icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

rina76
13. júl 2012

od šití jsem si dala pauzu, vrhla jsem se na barvení vlny a pletení

lenasss
13. júl 2012

@rina76 tak ty jsou krásný ach joooo že já neumím plíst a čas na učení není ☹ ☹ závidím 😅

caramilla
13. júl 2012

@piecee od kamarádky, koupená na trhu, prostě v obchodě nikde neseženeš ☹

caramilla
13. júl 2012

@lilly2711 masakr!!!! A ta folie se jmenuje jak? Já mám jen soluweb, ale ten se dává pod a je takový hrozně tenký, toto vypadá lépe!

caramilla
13. júl 2012

@rina76 nádhera, nádhera, nádhera!!!! Až budu potřebovat uplést na zimu něco na Jasmí, tak si tě zabírám!

palosek
13. júl 2012

@caramilla 😀 😀 😀 😀 ...na trhu... 😀 😀 😀

sinala
13. júl 2012

přidávám svůj první počin na OL. Body z dadky....
Po tom, co jsem s OL zápasila a přemýšlela, zda to nebylo šlápnutí vedle, až jsem přišla jak na to, jsem nadšená, rychlejší to je, jen ho ještě nemám moc v ruce 😀 😀 😀 😀

Začala jsem i s aplikacemi 😀 😀 😀 😀

Dotaz, když začišťujete tkané látky na OL, začišťujete dohromady ( jako že sešijete nebo zvlášť) nebo sešijete OL?

beky52
13. júl 2012

@lilly2711 prekrásne vecičky si pošila..spravila si mi s nimi super náladu..su fakt užasné..asi sa budem inšpirovať..ak nevadí..su krásne,,nooo,,nemám slov.. 🙂 🙂

alinn
13. júl 2012

@caramilla jsi to napsala jak reklamu na "chvilku pro sebe" 😀 ale je to přesně ono 🙂
a já mám závislosti asi jen dočasný..nebo nevím nebo se nahrazují..tak mám vždycky jen jednu? fakt nevím..ale i když mám třeba čokoládu ráda, tak si bez ní dokážu život představit a bez strádání..prostě když ji nemám nešílím..ani se mi po ní nestýská. No třeba je to tím, že mi závislosti připadají moc svazující 😀 hele ale zkusím se zeptat svého muže..třeba mě vyvede z omylu 😀 😀 A nakonec se ze mě vyklube klasický závislák, který si to jen nedokáže přiznat 😵 😵 😀

kalman
13. júl 2012

šatičky 😀 modelke sú ešte velké

katkaela
13. júl 2012

Tu sa tuším roztrhlo vrece s krásnymi vecami a skvelými nápadmi 🙂
Tak ja len tak poskromne, housenkové šatičky. Modelka ale moc nespolupracovala.
Stále neviem ako jednoducho vyriešiť na tom mojom debilnom stroji zakončovanie spodných okrajov tričiek, šatičiek a pod., bez toho aby sa to krútilo dohora a rozne vlnilo :-/

crawler
13. júl 2012

Ahoj holky,

jen jsem chtěla napsat, že jsem opět zjistila šotka v tabulce - hromadce lemovaček z kanady. Mrzí mě to, protože jsem dneska náhodou zjistila, že někdo úplně vymazal sloupec s nickem "karchinka"! Myslím, že by byla slušnost, kdyby ten, kdo třeba omylem něco smazal dal aspoň vědět!!! Taky nejsem na tabulky expert, ale kdybych něco smazala, tak si toho minimálně sama všimnu...Hlavu by dotyčnému stejně nikdo neutrhl a aspoň by se to včas vyřešilo - takhle bude bohužel daná maminka bez lemovaček ☹ A doufám, že se neozve ještě někdo 🤐 Karchinka má aspoň slíbené přebytky...

lenasss
13. júl 2012

tak jdu trošku zaspamovat komplet pro syna k narozeninám přál si dalekohled a vysílačky tak něco k tomu do lesa

lenasss
13. júl 2012
lenasss
13. júl 2012

@crawler tak já tam taky nejsem 😕 ale to nevadí měla jsem toho jen pár a určitě se bez nich obejdu.Vůbec si s tím nedělej těžkou hlavu,ale šotek to byl pořádný 😝

terezita
13. júl 2012

@crawler a ja nemam odkaz na tabulku, takze netusim 🙂

boudova
13. júl 2012

@crawler taky nemůžu tabulku najít 😕

lenka_l
13. júl 2012

@rina76 tak to som skusala, odpisali mi, ze "bohuzial navod k tomu stroju nemaju, tento typ nepredavaju", tam som bola neuspesna ako na viacerych strankach, preto mi napadlo napisat este aj sem do fora, ci ho nahodou niektora maminka nema... 😒

lenka_l
13. júl 2012

@jieff dakujem za tip, ale to je len nejaky manual komponentov, teda z coho sa ten stroj skada a nie ako sa na nom sije... 😒

rina76
13. júl 2012

@lenka_l no myslela jsem si to, když jsem procházela net nenašla jsem jediný shop tady v cz kde by tenhle typ nabízeli, jediné na co jsem narazila byl návod v aj k zakoupení

palosek
13. júl 2012

@katkaela housenka je úžasná....taky se mi občas něco vlní a nevím teda proč... 😉

lenka_l
13. júl 2012

@rina76 ten som nasla aj ja, len som dufala, ze bude aj v slovencine alebo cestine, by som ho aj kupila, ale teda v tej anglictine, by som asi aj tak nerozumela....

caramilla
13. júl 2012

@katkaela ; @kalman holky, překrásné šatičky!
@kalman ty nápisy děláš hotfixama? S nima teď chystám kolekci, tak proto se ptám 😀

Jinak já NEVĚŘÍM NA PÁTEK 13. , ale právě se mi posral overlock!!! Jako, že prostě došívá, asi je v pr. motor. Šije jak slimák, bez akcelerace, když 5 minut odpočívá, tak 1 vteřinu šije rychleji a pak zase zeslimákovatí. Stalo se vám to některý? Dá se to opravit nebo je to na nový stroj? @ivuska.h nevíš? ☹

caramilla
13. júl 2012

ďubkaté trio šito na skomírajícím OL 😠

animal
13. júl 2012

@caramilla holka a mažeš a čistíš, když tak často šiješ??? jestli to nebude jenom tím, že se třeba přehřívá motor bordelem

petkasv
13. júl 2012

@caramilla no chuť si mi tím neskazila 😝 mám s tím stejný eko problém ☹ prostě mi vadí, že je z toho takový bordel a nevím, kam to házet, to mi vadí ☹ ale to je tak asi jediný, kafe, čokoláda, late, kapučíno, všechno je z toho luxusní 🙂 barista je skvělej, ale teď je novinka - café americana a to je ještě lepší 🙂 kapsle jsou drahý, zabírají místo, my je máme za cenu poloviční, takže to se dá, jinak je to masakr 😖
ta květovaná látka je fakt nádherná 🙂 brala bych jak fialovou tak tyrkysovou 🙂

@stassy krásné bříško .-)

kalman
13. júl 2012

@caramilla psala jsem fixkou na textil
a pátek 13 , já sem límec na šatičkách tri krát párala co se mi nestává 😠

caramilla
13. júl 2012

@kalman tak v tomto ohledu mám pátek 13. 24 hodin denně 😀 😀 😀 😀 A ta fixka je jako třpytící, co to je? Vypadá to úplně profi!

@animal brothery se prý nesmí mazat. Čistím ho jen tam u klikařů a nože, tam vysávám pravidelně, ale to se má jako celé rozšroubovat? Možná by pomohlo teda vyčištění. Ale je to divné to přehřívání, ráno jsem ho zapla a okamžitě šil jak slimák, den před tím to nedělal nebo jsem byla tak ožralá, že jsem si toho nevšimla? (ne, šila jsem včera jen dopo, večer u portského jsem chlastala - asi se urazil, že jsem h onechala na holičkách?🙂 Jako jednoznačná teorie je, že ví, že fakt potřebuju dovolenou a neumím si ji naordinovat, tak to udělal za mě. Ale doufám, že to nebude moc drahý tenhle jeho vtípeček ... Třeba zítra 14. půjde normálně 😀

petkasv
13. júl 2012

@kalman fixa vypadá fakt krásně, úplně profi 🙂