Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@petkasv a ostatní, co máte staré veritasky, dneska jsem byla v servisu šicích strojů a mají zde celokovové dvojjehly stretchové zn. Veronika za cenu 2 ks 86 Kč ( já je kupovala za 140 Kč 😠 😠 😠 ). Do veritasek sedí 😀 a prodávají i po jedné
Kdybyste chtěly, mohu Vám koupit a poslat nebo poslat s wendy od @palosek. U nás je běžně v galanterkách nemají....
@dugyna má fenistylové kvapky..... v sobotu ráno sa tak zobudili, že alex mal 2 veľké červené fľaky na zadnom stehne, na pravej ruke na lakti a pod ľavou pazuchou - mal obyčajné zdurené, trošku viac červené, doobedu už mal aj okolo veľkú reakciu - narástlo do do 4 - 5 cm rozmerov, vyputké, stvrdnuté, začalo to vypadať ako ovčie kiahne, natreli sme sudokrémom, k večeru sa to ešte viac rozlialo a vyzerá ako spálené.....
no a dnes poobede sme natreli tou atb mastičkou, a už sa to sťahuje pekne, ešte je to väčšie ako klasický štípanec, ale očividne zaberá krémik. Ináč sa cíti dobre..... včera mu merala Nika teplotu, mal 37, ani sme potom nemerali.
A ozaj, odvtedy často padá, zo 15-20x spadol.... akoby sa mu klenba nohy zakvačila či podlomila..... neviem, či ten jed tak zapôsobil? dnes už padá o dačo menej, ale nie je taký stabilný, ako pred týždnom napríklad. A už vyše mesiaca sám chodí, teraz si pýta prst, cíti sa istejšie
Holky, ďakujem Vám, že mi radíte a súcitíte s nami. Zato sa mi páči hlavne toto naše forum, začneš šitím a skončíš pri hnačkách alebo štípancoch...... povieme si všetko....
a ešte si prosím o radu, kožná dr. poradila, natierať vždy repelentom. Tak čo by bolo podľa Vás najvhodnejšie? Bývame v rodinnom dome, takže sme furt na dvore, v záhrade, tak sa jedná o každodenné natieranie
@ucitelka70 to je dobře je to po tý mastičce lepší, i když je to pitomá mastička stejně jsou v ní ATB tak bych ho netahala na sluníčko, to mu může taky vadit, a může být nevědomky přehřátý a proto třeba častěji padá, hlavně když to bude dobrý 🙂 drobek jeden 🙂
@petkasv samozrejme že nejdeme von, teraz sa šli iba bicyklovať a trošku zahrať futbal na umelý trávnik......, hned kuknem, ako sa volá tá mastička
BELOGENT
@ucitelka70 tak super, že se to "tratí" 😀 Určitě zítra to už bude víceméně OK. Třeba padal, protože ho od štípance bolela celá noha, to není možné? Pokud ten komár napíchl nějaký nerv nebo tak něco, tak je možné, že prostě blbě šlápnul a podlomila se mu noha?
Jinak máš pravdu, že je super, že člověk sem může vypsat úplně všechno, co právě řeší, srajdu nebo těhotenský blití 😀
@petkasv tý jo, no, taky hustý, jsem psala výše o těhublití a až te´d tě dočítám. Masakr! Nejhorší na té nemocnici by pro mne bylo být bez Jasmínky. O tom jsem tuhle taky přemýšlela, co bych dělala, kdybych byla těhotná a musela na týden do nemocnice, jako jsem byla s Jasmínkou. Jenže tehdá jsem si na týden odpočinula od práce a sice nemocnice, ale odpočinek se počítá, ale teď? Já bych bez Jasmí vydržela tak 24 hodin a pak bych se asi zhroutila ☹ Tak držím palce, ať jsou doktoři rozumní a pustí tě včas domů!
@animal tak to je teda fakt děsný ☹ Od včerejška to tady teda stojí zase za to, co? 😀 😀 Já se postupně stresuju, co všechno Jasmínce může být 😀 😀 😀 Jsem si přečetla, jak roční dítě umřelo na průjem a jen tak dál, díky google 😀 😀 😀
@petkasv a cola je i na průjem, já myslela, že hlavně na zvracení, to už nezvrací. Dneska i včera jedla v podstatě jakoby normálně, jen jsme ji omezovala, co smí a co ne. Ale jedla u babičky, a asi to bylo trochu omaštěný, tak se to zhoršilo, jenže přece nemůže týden jíst jen rohlíky ☹
@laeela ty jsou krásný, Bětka by taky řekla myš 😝
@caramilla no jako já si to nedovedu představit být bez Bětky nejhorší je že bliju jenom ráno a pak jsem celý den v pohodě, jen mi lítá tlak :-/ ale s tím nic nenadělám, v tomhle vedru 🙂 takže jako jestli mi vezmou krev udělají UTZ a mimi bude v pohodě tak jdu domů 🙂 jsem pevně rozhodnutá, manžel se mi tady z toho hroutí, ale říká, že by mi tam třeba od blití pomohli, což já dost pochybuju, včera když jsem blila tak že mě boleli svaly na krku tak sjem prohlásila že budu blít ještě v den porodu a že to určitě bude kluk, a hrozná cíťa 😝 no uvidíme, asi tu dr. děsí že jsem pořád pod váhou, ale jako s tím já nic nenadělám ☹ žeru jak protržená, včera večer jsem dostala chuť na salám s cibulí a octem a MHD mi to udělal 🙂
hele a s Jasmí si byla u dr? příběhy na googlu bych radši vynechala, určitě něco pije a to je důležitý, co nějaký probiotika, nezkoušela si? Cola všeobecně pomáhá na rozdrážděný žaludek, takže těžko říct co s průjmem :-/
@ucitelka70 je to dobře že to zabírá, zítra to bude OK taky mě napadlo, že jestli ho komár štípl do nožky mohl nabodnout nějaký nervík, určitě se to zhojí, ještě mě napadl Fenistil gel, ten je všeobecně na popáleniny nebo kousance a štípance 🙂
@crawler tak to te lituju. Ja jsem na tom podobne, spala bych porad, chodim ted spat s ditetem pres den, takze doma nic neudelam. Je tu bordel, ale ja jsem nejak nad veci. Blbe mi je taky, na jednu stranu pocit, ze potrebuju neco snist, na druhou stranu se mi dela z jidla blbe. Zatim teda nastesti nezvracim, ale obcas mam pocit, ze od toho nejsem daleko. Srdicko urcite bude 🙂. Ja jdu na prvni kontrolu pristi tyden, tak jsem zvedava.
@animal teda, drzim palce, at prijdou na to, co to je.
@caramilla chudinka Jasminka, snad to bude co nejdriv dobre!
@petkasv ty musis byt totalne K.O., mit tyhle stavy jeste v tomto stadiu tehotenstvi :(. Snad to brzo prejde!
@ucitelka70 snad to bude dobre! Repelent pro deti zkusenosti moc nemam, ale loni jsem uspesne natirala Julcu levandulovym olejem a na komary to zabralo. Ale byla mala (9m), tak se dala celkem uhlidat.
Je tu vubec nekdo, kdo je zdravy a je mu dobre, vcetne rodiny?
@caramilla nestresuj se 😉 JAsmínky mi je líto, ale jistě už nastane obrat k lepšímu 😉 Za sebe mohu doporučit - cocacolu, černý čaj (krátce louhovaný), silný kuřecí vývar - na tomhle jsem přežívala, když jsem chytla tropickýho bacila v Dominkánské rep. - šlo ze mě všechno vrchem i spodem a až tahle medicínka pomohla😉
@petkasv no to je strašný ☹ ☹ 😝 jsi teda chudáček!☹ Já nezvracím - i když si říkám, že kdybych se pořádně vyzvracela, tak by se mi aspoň ulevilo...dnes se mi ulevilo až v 18,00 - takže ted jím, abych to za celý den dohnala, takže počítám, že se přežeru a bude mi zase zle😀 😝 ...jinak já bych byla ráda, kdybych moc nepřibrala - s Fanym jsem přibrala 20kg a ještě ani nemám všechno dole a mám pocit, že už ted kynu ☹
@kuna no přesně - ráno - děsně hladová, kručení v břiše by vzbudilo každýho v okolí 10kilometrů, ale když otevřu špajz nebo lednici, tak se mi hned udělají mžitky před očima 🤐 🤐 🤐 spát poo ještě nechodím, ale dost možná na to dojde 😅 😀
a jen tak mimochodem 😅 😅 😅 😅 🤐 🤐 🤐 🤐 není nějaká nová hromadka??? 🤐
@crawler je mylly 🙂 a bylo wendy 🙂
jinak vás pobavím - jdu vynést koš aby mě to ráno nenakoplo a nešela jsem kvůli koši 🙂 na a co myslíte 🙂 šla jsem teď, děsný ☹ a to přitom v tom koši nebylo nic smradlavýho, jelikož to třídím anosím na kompost, nechápu ☹
@ucitelka70 já jsem četla nějaký repelent z rozmarýnu a dá se používat i děti, ale nezkoušela jsem to, jinak bych to zkusila v lékárně se zeptat
ten replent - recept:
1litr vody svařit,přidat sáček rozmarýnu(koupí se jako koření do jídla) a nechat vylouhovat-klidně do vychladnutí pak scedit a přidat lžíci vinného octa.Nalít do sprejové lahvičky a dát do chladna.
@ucitelka70 moje holky používají tohle, mažou se s tím, ale v noci je stejně štípli komáři, tak nevím....
Domácí odpuzovač komárů:
koupíte si normální 200 ml skleničku Alpy a do toho nastrkáte 30 kousků hřebíčku, necháte to vylouhovat. Po 24 hodinách se s tím už můžete namazat, hřebíček nevyndávat, ale nechat tam. Alpa maličko zhnědne... Cena 30 Kč za prostředek, který funguje naprosto spolehlivě, už po 4 hodinách vylouhování komáři odlétají hledat jiného pacienta...
tady je nějaká diskuze
http://varecha.pravda.sk/recepty/repelent-na-ko...
@petkasv
Tak nevím, co je na tom pravdy, ale možná jsem výjimka. Já mám dva chlapečky, u prvniho jsem blila do 16.tt, u druhého mi začalo být dobře měsíc a půl před porodem, v obou případech jsem několikrát skončila v nemocnici na kapackach.
Marodum brzké uzdravení, teď je toho kolem mě až neskutečně, ach jo.
A mám dotaz, jak dlouho vám vydržel v OL ostrý nůž? Případně, kde v Praze nabrousit?Přijde mi, že poslední dobou nějak zvejka a odrezky mi lezou jakoby dovnitř a ne do misticky?
@ucitelka70 ja ti mozem osobne odporucit jedne z tychto dvoch variant, osobne pouzivame len olejceok do vonnej lampicky vcer pri grilovani n abalkone...mali sme vzdy zasvietene v kuchyni a teda hmyz ziaden..
cize ak pojdeme do prirody urcite soerjovym streknem malu . obsahuje 15 esencialnych olejov

@terezita a moje věci už jsou na cestě nebo pudou s těma pro animal 😀