icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

wewe22
12. júl 2012

ahojte mozete mi prosim poradit ci je nejaky zasadny rozdiel medzi tymito OV? neviem ktory mam kupit
http://www.xn--ijacie-stroje-9tc.eu/overlock-br...
http://www.ab-obchod.sk/overlocky-brother/overl...

boudova
12. júl 2012

@stassy super, kam kolik poslat? máš mojí adresu?

stassy
12. júl 2012

@boudova Ona mi Definitiv jeste neposlala podklady k platbe, takze vlastne nevim, ale hnedle jak budu vedet, ozvu se. 🙂
Adresu nemam, pisni mi ji do IP prosim. Nebo pridavala ses ted k hromadce gumicek? Bych Ti to poslala vsechno najednou. ;)

boudova
12. júl 2012

@stassy nepřidávala 🙂 písnu IP

alinn
12. júl 2012

@dankakk @ngvadi @caramilla @sinala jo zuby jsem taky řešila..a nakonec se to vyřešilo tak, že obě horní jedničky se ulomily ( byly "nahlodaný" kazem a dítko tomu pomohlo dobře mířeným pádem..tedy dvěma pády) a horní dvojky se zkazily postupně až do stejného stavu jako ty zuby co se ulomily...
no a když jsme s prvním flíčkem (zatím bílým) přišly k zubaři..tak řekl, že máme čistit ..což jsme celkem důkladně dělali i do té doby..a o doporučení ohledně nekojení nepadlo ani slovo (máme chápajícího zubaře 🙂 ) ..ale když tam měl záskok nějakou mladou zubařku..tak ta říkala, že je dítě dost velké tak, že nemám kojit alespoň na noc.....no a když jsem se zeptala jestli to ty zuby zachrání a ona nedokázala odpovědět kladně..tak jsem její doporučení ignorovala 😀
Ale ještě když jsem se zeptala zubaře jak to je možný, když zuby čistíme a sladký nejí .. tak říkal, že to můžou způsobit antibiotika (takže u nás mám viníka antibiotika podaná ve 4. dnu života z preventivního důvodu - něco se děje nevíme co, tak nasadíme antibiotika)
A teda "chvilku" jsem se s tím stavem zubů musela smiřovat...a neustálé jsem si připomínala to, že jsou na světě horší věci...ale smířila jsem se až ve chvíli kdy se ty zuby zkazily úplně (protože co už s tím, že)....Já sama jsem začala mít problémy se zuby až po porodu..do té doby..tedy cca 26 let..jsem měla nevrtáno (no teď už mám 3 zuby mrtvý a jeden už dodělal úplně 😖 ) Ale jak se říká že rodiče nečistí dětem zuby a nechodí s nimi k zubaři a pak se diví, že mají jejich ratolesti zkažené zuby...mi přijdou úsměvný..podle toho by mé dítko mělo mít zoubky výstavní....tak nevím kde jsem udělala chybu...myslím, že jsou věci, které prostě neovlivníte

ucitelka70
12. júl 2012

@beky52 ešte nemá ani ona podklady.....

medvi11
12. júl 2012

@alinn naše 3 děti mají zuby čištěné a Vojta s Janou mají zuby v pořádku, Jiřík kazy, zuby strašné. Jí stejně (teda Vojta jí i dost sladkého, kapesné...), jedině Jiřík měl jako miminko ATB a kojila jsem v noci všechny 3. Doufám, že druhé zuby mu vyrostou bez vad...

lucijan
12. júl 2012

@alinn jo, přesně. Vítkovi čistíme zuby doteď my, ani si je nečistí sám, protože by si nic nevyčistil, sladký teda trochu jí, ale má už pět plomb, ve čtyřech letech!!!, a zubařka se tváří, jako že je to ok, za půl roku jen dva nový malý kazy, já z toho vždycky omdlívám..První kaz jsem normálně obrečela a dva dny googlila, jestli je to normální, když se mu o ty zoubky tak starám. Na předních řezákách má taky fleky, žutohnědý, a prý, že je to od kojení - do dvou let, ale v noci jsme skončili dřív, nevím už přesně. Ale taky mi nikdo neříkal, že bych s tím měla seknout jen kvůli zubům. Zas mateřský mlíko se kape dětem místo kapek do očí při ucpaných kanálkách, při rýmě do nosu, že obsahuje i látky jako antibiotika...tak že by zuby kazilo?? že by to matka příroda nějak špatně propočítala?? 😀
Rozárka mám zas přední dva uražený, když se učila chodit, tak vypadá jak upírka, no utěšuju se dost tím, že jim narostou druhý a snad to bude lepší

lucijan
12. júl 2012

@caramilla prosím o radu - na svoje krátký sukně děláš pod patent záševky jen vzadu nebo i dopředu - nebo vůbec žádný? díky moc

dankakk
12. júl 2012

Baby, nám dr nezakazala kojim v noci, to som si prečítala vo fóre... Len mám strach, že ked ho nakojim, na zubkoch vznikne povlak a ten je zivnou podou pre bakterie... No a docitala som sa že mm obsahuje aj nejaku latku čo zabíja zubokazne bakterie... No vyber si:( my sme atb nebrali... Len v porodnici nám pichli kortikoidy... No a atb aj zelezo(vraj aj to kazí) som brala počas tehu 😒

alinn
12. júl 2012

@medvi11 @lucijan jojo jak říkám někdy i kdyby se člověk na hlavu stavěl s tím nic neudělá
@dankakk no každý zubař je jiný a má jiný názor (to podle toho k jakým se dostal informacím) ale doporučit nekojení kvůli kazení zubů..když ani to nepomůže mi přijde jetý 😉 tak ještě že máš takovou zubařku...tý jo..tak já jedla železo po porodu..tak jsem možná i tím přispěla ...tak už mám dva viníky!! 😀 😀 hele a jestli si chceš vybrat jestli mm kazí nebo prospívá dětským zubům..tak si vyber to prospívání 😉 😀 podle mne to nikdo neví..a každý se přikloní k tomu jak to cítí 🙂 a jestli jsi pro kojení..tak o tom ani jako o něčem špatným nepřemýšlej....a jak říká moje máma..s láskou a chutí vykouřená cigareta je méně škodlivá než s odporem (či jiným negativním přístupem) zkonzumováno něco extra zdravého..a i když nejsem kuřák a nepodporuji to a vlastně se mi to ani nelíbí..tak s tím tvrzením souhlasím 😉 😀

alinn
12. júl 2012

holky, OT DOTAZ: jak koukáte na hliník? Je škodlivý nebo ne? Řeším jestli si koupit hliníkový nebo nerezový kafevar..Můj muž říká, že klidně hliník, že je jen otázkou času kdy kdo přijde s něčím novým a prohlásí, že je nerez škodlivý 😀 Jako co jsem se dočetla o hliníku..tak prý se rozpouští (či něco uvolňuje nebo co) jen při styku s kyselým (a to ještě v né velké míře)..takže na to kafe by to neměl být problém..a prý je to lepší 🙂 a já nevím ..

lucijan
12. júl 2012

@alinn italové na hliník nedají dopustit, mokavary mají jenom hliníkový, že je z toho preso nejlepší! Mě se z těch pradávnejch hliníkovejch příborů a hrnců dělalo mdlo, ani jsem na to sáhnout nemohla, ale mokavar bychom si hiníkovej koupili, kdyby šel na naši varnou desku, manžel je kafo-holik a bylo mu dost líto, že na indukci nejde. Když jde jenom o to kafe a nevařila bych v tom všechno.. A hliník v antiperspirantu ti vadí nebo ne? Já myslím všeho s mírou, zaručený studie mě nechávají poměrně chladnou - každá studie musí mít někoho, kdo ji zaplatí, a kdo ty výsledky na něco potřebuje..například výrobce nerezovýho nádobí?! 😉

alinn
12. júl 2012

@lucijan no mokavar, který jde na indukci dělají jen z nerezu no..(tak kupte nerezový a hoďte si do toho hliníkovou lžičku, kterou nebudete umývat jarem ale jen oplachovat vodou..a efekt se třeba dostaví 😀 ) mi indukci nemáme a mám z dětství (tuším, že se na to že je hliník škodlivý přišlo, když jsem byla ještě dítko možná vofous starší) zafixované, že na vaření hliník ne..a proto to řeším..a právě to o těch italech - kávě - hliníku jsem četla ..a ty studie právě taky beru spíš jako dobře udělanou reklamu něčemu co je tu místo toho "škodlivého" 😎 No tak zatím je to 2:0 pro hliník 😀

stassy
12. júl 2012

@crawler Jak jsi se ptala na ty přebytky, tak pravděpodobně budu mít navíc tyhle dvě po třech yardech, cena 18Kč za yard. Holčina, která si je objednala mi nezaplatila, ani se neozvala, že by se cokoliv dělo.. Možná je na dovolené, co já vím, nicméně nemám od ní žádnou zprávu..

ngvadi
12. júl 2012

jedinečná nabídka 🙂)))

mám tu dva přebytky elastickýho bambusu - kus 1m, a kus 1,2m. bohužel je to už nastříhané, protože jsem musela dělat celky bez děr (nechtějte vědět celou strategii a všechny modlitby, aby to vyšlo, protože rozmotáva celou 40m roli a přeměřovat předem jsem fakt nemohla).

kdo bude první? :P

lenasss
12. júl 2012

@ngvadi já já já se hlásím

ngvadi
12. júl 2012

@lenasss o oba?

lenasss
12. júl 2012

@ngvadi určitě si vezmu oba když jsem si nestihla nic naklikat do tabulky tak jsem myslela jak jsem ušetřila 😀 😀

lenasss
12. júl 2012

@ngvadi já jsem to to zdovolením dala do tabulky 😅 měla jsem tam už sloupeček připravený i s emailem AG

daisyr
12. júl 2012

@stassy jak jsem psala =1/6 🙂 ono si to pak samo spočítá na těch 0,166666 😉

aerin
12. júl 2012

holkyyy, neni ta tabulka mylly nejaka rozhozena? ja to vzdycky vidim blbe v Opere, tak tabulky vzdycky oteviram ve Firefoxu, a ted ji mam rozhozenou i tam 😖

crawler
12. júl 2012

@daisyr prosím o link, já si ještě nestihla nic naklikat 😅

crawler
12. júl 2012

@stassy děkuji, že sis vzpoměla, ale já myslela, že to budou nějaký látky 😀 lemovací gumičky zrovna objednávám z kanady, takže budu mít taky nějaký přebytky 😅 ale jsou moc pěkný! 😉

daisyr
12. júl 2012

@crawler https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...
právě jsem to chtěla zamknout 🙂 tak klikej, já to tak za 15 min zamknu, ať to mohu trochu zpracovat 🙂

daisyr
12. júl 2012

@aerin mně funguje... občas mi ale pomáhá to refrešnout - ctrl+r

aerin
12. júl 2012

uaaaa, ja se nemuzu rozhodnout, jestli skrtnout jeste nejakej trikot 😀 😀 😀

daisyr
12. júl 2012

@aerin přidej/uber nejlíp tam, kde to není zaokrouhleno na celé metry 😀 😀 😀

stassy
12. júl 2012

@crawler O té Tvojí hromadce vím, mám pocit, že jsem i tak trošku vyprovokovala 😅 , ale přiznávám, že se mi tam žádná nelíbila, tak jsem pátrala a objednala sama.. 🙂
Čímžto tedy hlásím, že obě gumičky jsou rozebrané. @season před Tebou se hlásila ještě Zikie, takže jsou její, promiň.

aerin
12. júl 2012

@daisyr tak to asi budu muset nechat vsechno co mam a jeste pribrat pul metra hrochu😀 tak to neee 😀
ja se bojim tech helikopter a ziraf, ze je to celkem velkej vzor a bude z toho prd 😝