icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
10. júl 2012

když už se tu mluví o sukni - úžasném vynálezu pro holčičky co se čůrání týče, mám dotaz...
je moje dítě divný nebo to dělají i jiný děti, že si neustále svlíká oblečení i plenu a čůrá různě po bytě, dneska večer už 2x do postele? 😠 dostal už i na prdel a nic si z toho nedělá, za chvíli opět to samý 😔

daisyr
10. júl 2012

@michamicha hm, tak mě si ji právě nesvlíká 😀 😀 jen pod nátlakem u nočníku občas zvládne sundat kalhoty a pak sundá teda i tu plínu... tak doufám, že když začne sám, tak jen u toho nočníku 😀

jam3
10. júl 2012

ad pití
U nás nejvíc voda, čaje, redena Lhenicka šťáva a nebo Yo sirupy. Jen mě štve, že je začali dělat v plastu,tak kupuju i Albert malinovou, složení je úplně stejné a je ve skle.

@caramilla Já z pudu sebezáchovy taky nevěděla, co je batani a ani jsem to vědět radši nechtěla. Ale teď je to ztracené a budu se MUSET podívat. 😀

petkasv
10. júl 2012

@michamicha to nevim, těžko říct, moje dítě na tohle bylo v pohodě, občas mi to udělala naschvál, a zvýšila jsem hlas, možná jednou dostala na zadek, ale mám odzkoušený, že když jí ráno sundám plínu a už nedám, tak je celý den v pohodě, ale pokud se chci dospat a nechci aby mě hned otrvavolala a dám jí další plínu, tak je to v háji a čůrá jak chce, takže nevim 🙂 rozhodně to chce trpělivost 🙂

sinala
10. júl 2012

@boudova kupujeme sirupy jo, relax... 🙂

sufik1
10. júl 2012

my taky pijem YO. Nejradši bezinku a broskev.

a pro všechny, co mají problém s atopickým ekzémem @caramilla a další. Běhám po doktorech hodně roků, ale teď z imunoložky vypadlo, že je nějaký nový výzkum, že po braní probiotik v délce 3 měsíce a dýl se radikálně zlepší ekzémy, alergie a další. Zatím to beru asi měsíc a malé zlepšení minimálně s trávením je. Tak jsem zvědavá na výsledek. Ekzémy mám hrozné, do krve a z těch kortikoidů taky radost nemám, ale bez nich to mám fakt holé maso. Teď teda lehké zlepšení po těch laktobacilech. A říkám si když nic jiného, tak to neuškodí, že... Ono všechen sajrajt je ve střevech a taková očista a podpora hodných breberek není nic proti ničemu

boudova
10. júl 2012

@sufik1 to je jedno která probiotika? mám alergii na jarní pyly....bych to zkusila

sinala
10. júl 2012

@ngvadi já jsem si koupila mikroflíz u nich, jako dotykovou vrstvu do plenky ( mám jednu 🙂 ) a plenku peru na 60 stupňů a mikroflíz je pořád hezký, žádný žmolek 😀 . Mohu Ti kousek poslat na osahání 😀 😀 😀

michamicha
10. júl 2012

@sufik1 jj, probiotika se doporučujou jako podpůrný prostředek, ale chce to celkově změnit stravování a z dospěláků to málokdo zvládne, vzdát se oblíbených laskomin atd. 😉 já teda nemám pevnou vůli, takže já to vzdala a utěšuju se tím, co mi řekla kožařka, že prý kolem čtyřicítky ekzém většinou zmizí úplně 😀

sufik1
10. júl 2012

@boudova já mám lacidofil. vychází dobře poměr cena/výkon, ale asi je to celkem jedno. Jen musí být v ledničce, tak to na cesty kombinuju s jinýma, který tam být nemusí. Poradili mi to na KArláku (nezávisle dva doktoři), tak snad vědí, co dělají

katka82
10. júl 2012

@barcav tak to je super 🙂 díky moc už tu přehrabuju látky a přemýšlím z čeho to udělám 😀 😀
@katkaela kráááásný šatky a moooc Ti sluší 😵 😵 a ten kompletek je úúúžasnej 😵

katka82
10. júl 2012

@caramilla tak YO třšeň si taky kupuju 😀 😀
@boudova my kupujem Hello a YO a letos jsem se vrhla na domácí 😉 mam po 2 várkách z bezového květu a z třešní a 1 várku z černého rybízu a pak se ještě chystám na malinovku 😉 😀
@petkasv muchomůrkovej kompletek je naprosto úúúúžasnej a náhrernej 😵 😵 a jak si v něm Bětka krásně vykračuje 😵

katka82
10. júl 2012

@sufik1 jj je fakt že ve střevech ve všechno svinstvo co zdlábnem 😝manžel má teď zdravotní potíže a kamarádka(zdr.sestra) mu taky doporučila dlouhodobě užívat probiotika 😉+ k tomu ještě bílé jogurty,zákys,zakysanou smetanu a vůbec kysané produkty a myslím že by 1x do roka neškodila nějaká očistná kůra 😉 ale ne u kojících bo to jde pak všechen sajrajt do mlíka 😝 😉

katka82
10. júl 2012

končím se samomluvou a jdu na ten obal 😉 😀

ngvadi
10. júl 2012

@sinala díky, posílat asi nemusíš, taky právě uvažuju o nějaký alternativě na dotykovou vrstvu do plenek, protože ten že šd mi přijde faaaakt drahej :/

sinala
10. júl 2012

@ngvadi ten ze šd je jiný ( čeká na ušití 🙂 )

katka82
10. júl 2012

no tak tu samo ještě straším 😅 na obal dneska asi nedojde 😝 😀 😀

katka82
10. júl 2012

@animal tak jsem právě odeslala doplatek za soft 😉
jo a jinak něco pro blindící těhulky: http://www.vseprozdravi.cz/homeopatika-monokomp... 😉 tak snad to některé pomůže

sinala
10. júl 2012

@katka82 tak ať vám domácí sirupy chutnají, já je nemusím, mám odpito za celý můj život u rodičů a přesto, že vím, že jsou nejzdravější, bez chemie, čistě přírodní, dělány s láskou - nemohu 🙂

boudova
10. júl 2012

a jak se takové domácí štávy dělají? řekněme třeba z rybízu?

katka82
10. júl 2012

@sinala no mě osobně ty domácí od babi taky dycky lezli krkem 😝 bo tam dycky s tetou dali rybíz a ten jak má hodně pektinu tak z toho udělal skoro marmeládu a to se fakt s vodou skoro nedalo smíchat 😝 😀 ale MOJE domácí se kráááásně rozředí a jsou jak kupované 😀 😀 😀

katka82
10. júl 2012

@boudova koukni na MMB do receptů 😉 tam ti jich vyjedou mraky 🙂

beky52
10. júl 2012

@petkasv tá bodkovaná supravička je užasná..a tvoja malá má prekrásne očká 🙂

stassy
10. júl 2012

ženy, nepotřebujete některá lemovací gumičky od Stoklasy? Pořádáme s Lukre mini-hromadku, uzávěrka zítra.. 😉

macin73
10. júl 2012

@kuna ale já bych fakt moc chtěla, ale jak jsem začátečník, tak mě stresuje i jen dostat střih na papír... natož pak střihnout do látky... paradoxně to šití mi až tak problém nedělá... 😕

caramilla
10. júl 2012

@petkasv nádherné, super:D Já puntíky a červenou ráda. Balonovka super, klobouček, tríčo taky a moc jí to sluší 😉

caramilla
10. júl 2012

@sufik1 a není to nový objev po smlouvě s distributorem probiotik? 😀 Já nějak ty "zázračné léky", co jsou šíleně drahé, mám na listině podezřelých už předem 😠 Co já už za zaručené léky na atopický ekzém utratila tisíců???? Jinak moje kamarádka dietoložka na všechny problémy a alergie zejména doporučuje jednou za 3 roky pročistit střeva - ale ne dietou, ale mechanicky, necháš si vypláchnout střeva. Prý jsou tam třeba zbytky plísní atp. a to dělá paseku a nejde to odstranit jinak než vypláchnout. No, mě to moc nenamotivovalo:( Určitě souhlasím, že stav střev a stravování má velký vliv na ekzémy. Ale mě doporučili nejíst ovoce, zeleninu, na nic nesahat, nevidět zvíře ani na obrázku a měla jsem jako dítě zakázáno sahat na zvířata a tak se bojím dneska sahnout úplně na cokoliv, protože je to pro mě něco cizího. Tak nejsem si jistá, že to takhle je správně... Takže já jsem se na ty diety vyprdla. Zrovna si tu škrábu ruce, vyštipovala jsem ve skleníku rajčata a teď jsem si udělala k večeři rajčatový salát. Já mám teda režim, obědvala jsem v půl čtvrté a večeřím v 11 v noci, fakt zdravá životospráva, tím bych asi měla začít, co 😀 Ale jdu spát ve dvě, tak času na trávení zeleniny dost 😀

caramilla
10. júl 2012

@katka82 jestli sis všimla, přebrala jsem od tebe samomluvící monolog 😀 😀 😀 😀 😀

luciavan
10. júl 2012

Ahojte babenky, prosím vás nemáte skúsenosť s pulom nástroje na hnedej?
http://www.detivbavlnke.sk/product_detail.php?q...
Myslím, či po viacerých praniach nevybledne, naposledy ma takto veľmi sklamali lienky na zelenej. 😕
Ďakujem.
PS: Caramilla, klobúk dole, stále nádherné výtvory 😉

katka82
10. júl 2012

@caramilla jo jo je to dost nakažlivý 😉 😀 😀