Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sufik1 díky za tip, já mám sice opraváře tady v hradci, ten neni tak strašně drahej, ale minule mi prozradil, kudy do toho stroje leze, tak bch to mohla zvládnout sama :D akorát teda ověřit, jestli to fakt pasuje, ale vypadá to, že jo... http://www.sicistroje-shop.cz/klickar-pro-singe... nebudete někdo objednávat něco z strimy? ;)
Wendy info mail odeslán. Jestli někomu nedošel, písněte IP. A poprosím ještě o adresy... 😉
@ngvadi tý jo, to se taky může stát??? Hustý, nestraš 😝 Držím palce, ať je výměna co nejlevnější 😉
Jinak Jasmince se průjem zase zhoršil, takže zítra jdeme na stěr atp. ☹ Už to má týden ☹ To má úplně člověk tendenci nenávidět synovce, od kterého to (asi) chytla, ach jo ... On se 2x pos. a byl OK a Jasmínka se trápí už týden a nemůže se z toho dostat ☹
@caramilla holky držte se, ať je Jasmí líp
ad kličkař stát se to může lehce. Blbě se zamotají nitě a šiješ jakoby přes odpor a zlomí se to. Jenže si myslíš, že je to jen nějaký sklad nebo blbé nastavení. Mi se to teda stalo, když jsem měla půjčený OL a měla jsem ho poprvé v ruce.
@ngvadi zavolej jim na infolinku a nebo jim to napiš do poznámky, jestli to pasuje přímo na ten tvůj stroj, řeknou ti kód. A opraváři stejně objednávají ze strimy.... nikdo jiný to stejně nemá. V tom proposu si na to přihodili asi 80% 🙄 🙄 🙄
@petkasv ahoj, tak rana mokvala do rána, zdurené to je, drobec po fenistile dobre spinkal, dr. poslala na kožné, tam bolo milion ľudí a jedna teta práve skolabovala, nikoho nebrali , prišla záchranka, tak sme prišli domov, drobec bol ospalý, už jeho čas o deviatej na prvé spinkanie, zobudí sa o 11tej a pôjdeme znovu..... a dr. povedala, že borelka sa ukáže po mesiaci, ale pravdepodobne dajú drobcovi antibiotickú mastičku..... po kožnom sa máme zas u dr. staviť....., ale to, že od vtedy vkuse padá, aj 20x za den, či aj viackrát, to sa nám nezdá
@ucitelka70 držím moc a moc palce, aby vás vzali třeba přednostně, to by mohli, ne? 😖 A aby to bylo v pořádku.
@palosek Já si myslím, že jo, protože vedle synovec měl před týdnem a něco taky trochu průjem a zvracel a švagrová se s tím trápí taky už týden a nemůže se z toho dostat. Sunar podezírá manžel (ač ho pije už rok a půl ten samej - říkal, že to může být špatná šarže), takže ten jsem vyhodila a sunar vůbec nedávám. Má dietu, ale jogurt jsem jí včera a dneska už dala. Ale přece nemůže mít sračku po jogurtu, který jí už víc jak rok ten samej, furt dokola. Tak najednou? Navíc jí zabral ten enterol. Dám jí ho ráno a posere se večer. Podle mě, jak přestane asi jakoby působit, tak to jede:( Od rána už zase byla dvakrát, už to mám odložený ve skleničce na virologii 😝 Jsem se málem poblila 😀
Jinak právě žere úplně všechno a hodně a nikdy žádný problém, tak mi je divné, že najednou by měla alergii na všechno 😠
@caramilla ..hm...tak to bude ta viroza...fuj, co to lítá po světě za neřádstvo... 😠 😠 ...k nm ještě nedoletělo, ale po předchozích zkušenostech z této diskuze...můžem se taky těšit... 😅 😅 😅
Hlavně pevné nervy...hydratuj ji a minerály (možná i iontový nápoj z lékárny) a na průjmy...takové ty zdravé věci..čokoláda 😀 , nebo borůvkový kompot či sušené borůvky...černý čaj...ale to jsi už určitě zkoušela 😉 ...jo ještě jsem dělala rýžový odvar, mrkvičku...apod.
Holky Wendy ...máte urgentní maily.... 😀 😀 😀
holky prosím můžu se zeptat není někde otevřená hromádka s patentem nebo finerib?nějak jsem se dala do šití sukní ale nemám co dát do pasu :(děkujii🙂
@piecee, u mě jsou ještě přebytky červeno-oranž a meruňkovýho fineribu: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aj... 🙂
hele a ze strimy mi odpověděli tak, že to nechápu. chápete to někdo?
dotaz: Dobrý den, chci se zeptat, jestli je tento chapač http://www.sicistroje-shop.cz/klickar-pro-singe... vhodný i do šicího stroje PFAFF coverlock 4772 (kombinace coverlocku a overlocku).
odpověď: Dobrý den, pokud je uvedeno číslo stroje a číslo chapače odpovídá, ano lze.
haaa, tak beru zpět, jsem si pořádně přečetla popis: Pro Singer 14U544, 14U554, 14U555, 14CG744, 14CG754, 14SH744 & 14SH754 a Pfaff 4762 & 4772, takže číslo stroje je uvedeno. akorát ještě to číslo chapače, kde ho u svýho stroje zjistim? že bych zkusila najít návod?
@palosek no, ráno zase s... a dala jsem jí v 8 enterol a do 2 hodin zase nic. Podle mě vždycky zabere prášek, tak je to dobrý a když přestane působit, tak se to vrátí. jenže copak můžu futrovat dítě práškama od rána do večera?:(
Já odpůrce prášků, co jsem si včera ze zoufalství vzala paralen na třeštění hlavy, protože vůbec nic nezabralo a potřebovala jsem fakt už usnout. Po 5ti letech jsem si vzala prášek na bolest ... 😀
Jinak mi jí je fakt líto, já jsem si tu dala koláč a ona chtěla taky a dostala rohlík a říká "mína - ohlí, máma - koláč" tak jako hrozně odevzdaně 😀 Borůvkový kompot bohužel nemám, možná marmeládu bych někde našla. Čokoládu jsem uklízela vyblitou, tak k ní mám averzi, ale asi jí ji odpoledne dám, aby taky něco z toho života měla. Jontový nápoj mi dneska doporučovala sestřička, ale lékárna daleko a Petruška je líná 😀 😀 😀
Ale mám seznam, co zítra koupit ve městě, je tam taky mrkev, došla 😀
@ngvadi hele, jestli zbude, tak mi kus toho oranžovo-č. finu i toho meruňkovýho dej, u mě se to ztratí a vlastně asi i potřebuju 😀
@ucitelka70 na to motání hlavy si nechej napsat doporučení na dětskou neurologii to není normální
holky, můžu dát odkaz na Mylly objednávku holkám na Nošení dětí? Myslím, že by se některé rády přidaly ;)
@lukrecia no já bych byla taky dost opatrná, protože už minule to bylo fakt náročné a Renča je navíc těhotná. Nedaly byste dohromady třeba vlastní hromadu? 😀
@animal Jo, já vím, že může být borelioza bohužel už úplně ze všeho ☹ Jen mě překvapuje ten nástup, všude se říká, že se projeví až po 3 týdnech nejdříve, tak mi je to divné, že najednou takový skoro kolaps ☹ Nejhorší je, že se pak člověk bojí dítě vzít do lesa, a co z nich bude? Já se už taky bojím a na zahradě, když nám večer lítají komáři, tak bych skoro radši šla domů, zavřela okna, dveře a hnila jen tady. Jenže kam tohle povede? ... mám z toho prostě depresi... 😖
@ucitelka70 oh, nechapem co sa vam to deje, dufam ze to nebude nic vazne ☹
@caramilla a jasmi tiez, myslim na vas, ja ked som bola mala tiez som vraj take mala, ale mne vtedy pomohla cokolada co mi dala sestricka v nemocnici. Neviem si ani predstavit ako to Jasmi zvlada v tom teple, keby sa to stalo Matkovi tak neviem co by bolo, on mi vobec nic nepije a ani nic moc necika, snazim sa do neho tlacit ovocie aspon a vela kojit, no ale hnacku a vracanie by sme asi nezvladli ☹ drzte sa, nech to uz prejde
@caramilla což o to, možná i jo, ale nevim, jestli si na to někdo troufne organizačně... a taky nevim, jestli bychom naplnily potřebný množství... už jsem daisyr psala, tak uvidíme...
kdy má být uzávěrka těch Hard nití? Jsem si něco přihodila, tak abych věděla, kdy to cca můžu očekávat ;)
@ucitelka70 ahojky, to je mi líto, že vás nevzali, přeci s malým by vás měli vzít přednostně, snad se to po mastičce zhojí a bude to lepší 🙂 držím pěsti a moc na vás myslí, hlídala bych únavu malého, různé bolesti a jestli se mu u toho třeba neudělá modřina nebo boulička, a pak teda i tu teplotu a dostatek tekutin 🙂 myslím na vás 🙂

Tak Wendy už mám naházenou v košíku, nakonec i "cukřík" a žužu proužky. Kdo by si to nakonec rozmyslel...budou přebytky 😀 U pilotů, kde bylo o 1m víc nad 1kg (2kg), vzala jsem míň. Počítám, že W posílají teda něco navíc. Až to příjde, přeměřím a napíšu do tabulky. 😉 Holky mailem pošlu č.ú. AUrychlená úhrada 😀 Až přijde faktura...ať můžu uhradit 😉