Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@animal někdo to tady psal, když jsem řešila svůj rovnosteh, co byl tenkrát zaseklej, tak první, že ho mám promazat a pak, že se nesmí promazat, protože Brothery se nepromazávají. Ale možná to je jen na rovnostehy. Návod jsem ještě nenašla, záručák mám, je ještě do ledna v záruce, ale myslím si, že na tehnle stroj, co šije tak často, se asi stejně už vztahovat nebude, že řeknou, že jsem moc šila 😠 A navíc budu 30 dní bez OL, to si teda fakt neumím představit! Si asi koupím záložní a pak ho prodám nebo co 😠
@veronik77 je jim skvele a uz se na tebe tesi! uz vis, kdy dorazis? musim je tu opecovavat, aby se nerozletely!
a do servisu se taky chystam, ja tam ty me nove servisaky otukavam uz par tydnu, vzdycky dotaz za dotazem.. ale zapomnea jsem sezeptat, za jak douho mi ty mazliky vrati 😀
heeeh, @caramilla teda ten klavesnicovy bacil je nejaky nakazivy.. vede p mi uz nepise skoro ani L..
@lilly2711 teda klobouk dolu, ty tvoje kousky jsou fakt nádherný, tyjo a střihy si děláš sama!!!! Machr!
@stassy ty gaťata se mi fakt líbí a neboj pupek v pytli vypadá výborně🙂
@kalman já na tyhle třpytivý věci moc nejsem, ale teda jestlis ten nápis skládala tak to smekam!!
@caramilla tybrďo ty jedeš...já být tvůj OL tak se zaseknu už dávno 😉 no snad se brzy rozchodí....
@katkaela ještě jsem ani neviděla od koho jsou to fotky a už jsem poznala tvůj rukopis, ty aplikace máš fakt krásný a s tím lemováním si taky moc nevím rady, hrozně se mi to kroutí - asi lepší to vydávat za záměr 😉
@kalman Takže hotfixy, to jsem si myslela, si to jdu zvětšit, to chci vidět!!! 😀 Já jsem si myslela, jak jsem objevila ameriku a ha, ty jsi mě s tím předběhla, já už sice mám svoje spoďáry s hotfixovou aplikací ušitý asi týden, ale maj aplikaci omylem na pr. , tak jsem se styděla normálně je vůbec prezentovat. Te´d jsou rozdělaný další, snad dneska došiju...
@ivuska.h no, on ten OL je kupovanej 1/2011, ale při mym šití ani nemá cenu zkoušet reklamaci, co? Nehledě na lhůtu 30 dní bez stroje, to se picku 😝
@terezita hele, já příští pátek vezmu asi všechny tři svoje stroje a odvezu jim je tam, ať mi je po dovolené za týden vrátěj, laskavě, funkční 😀 😀 😀 😀 😀
@season dakujem krasne za balik 🙂 ako prosim ta stehujes tie latky pred pranim? na rovnostehu? povedala by som povolit hornu nit a sit na dlzke 4 aby sa to potom dalo vytiahnut ? alebo riadne presijes a potom to odstrihnes? baby ako to robievate? @ucitelka70 ... treba pike pri siti zacistovat? diky
@kajark všetko je krajšie, ak sa začistí, ale skús, je mám už OL, takže všetko tým šijem, a stehujem presne ako píšeš na najväčšiu dlžku 4 a potom po usušení vytiahnem...
Těší mě, že se vám můj těhupupík líbí, ale já už se docela těším až se ho zbavím. 😀 Mám pocit, že je největší z mých tří těhotenství a předchází mě asi tak o půl metru, ve vedrech je to fakt hnus.. 😝 Mno, docela už se těším na konec prázdnin.. 😀
@caramilla můj OL začal dělat tuhle divnej zvuk, tak jsem koukla do návodu a prej při častým šití mazat jednou týdně... tak jsem namazala a zvuk pryč 🙂
JInak sukně se záševkama vpředu i vzadu super, povedla se napoprvý, velikost jsem odhadla od oka, až jsem si říkala, proč já jich nešiju víc?? 😀 Na mě asi ten pátek neplatí, dokonce jsmě měli v pátek 13týho i svatbu a zatím to docela ujde 🙂

@caramilla a to ti říkal kdo, že se nemaže???? normálně je v návodu psáno mazat pohyblivé části