icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ngvadi
14. júl 2012

@lenasss uf, leni, držím palce!

sinala
14. júl 2012

@lenasss myslím na tebe

lillyzelvicka
14. júl 2012

Tak já tu házím mikču pro malého a pro menšího 🙂

lillyzelvicka
14. júl 2012
petkasv
14. júl 2012

@lenasss pevný nervy 😒

caramilla
14. júl 2012

@lenasss tý jo, já se divím, že do tý hospody vůbec šel,když ví, jak to je nahnutý ☹ Já věřím, že vás všechny tak moc miluje, že to nad tím pivem bude vědět!!!!! Ale na druhou stranu mi ho je líto, protože chlapi jsou strašný svině v tomhle a budou ho určitě hecovat a říkat "snad se nebojíš svojí starý" ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Je to každopádně fakt hodně velká zatěžkávací zkouška:( Držím palce a modlím se! No jo, ale jak se šije se zaťatýma palcema? 😀

@veronik77 ne, biokuře dostává jen biostravu a většinou je to produkce té samé farmy, farmáři si z finančních důvodů krmí svou vlastní stravou. Na všech farmách, co jsem byla, to tak bylo. Možná vás pobaví, že bioprasata v Sasově dostávají do krmení sušené plody z biočajů ze Sonnentor. Prý to, co jim zbyde a vyhodilo by se, tak dávají Pepíkovi a ten prasatům a prej to maj rádi, hlavně malinu. Viděla jsem to na vlastní oči! 😀 A taky jim dává konopí, po tom jsou prej hodně spokojený 😀 😀 😀 😀

caramilla
14. júl 2012

@lillyzelvicka hele, pěkný žehlící prkno, máš 😀 😀 😀 😀 😀 To je přesně zrada malé clony, že ti zaostří na něco, co má být rozmazané 😀 😀 😀 😀 Jinak teda tvůj model je absolutní profík, až budeme chtít nafotit oblečení pro holčičí a klučičí dvojčátka, tak je dáme s Mínou dohromady, my tu máme už i molo 😀

lillyzelvicka
14. júl 2012

@caramilla jo no to prkno mě přesně zaujalo 🙂 😅
Hele malý jsem hleděla už byl utahaný a já jsem si ven nevzala foťák tak jak jsme přijeli od našich tak mu říkám pojď jdeme fotit a on hned k zrcadlu a točil se a kroutil a když se mi něco nepovedlo nebo to tak já a znovu ještě a malý zpět trpělivě nasadil zase výraz ale mám i pár pěkně zamračených fotek 😀 😀 Když je krize dostaně sněhulku- naše nevyšší sladkost 🙂

veronik77
14. júl 2012

@caramilla jé, to budu muset ochutnat - biovepřové s konopím 😀 Nám běhá biodrůbež po zahradě 🙂
Proč je teda u biokuřat ochranná lhůta, když do nich nic necpou?

boudova
14. júl 2012

@caramilla hele můžeš sem prosím hodit link na tu tvojí osvědčenou biofarmu? jestli teda maj link, nevím, jestli tyhle firmy tohle maj 😀

petkasv
14. júl 2012

@kuna jé chuděrko, jak tě chápu, hlavně se snaž odpočívat, pokud to jde 🙂 a pokud můžeš hodně spi 🙂 určitě to brzy přejde, myslim na tebe 🙂

stassy
14. júl 2012

Holky, hromadka na soft je ještě otevřená? Já ji jen zaregistrovala, ale nesleduju, páč soft mám na podzimní tvoření nasyslený, ale kamarádka by ráda nějaký ten metřík..

lolelole
14. júl 2012

@ngvadi s tím paušálem jsem zaslechla že se to bude měnit, nevím zda je to již schvalené, neřešila jsem to, ale co si pamatuji, tak by to po novém mělo být tak, že buď paušál ale nemůžeš si odečíst odečitalené položky ze základu daně (třeba jako dítě, úroky hypo, živ.poj..) anebo si to můžeš odečíst ale jedeš normálně na výdaje..což je pro mně nesystematika úplny děs, protože si pokaždé zapomenu ten paragon vzít a když už si ho vemu tak se týden vállí v kabelce a pak tradá do koše ..chjoo ☹

lenasss
14. júl 2012

Tak to dopadlo dobře .Jsem byla překvapená když se tu objevil třeba si to uvědomil,že už bylo zle. 🙂

lenasss
14. júl 2012

ale jinak moc a moc děkuji že jste na mě mysleli jste hodné

sufik1
14. júl 2012

@caramilla no psala jsi tohle:
hele, tak já šila balonovku ségry spolužačce z gymplu, je jí 18 teda. A ta prý skákala metr vysoko, když jí dostala k n
arozeninám od Páji. Nosí ji v létě v zimě a celý gympl jí sukni závidí a slintá nad Caramillou Balonovky jsou in. Akorát záleží, jestli jsou sukňové nebo kalhotové, no
tak jsem myslela, že je něco jako kalhotová balonovka. No když je kalhotová sukně... Ale celý den o tom přemýšlím a kalhotovou sukni si chci ušít už asi měsíc. sukně totiž nemusím, ale širokánské kraťasy to jo.... a udělat to jako balonovku... no vymýšlím koniny, ale fakt by to mohlo jít a je to výzva

petkasv
14. júl 2012

@stassy animal už soft odesílá ☹ už je rozstříháno a rozebráno, aspoň myslím 🙂

stassy
14. júl 2012

@petkasv Díky, nevadí. 😉
A nitě z Polimexu ještě běží nebo už je taky po uzávěrce? 🙂

sufik1
14. júl 2012

ajaja jsem zase nedočetla diskusi a reagovala hned, omlouvám se na spam o kalhotových balonovkách 😀 😀 😀 😀

ngvadi
14. júl 2012

@sufik1 tak balonový kalhoty jsou takový ty širovký dole stažený do gumičky, ne? 🙂 takový jedny mám a už dlooooouho si chci ušít podle nich ještě jedny... 🙂

palosek
14. júl 2012

@stassy uzávěrka na Polimex byla 10.7. ...taky...byl to nějaký magický termín 😀 😀 😀 😀

palosek
14. júl 2012

@sufik1 😀 😀 😀 @ngvadi mám za to, že je to tak... Dnes se holky vrátily domů, tak už je nás zas plný barák 😀 😀 😀 Ale dnes to do půlnoci nepotáhnu...jdu za chvíli spát... 😅 😅

sufik1
14. júl 2012

@palosek
@ngvadi no asi jo, ale já jsem vymyslela, že udělám klasickou balonovku jako má Car a bude i tak z venku vypadat, ale uvnitř budou jakoby kraťásky místo vnitřní sukně. Nebo je to hovadina?

animal
14. júl 2012

@stassy nene, už je dávno uzavřeno, právě mám expediční dny 🙂 další hromada přelom srpen září uzavírka 7.9.

petkasv
14. júl 2012

@ngvadi já bych takový chtěla ušít malý 🙂 jen nevím klik látky bych měla mít navíc 😖 pořád nevim jak to vymyslet, chtěla bych je z džínoviny 🙂 takový harémky, ale s normálním sedem 🙂 no nějak v halvně to mám, jen to dát na papír a pak na látku 🙂

petkasv
14. júl 2012

@palosek jo tá jdu taky za chvíli do hajan 🙂 dneska jsem dřela na zahradě a neudělalo mi to dobře,takže paráda, chlap tu šílí 😖 on je trochu histerickej 🙂

palosek
14. júl 2012

@sufik1 ...podle mě by bylo jednodušší udělat 2 balony...místo nohavic 😀 😀

palosek
14. júl 2012

@petkasv bobasku, tož se tak nepřepínej... 😉

petkasv
14. júl 2012

@sufik1 já mám takovou sukni tenisovou od adidasu 🙂 milujuje, sice nejsou balonový, ale nahoře do pasu jsou nabíraný, dole hezky volný a na nohách mám kratasy, super na léto a pro moje tlustý stehna paráda 🙂

petkasv
14. júl 2012

@palosek to byla vteřina, jak jinak 😖 blbě jsem něco zvedla, ráno to bude oka, jen se z toho vyspím 🙂
a k tomu mě dodělává to že jsem dneska viděla dokument o tom jak v Budějovicích jsou schopni zachránit dítko narozené ve 22tt, děsný 😖 byla jsem z toho hotová, představa že bych za měsíc porodila, mě dodělala no a chlapa samozřejmě taky ☹