icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
6. júl 2012

@beky52 ano žádný cukr a sůl můžeš a nemusíš dávat. Pouze zalít vodou a sterilizovat. Hrušky odzkoušené nemám, ale jít by to mohlo.

beky52
6. júl 2012

@animal ..díky..určite vyskušam..a potom dám vedieť..ale pravda,že ked to skonzumujeme surové..ani vtedy necukrujeme🙂 😀

petkasv
6. júl 2012

@beky52 hrušky jsou na to super 🙂 taky dělám bez cukru, sice i bez soli, ale ty naše jsou hodně sladké, a jsou takhle samotný skvělý 🙂 babička je nakládá do rumu, nebo do čeho,ale to jaksi už třetí rok nebudu moc, takže samotný hrušky josu nej 🙂

Holky mé poslední počiny, dneska šití pro chlapa 🙂 tričko z piké na bubnování, a trenýrky 🙂 jo apak jsem zavařovala, zavařovala, zavařovala, hrozný, nechápu že máme tak velkou familii

jieff
6. júl 2012

holky jste zlatý, moc děkuju za gratulace. Nevíte kde se dá koupit silikonový kroužek na dudlík? Malá dostala 2 nový dudliky a já bych jí ráda udělala šňůrku ala @terezita...

petkasv
6. júl 2012

Holky mám otázku, chtěla bych to podzimní Ottobre, ale kde ho mám sehnat, na Pattit bude za dlouho, tak prosím, kde ho mám sehnat 🙂

terezita
6. júl 2012

@jieff juu, moc gratulujeme! em. tu ted ucuravala nad foteckama male, je nadherna! 😵
@caramilla grrr.. si ze me nedelej prdeeel.. 😝 😀

terezita
6. júl 2012

@petkasv primo od pramene. www.ottobredesign.com

veronik77
6. júl 2012

@jieff zkusím vyhrabat a pošlu 🙂 My už ho nepotřebujem 😀

komisakpd
6. júl 2012

@jieff ako vyzera ten snurok ala @terezita

terezita
6. júl 2012

@jieff samotny ho v cechach nesezenes, leda ze bys koupila nejaky jiny dudlikodrzak a z toho to smikla.
@komisakpd takhle..

veronik77
6. júl 2012

@jieff no, na nejpravděpodobnějších místech není, zítra zkusím ty nepravděpodobné 😀

komisakpd
6. júl 2012

@terezita toto si robila ty?

lucijan
6. júl 2012

@petkasv od pondělka prý ho tam budou mít..zas tak dlouho mi to nepřijde🙂

daisyr
6. júl 2012

@alinn ad mylly a slevy: když jukneš na ceny po slevě, tak my to máme stále levnější a to vč. dopravy, takže by to mělo být tak, jak to je... VOC bohužel počítají z původní ceny ☹ 😉

dugyna
6. júl 2012

@jieff gratulujem krasny pokladik 🙂

dugyna
6. júl 2012

@wewe22 ja zatial robim len jogutry ale chcela by som aj syr.,mas nejaky receptik?

wewe22
6. júl 2012

@dugyna tu som kupila syridlo a je tam kopa receptov

terezita
6. júl 2012

@komisakpd jo 🙂 je to asi tak to nejjednodussi, co se da usit 😀 😀 😀

petkasv
6. júl 2012

@lucijan děkuju budu vyhlížet 🙂

anielik
6. júl 2012

ahojte a da sa ottobre kupit aj v SK ?

babulky vy mate tak krasne vytvory....ach jo...

dugyna
6. júl 2012

@anielik nevidela som nikde, ale vraj v rakusku sa da. pripadne si objednat priamo zo stranky ich postovne je 3,80 a je jedno kolko casopisov si kupis
@wewe22 asi si zabudla dat stranku 🙂

komisakpd
6. júl 2012

to sme my 3ka doma 🙂

beky52
6. júl 2012

@petkasv díky za radu 🙂

timkoemkamatko
6. júl 2012

@anielik ja som Ottobre kupovala v Nitre v knihkupectve Panta Rhei, mavaju aj detsky aj damsky. Ale dostavaju ho cca 2 tyzdne neskôr ako sa objavi na nete, mozno aj dlhsie trva lez dorazi do predajne, ale da sa zohnat

lillyzelvicka
6. júl 2012

tak já přihazuju konečně šatičky pro neteřinku a malou od kámošky

beky52
6. júl 2012

@lillyzelvicka nádherne si ich zkombinovala..je to uplet? alebo bavlna?

lillyzelvicka
6. júl 2012

@beky52 děkuju je to bavlna

wewe22
7. júl 2012

@dugyna no ja to stale hovorim ze stvrty rok na materskej mi likviduje sedu koru 😀 😖
http://www.syridlo-predaj.sk/

alinn
7. júl 2012

@daisyr dík..vím, že je cena nižší...ale nebyla jsem si jistá jestli snižují nebo ne i tu VOC 😉 škoda no 😅 😀

dugyna
7. júl 2012

@wewe22 vdaka, to nie si jedina ja som len dva doma a aj tak mam problem.resp skoro 3, lebo aj pocas tehu som bola PN