp....
@caramilla Ona má zas nové boty 😝 😀 Že se ještě divim 😀 😀 😀 Asi budu potřebovat zelený velur... je krásně šťavnatý 🙂
@animal jj, kojenecký plyš. No, ta frog nášivka mě napadla, když jsem odřezávala okraje látky, že té žáby je škoda a že by to mohlo vypadat dobře 😀 😀 😀
@sufik1 pleny z látek z elastanem - máš zkušenost s častějším praním na 60? Někde jsem slyšela, že by se tato látka na pleny dávat neměla, že ten elastan to nedá a vypuchří, ale já právě zkušenost nemám ...
@maly_prcek NEMÁ NOVÉ BOTY! To jsou furt ty samý! Ty, co je tady vždycky znova a znova obdivuje Terezita. Má je už od března! 😀 Nové boty jsem jí někoupila od té doby, co jsem sem dávala tu sbírku, ta byla už konečná, jo vlastně jo, holiny za 100 z frcu a další boty dostane zase až podzimní 😉
Zelený velur moc hezky ladí k trávě bohatě zalité bouřkama, ach jak ta se zelená 😀
@caramilla nejstarší plínu s elastanem mám někdy z léta - jak byli ti kulatí ptáci z mráze. A látka je v poho, nepuchří a to peru co 2 dny. Ale peru na 40, na 60 jen občas. Naopak tahle plíny miluju a nedám na ně dopustit, krásně se přizpůsobí a tahají se kolem zadečku. A ani moc neztrácí barvu. Můžu nafotit jestli chceš. A ani na omak to nic nedělá. Teď jsem střihla na plíny úplety z mylly, německa, mráze... prostě to, co vy dáváte na trička, já dávám na plíny (bo na ně čumím furt a každý den a trika mi leží v šuplíku třeba 14 dní...). Takže tu mám asi 10 plín částečně už špinavých použitých, částečně rozšitých. Pak to nafotím najednou.
Nikdy více výplněk, flanel a další látky co ztuhnout jak prkno a srazí se. I některé úplety se sráží, třeba hilco mi přijde, že tu plínu časem zmenší.
@palosek jo, sráží se podle mne furt, ale jen malinko. Já předpírám flís na 90, pak už peru na 40. Ale to dělají i úplety. Teda si myslím, bo u nějakých plín se mi kroutí uši, jak se to stahuje, pozoruju to zejména po vyprání na 60. A u flísu jsem si toho všimla u perfoldů. Ale myslím jen u jedné várky flísu, myslím té loňské podzimní jak jsme brali tu roli... u letošní jsem si toho ještě nevšimla, ale přijde mi i na omak trochu jiný.
@dugyna ja pravdepodobne nepojdem..žial svokra je od mája odkázaná na ložko..musla som podať žiadosť o opatrovanie..je to v štádiu vybavovania..ale v jej veku,, 80 rokov ,,a v stave,,po výmene bedrového klba..je odkázaná na starostlivosť ..ved uvidíme ako zvládnu moje malé školku..podľa zákonov popri tom sa dá robiť v mieste bydliska na dohodu..pár hodín..ak nie..tak budem šiť pre 4 moje baby🙂
@beky52 tak to ma mrzi so svokrou.ano, prispevok zaopatrenia mas narok...pripadne na benzin alebo taxiky ak treba chodit s nou k lekarom a pripadne na nejake bezbarierove prerobenie bytu...skus si na vsetko podat uvidis co vam daju.
tak baby maju vyhodu ze su dve...tak snad budu dobre zvladat skolku.
hej moje vytvory 🙂dakujem
@dugyna dakujem za radu..k lekárovi chodíme so sanitkou..v nej maju vozik..inak ju máme aj doma..a manžel sa snažil tak prisposbiť dvor..aj jej izbu..aby to bolo bezpečné..chvala bohu nebýva chorá..je celkom zdravá na jej vek..len ked sa nevie postaviť..tak nevie okolo seba nič..-od septembra by som tak či tak bola doma..musím podať do práce výpoved..od dvojičiek by som to nezvládla..to vychystanie ráno a všetko trvá 2x toľko ako s jedným dieťatkom..a potom utekať na autobus..a zase domov..to je nezmysel.. ☹ a dufam,že sa im tam bude páčiť..lebo potrebujem aspoň chvilku relaxu pre seba..su stále somnou...už 3 roky..a ja predtým pol roka doma..na rizikovom..už sa mi chce medzi ľudí... 😉 😉

@palosek no jo, když na střihu toho moc nevymyslíš - já si většinou vytáhnu jeden a použiju různě (z trička s raglánem má H. tričko, tuniku s nabíráním, široké šatičky nabírané u krku....). Ale ten jeden rok za to stál, ne? Pořád lepší, než burda - letos mi ji předplatil jako překvapení tchýňoježíšek a zatím jsem našla jeden pěkný střih.... ☹