icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
14. júl 2012

@petkasv v ČB schopni možná jsou a zřejmě to běžně nedělaj ☹ ☹ ☹

palosek
14. júl 2012

@petkasv tak na tohle ani nemysli..... jo věda..ta je mocná...oni sice dítko zachrání...ale nikdo ti neřekne, jestli to bude do budoucna bez následků...chjo... dobrou na ne že tu zítra ráno bude dalších 10 stran... 😀 😀 😀

veronik77
14. júl 2012

@palosek dobrou 🙂
já už jdu taky do hajan, pomalu dávám domácnost dohromady,a le ono mi to neuteče 😀

katkaela
14. júl 2012

@veronik77 preventívne sa bio kuratám nesmie podávať nič tzv. "alo-", tj. antibiotika, antikokcidika a pod, a pokial takéto kura ochorie, a musí sa použiť antibiotikum, tak produkty z neho musia spĺňať ochrannú lehotu (OL), ktorá je dvojnásobná, oproti konvenčnému produktu. Navyše atb može byť použité len 1x, pokial je liečené viac krát, produkt už nemože byť označený ako bio, ale može byť predaný ako konvenčný, samozrejme po dodržaní konvenčnej OL.....aspoň tak som ja pochopila našu legislatívu🙂

petkasv
14. júl 2012

@animal jak to myslíš, ten dokument byl aktuální, ale to je jedno, teď to bude ode mě znít hnusně, ale já tři roky dělala s těžce až hluboce mentálně postiženýma a klučina který se tam dostal, se narodil a měl váhu 430g, zachránili ho po těžkým porodu, kdy ho oživovali a ani těhu nebylo klidné, ale to je na jinou diskuzi 😖

petkasv
14. júl 2012

@palosek to já právě vím 😖 já jsem rozhodnutá, že naše druhý se nanarodií dřív jak v 36tt, musí, ne já vim že tohle neovlivním, ale budu se snažit aby trochu jo 🙂 dneska jsem chytřejší než když se měla narodit Bětka a taky halvně opatrnější 🙂 nebo se aspoňs nažím 🙂

eldwen
14. júl 2012

@lenasss drz se 🙂

eldwen
14. júl 2012

@lenasss tak koukam, jak docitam, ze nastesti drzim palce s krizkem po funuse 🙂

sufik1
14. júl 2012

@petkasv podobnou sukni jsem měla taky a byla prostě dokonalá. Jen už dávno udělala pápá lálá a odebrala se do hadrů. A taky už mám poněkud jinou velikost. Takže jí mám v pořadníku. Snad se k tomu už dostanu a vymyslím nějaký použitelný střih.

animal
14. júl 2012

@petkasv mě ve 23+5 děti zrovna zachraňovat nijak nechtěli. Já vím, co všechno by nás mohlo či nemohlo čekat po narození, ale prostě využili zákona, který jim umožňuje se naplno postarat o předčasné porody od 24 tt

sinala
14. júl 2012

@stassy už poslali fakturu 😀

stassy
14. júl 2012

No nic, jak vidno, když nic nepotřebuju, nehlídám termíny. 😀 Oboje shánějí holky z diskuze na Nošení, tak jen zjišťuju info. 😉

beky52
14. júl 2012

@avema krásne si pošila..užasné kombinácie..tak máš aj ty čo šiť 😉 na 3 baby 😀 😀 a tie vzorkované látky máš odkial? su krásnučké 🙂

sinala
14. júl 2012

@stassy já jim ty nitě klidně objednám, ale nevím kolik by toho chtěly, aby se jim to vyplatilo, do konce července je to bez balného.

stassy
14. júl 2012

@sinala V pohodě, to neřeš. Jen jsem zase chtěla být akční a nabídnout hromadku, ale když už je po akci, tak nic.. 🙂

avema
14. júl 2012

@beky52 Děkuju 🙂 Žlutá látka je od Mráze a tu druhou s většími květy jsem ulovila u nás v Pardubicích ve Švadlence.

caramilla
14. júl 2012

@lenasss supéééééééééééééééééééér!!!!!!!!!!!!!!!

biofarma kamaráda
www.biovavrinec.cz

caramilla
14. júl 2012

paušál - podle mě vláda padne, takže novinky nebudou. U nás si odečítá manžel dítě, takže proto jsem to nenapsala, mě asi nenapadlo, že by si ho odečetla sama matka, ale je to tak správné samozřejmě:D Ale dá se to teda obejít tak, že ho odečte otec a matka daní paušálem...

sinala
14. júl 2012

@caramilla většinou odečítá otec 😀 😀 😀

petkasv
15. júl 2012

@animal to je mi líto, ale podle mých zkušeností je to na palici, mám teď čerstvou zkušenost a je to hrozný, Eli ten dokument je dva měsíce starý, třeba se to tam změnilo.

petkasv
15. júl 2012

Holky nebudete někdo něco objednávat z MTX - chtěla bych beránka, když už ho mají, ale skoro 5m neupotřebím ☹

jemi
15. júl 2012

Ahoj všem po dlouhé době, včera jsme se vrátili z tábora. Dcerka to zvládla na jedničku. Prvních 14 dní bylo luxusní počasí, Ela byla pořád nahatá a každou chvíli se koupala ve vaničce, poslední 2 dni naopak zima jak v psírně=6 stupnu v noci,dopoledne 10 a odpoledne 16 stupnu. Nahraju pár fotek kostýmů v akci. Ela měla svoje kostými jen na závěrečné společné foto, protože jak bylo teplo tak by ho nesnesla. Jinak novinky, rostou nám 2 zuby a stavíme se na 4. Jdu listovat výtvory 🙂

piecee
15. júl 2012

@avema ty jo krsný věcičky...ty čelenky jsou boží🙂

alinn
15. júl 2012

@caramilla jo..tak to ti nezávidím.Tohle já řešit nemusela..u nás to není denně.. A když byla úplný mrně..tak jsem tam vždy byla i já..takže pohoda..jen jednou nám tam švagrová předváděla na svém dítku mému dítku jak se papá čokoláda..tak já jsem ji pak na svém dítku jejímu dítku ukázala jak se papá mrkvička 😀 (tedy já to narozdíl od ní neukazovala..ono to tak vyplynulo 😎)
@veronik77 No vidíš, že je tvá tchýně učenlivá 😀 ....a myslím, že je jedno jaké hračky kupuje ...ono je důležitý, že ty děti má ráda 😉 A s tím nekupováním plastových hraček...znám rodinu, kde byly totál bez nich (taky jen látka a dřevo,..)..a děti i ve věku kdy už si s takovýma hračkama běžně nehrají byly vedle z hraček, které má naše dítko...ale jinak taky preferuji přírodní materiály...ale nezatracuji darované plasťáky 😀 A s tím darováním nevhodných hraček našemu dítku mám taky zkušenost..a to byla óbr plastová a do teď nepoužitá hračka 😀 a to ještě předem můj muž upozornil svého otce, že to asi není úplně nejlepší nápad (ale asi to neřekl dostatečně jasně 😅 😀)

lenasss
15. júl 2012

@petkasv já mám ještě otevřenou tabulku v MTX ale nenaplnilo se nikde minimum tak pokud chceš přidej si to tam a počkame jestli se naplní jak budeš chtit

animal
15. júl 2012

@petkasv no každopádně já bych do té nemocnice šla jedině v případě, že budu třeba v 28-29 tt dřív néé, ikdyych měla u nás podepsat reverz, že mě chtějí sanitou převést do ČB. Raději bych zaplatila svému doktorovi, aby jel se mnou v našem autě třeba do Prahy.

ngvadi
15. júl 2012

holky, kdo jste už něco šil z bambus elastickýho úpletu, jak moc se to sráží? já jsem to jenom propařila, neprala, tak by mě zajímalo, jestli se to může ještě nějak výrazně pohnout... asi @caramilla?

laeela
15. júl 2012

@lillyzelvicka ty jsou luxusní, můžu se zeptat, odkud máš tak krásnou modrou teplákovinu?

lucia.kl
15. júl 2012

ahojte.
potrebujem poradiť, existuje niečo, čím by sa dali podlepiť švy na nepremokavej vetrovke?? chcem aby to bolo 100% nepriepustné ale bojím sa, že práve v mieste vpichu od ihly to bude prepúšťať... Ďakujem

petkasv
15. júl 2012

@animal já tě chápu, některý zkušenosti jsou navždy a hrozný ☹ mě prostě překvapil ten dokument, že jsou toho schopný, ale ty následky už nikdo neřeší 😖