icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
7. júl 2012

Holky jak dlouho vám vydrží dvojjehla, já zničím jednu na tričko ☹ nějak nevim co dělám blbě ☹

veronik77
7. júl 2012

@jieff Ahojky, snad v druhé půlce července, jak se stihnem uzdravit... 😉

jam3
7. júl 2012

@caramilla
Bohužel i v Čr může být dusitanova sůl v bio vyrobcich a výrobcích pro děti.
A mám to stejně, jak ty. Základ potravy hodně hlidam a občas nějaké mlsani není úplně košer. Hlavně se snažím o lokální potraviny a sezonost.

Nakukuju jen z mobilu, moc nepíšu, ale čtu, obdivuju a utracim v hromadkach 😀

@jieff
Taky se připojuji s gratulaci, malá je nádherná. Hodně mlicka a spanku přeju.

lucijan
7. júl 2012

@petkasv jako že ji zlomíš nebo ztupíš? a jakej stroj máš? co napětí nití - nejsou moc utažený?

michamicha
7. júl 2012

@animal teda ty jsi s tím softem pohla 😕 😉 klobouk dolů 😉

michamicha
7. júl 2012

jinak já dnešek strávila střídavě v kuchyni a u stroje 🙂 manžel šel s dětma ven, tak jsem si to užívala 🙂
ušila jsem takovej "polo"potah do autosedačky, ségře zkrátila ty závěsy (nejdřív na OL, asi 4x jsem to párala a nakonec jsem to ušila na normálnim stroji 😝 ) a teď večer bych ještě chtěla ušít potah na takovej ten polštářek za krk, manžel ho koupil pro M. 😒 místo aby zainvestoval do nový autosedačky, kterou časem stejně budem potřebovat pro V., což by vyřešilo pohodlí i bezpečí zároveň, tak koupil k tomu nevyhovujícímu podsedáku, kterej teď používá M. tenhle debilní polštářek, nechápu co to má za smysl, řešit to ale nebudu, jako pár dalších věcí, který se dneska staly a ty radši psát nebudu, protože nevim jestli tu náhodou nešmíruje někdo z M. druhé půlky rodiny 😒 jsem si zase ulevila a je mi líp 😀

petkasv
7. júl 2012

@lucijan zlomím, mám starej stroj, s nitěma nevím, mám pocit že jsou tak akorát, možná že to bude trochu víc utažený, ale spíš si myslím že to bude tak tak 🙂 těžko říct 🙂

alinn
7. júl 2012

@petkasv jak starej stroj? já mám veritasku starší než jsem já..a dvojjehly s tím plastovým kvádříkem, ve kterým jakoby drží ty jehly, do toho nejdou...jehla se uvolňuje..a pak se zlomí..ale pak mi koupila @crawler nějakou dvojjehlu, která je celokovová..a ta tam drží.. ..ale bohužel si nepamatuju značku..@crawler nevíš jí ty? už je to teda nějaký ten pátek zpět 😎

petkasv
7. júl 2012

@alinn já mám pocit že je to Lužniík, ani nevim jak se to píše 🙂 ale máš pravdu měla jsem Smettzt a ta je celokovová a tu jsem dodělal vlastní chybou a držela krásně, ale ty s těma plastovýma se ničej fakr rychle ☹ tak já teda budu kupovat už jen celokovový 🙂 děkuju to by mě nenapadlo, že by to mohlo být tím 🙂

jieff
7. júl 2012

@petkasv mě určitě vydrží dýl...nevím, kde by mohla být chyba....

@veronik77 jejda ted koukam, brzy se uzdravte, to je nanic. Takhle cela rodina! U nas si to vybrali kluci, naštěstí se Tonda uzdravil než jsme přisly z porodnice, ale taky se to táhlo... držte se!

caramilla
7. júl 2012

@veronik77 brzské uzdravení! Ale hurá, že malého pouští z nemoncnice a je OK!

caramilla
7. júl 2012

@palosek tady dneska bylo víceméně pod mrakem, pak poprchávalo a teď je jasno, nefouká a je celkem příjemně. Jasmí se koupala, ale pak byla teda jak rampouch🙂 Já jsem teď konečně dosekala celou zahradu, vyplela, vyvázala ostružiny, udělala letní sestřih vínu, sebrala všechen rybíz, maliny, atp. Jsem jak prase, upocená, ulepená a nemám sílu se ani jít umýt 😝 A to mě čeká noc s hrncem, cukrem, gelfixem a sklenicema ... 😝

palosek
7. júl 2012

@caramilla jsi prostě SUPERŽENA 😀 😀 😀 U nás asi po 18hod proběhla přeháňka, ted je venku docela příjemně, ale já chystám zítřejší oběd. Budu zas v práci, tak at je doma vystaráno...to je děs, jak jednou začně člověk chodit do práce, byť na částečný úvazek, tak je tam snad "furt" 😠 😠 😠 Ale říkám si, že ted si to odmakám a další polovina 7.m bude volnější a s holkama podniknem nějaké výlety 😉

palosek
7. júl 2012

@veronik77 rotaviry jsou sv...ě.. Jsem ráda za Š. a tobě a nejmladší...ať jse brzy fit....horečky v těch vedrech...uff!!!

palosek
7. júl 2012

@petkasv mě dlouho, do té doby, než mi malá omylem stoupla na šlapku, skoro přišila ruku (mou 😠 ) a dvojjehlu polámala 😖 . Nevím, čím to může být, že ti tak rychle odejde...to se ti zlomí??? 😨

animal
7. júl 2012

@michamicha a to byl ještě flíz něco přes 100metrů 😎 😎 ještě ale nemám dostříháno, neměřila jsem lilkový soft, který musím ještě nastříhat a taky dostříhat černý soft

sinala
7. júl 2012

@petkasv @alinn je to veronika, dle popisu@crawler mi ji objednala paní v galanterce. Mám doma i schmetz, ještě jsem s ní nešila, ale při nasazení mi nevypadla až vyzkouším napíšu.

petkasv
7. júl 2012

@palosek no hezký :-/ jj zlomí ☹

caramilla
7. júl 2012

@palosek 😀 Tak 15 sklenic hotovo a koláč v troubě, dneska fakt už končím,jestli po víc jako hodině konečně usne dítě, tak kouknem na film, ale určitě u toho stejně usnu 😀
Ale ten bordel v kuchyni! FUJ. A to jsme dneska tu kuchyň 2x uklízeli... 😝
Jinak s tou prací je to tak, že v určitých zaměstnáních platí to, že ať jsi tam na 0,2 nebo 1,3 úvazku, furt jsi tam 10 - 12 hodin denně 😀 Tak se drž a snad se dožiješ dovolené, já v to taky pevně věřím, že v srpnu budu odpočívat a nikdo mě nepřekecá, abych mu ušila něco na sebe... 😠

nika
7. júl 2012

holky prosím odkaz na tablu ze softem,jsem mimo domov a nemám sílu dohledávat, díky

maly_prcek
7. júl 2012

@jieff Jéé, vy máte náš šátek? Tak to se musí hezky spinkat 😀
Davi měl na Elinku taky občas takové řeči, ať už dám Elinku do kočárku a jdu za ním... Ale má ji fakt rád - třeba když moje babička řekne, že je to "její holčička", tak hned hlásí, že nééé, že je to "JEHO Elinka"! (A pak jí jde sebrat hračky... 🙂 a pár měsíců se už i perou.. 😅 .) Zatím jsem teda ráda za dvouletý věkový rozdíl - je vidět, že to budou fakt parťáci... Můj muž je se svým bráchou o 5 let a přijde mi, že nejvíc si spolu "hrají" (jako fotbálky, squash atd.) a rozumí až jako dospělí a to mi přijde škoda ☹

palosek
7. júl 2012

@caramilla 😀 ...kuji 😅 😅 (děkuji) a nápodobně. Ted jsem dopřebírala kopr a šup s ním na mražák...a je u ledu...to je lepší než se potit u trouby. 😉 Tak prosím tě, hlavně do toho srpna nepadni... 🙂

palosek
7. júl 2012

Holky, ještě vás poprosím k Wendy...koukněte se, kde nejsou celá kila a bud si přiberte nebo uberte. Nerada bych svým "nevhodnym" ubráním někomu způsobila problémy a nemůžu ode všeho brát po dva metry pro sebe 😀 Zvlášť po té, co jsem zjistila cenu vstupného do Tatralandie pro naši rodinu 😠 😀 😀 😀

animal
8. júl 2012

@nika https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Am...
ještě budu v tabulce měnit (přepočítávat) ceny, ale to je otázka korun či haléřů

jieff
8. júl 2012

@palosek dáš mi sem prosím odkaz na wendy...nevím jestli se přidám, ale co kdyby...

@maly_prcek kupovala jsem ho tu od tebe pred dvema lety Toníkovi🙂, já doufám, že si brzy zvykne. On je hroznej sokromník...Ale my jsme s bráchou taky takhle od sebe a i když jsme se hodně rvali myslim, že jsme byli a jsme dobry parťáci

deniska74
8. júl 2012

Ahoj holky, jsem tady nova. Jmenuji se Denisa, pochazim z Ostravy, ale uz 10 let ziji v zahranici. Mame 13 mesicniho spunta a tak mu rada nechala usit nejake obleceni - tricka, teplacky s laclem, bez lacliku. Je tady nejaka zrucna svadlenka? Preji vsem hezkou nedeli 🙂 Denisa

ucitelka70
8. júl 2012

žIENKY, poradte, čo so štípancami komárov...... dcéra ani nezbadala, že majú komára v spálni, do rána tak doštípal Alexa, na zadnom stehne dva štípance, na lakti a na ramene, hnusné to má, červené a asi 1,5 cm priemer každý štípanec, je to zdurené.... natiera to mliečkom, sudokrémom, ale furt to má také špatné zapálen é.....

stassy
8. júl 2012

Jak už tady někdo psal - až mě uvidíte zapsanou v nějaké tabulce na hromadku, vymažte mě, neb mám doma toto. 😀