icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
14. júl 2012

@lenasss to snad ne ☹ moc mě to mrzí!!! kdybych měla na rekreaci net, tak bych to hlídala...tentokrát se do toho nějaký šotek fakt obul☹

@terezita
@boudova holky, tabulka je zde: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0An...

caramilla
14. júl 2012

@sinala JO JO, taky přemýšlím, že to je možná nakonec nejhezčí barva softu toho letního. Já nemám ráda černou! Ale oni jsou lehce do šeda a když se to oživí barvou, tak je to krása! Všechno hned vynikne, fakt bomba 😀
@alinn Jo, to je pravda, ale Jasmínka je u babičky každý den 2 - 4 hodiny. 2 hodiny večer s tatínkem a 2 hodiny občas tam zdrhne. Jako typ - zdrhne tam a vyloudí "ňam ňam", ona je jak čokl, fakt hrozný a jim jí je líto, jak dělá očíčka, tak jí hned všechno dají. Takže u nás je to pak bohužel jiná situace ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ A myslím si, že i ta srágora se nás te´d držela tak dlouho, protože prostě vedle jí dali to, co já bych jí na dietu nedala (mmch. výsledky jsou v pořádku, nevím, jestli jsem to psala, takže chvíli jsme zdraví🙂

Jasmína dneska odmítá odpoledne spát, takže nic neudělám ☹ ☹ ☹ Tak jedeme do Makra nebo co... 😀

veronik77
14. júl 2012

@alinn @caramilla když mne to štve z principu, že je jí fuk, co řeknu.... Holt je to výchova na dlouho. Třeba u nejstarší jsem jí přesvědčovala, ať jí koupí dřevěné nebo látkové hračky, a dostali jsem plastové či nafukovací. No a o pět let později, když se její neteři narodila holčička, tak už nakupovala dřevěný chrastítka a tak. 🙂 Takže ještě pár let a až bude mít švagrová děti, bude z ní pokroková babička... Škoda jen, že ty moje už budou velké...

crawler
14. júl 2012

@kuna ahoj spolutěhulko🙂 tak už taky káva nedělá nejlíp? - já ji nemůžu ani ráno...nemůžu cítit ani různé čaje. už týden kupuju džusy a ředím s vodou - nic jinýho nejsem schopná vypít 😝 jinak taky mi přijde, že to snáším hůř, ale možná je to tím, že když jsme byly bezdětné, tak jsme mohly hodit nožky hore a odpočívat za to teď 😀 😅 ...před pár dny jsem usla v pokojíčku při hraní s malým - on vytáhl z přebalováku malej svetřík a přikryl mě 😀 😀 😀 jinak taky se těším až zahájím druhý trim. a tyhle "problémy" snad ustanou 🤐

sinala
14. júl 2012

@crawler to, že je Ti hůř je dané typem těhotenství ( dle mých zkušeností), třetí bylo nejhorší a nevolnosti prvním trimestrem neskončily ☹

lenasss
14. júl 2012

@crawler jak jsem říkala to nevadí aspoň ušetřím 😀 jinak se drž mě u druhého bylo taky hůř jak u prvního a je to jak píšeš je to tím že si tolik neodpočineš přeji ať to brzy přejde.Já bych tak chtěla být těhule teď když to hrozilo jsem propadala panice a když se to vyvrátilo tak mi to přišlo i líto 😅

sinala
14. júl 2012

@crawler dej nám tam přístup, prosím 😀

crawler
14. júl 2012

@sinala ona nejde tabulka prohlížet? jak to? vždyt tam mám nastaveno "share"...co tam mám změnit? 😅
@lenasss případně nějaký přebytek🙂 😉
@sinala šmankote, že čím víc těhu, tím hůř? 😀 já nevím no...pohlaví to taky neurčuje - sestra si myslela, že druhý bude holka, protože blila do 6.měsíce zatímco první těhu byla pohoda a byl to taky kluk, tak já nevím 😀

fionka1711
14. júl 2012

niečo nového 🙂 stále pozerám vaše fotky, máte to krásne :D

sinala
14. júl 2012

@crawler mě to píše Pro přístup k této položce potřebujete oprávnění. Je otázka komu jsi to zpřístupnila, musíš všem, kteří mají odkaz, si myslím

crawler
14. júl 2012

@sinala tak uno momento - jdu to prozkoumat 😅

crawler
14. júl 2012

@sinala tak teď by to mělo jít, ale ted zas nevím, zda je to zamklý nebo můžete i editovat? vyzkoušej to? 😅 😕

laeela
14. júl 2012

@fionka1711 čumím na ty pleny, už minule jsem si říkala, že to vypadá, jak kdybys někomu fotila nakoupené plíny. 😎

lilly2711
14. júl 2012

Ahojte žienočky, 😀
mám na vás otázku, majiteľky OL Brother ..........mám patku v takej pozícii, že ten malinký kovový vybežok, čo kvázy rozdeľuje trasu ihiel mám úplne v ľavo tak, že mi naráža naň ihla a už mi ich pár zlomilo. Mám pocit, že buď tá patka nie je dobrá, alebo celá pozícia ihlovej tyče je zlá. Pripájam foto, ale nie je to tam až tak dobre vidieť, môžte na to mrknúť a napísať mi, či to tak máte a či nemáte problém, diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

fionka1711
14. júl 2012

@laeela jeej to si ma potesila, dakujem, to sa dobre pocuva :D

sinala
14. júl 2012

@crawler editovat nejde, musíš odemknout celý sešit 🙂

sinala
14. júl 2012

@crawler je to zamklé, editovat nepotřebujeme 😀 😀 😀

evcounek
14. júl 2012

Ahoj tak po týdnu v chorvatsku jsem opět tu. Luky se tam naučil kakat do nočníku. je to moje zlatíčko. Prosím kde nakupujete soft? Chtěla bych na bundičku a klahoty. Barva ideál šedá s oranžovou. Díky za info.
Stihla jsem zkouknout zatím jen fotky. závidím Vaši zručnost. snad trénikem to taky zvládu

lenasss
14. júl 2012

@crawler já nepotřebuji kdyby náhodou něco bylo tak bych koukla ale není to nutné 😉

lenasss
14. júl 2012

@evcounek na soft byla ted hromádka tak možná má animal ještě nějaké přebytky 🙂

kalman
14. júl 2012

@lilly2711 Asi máš nakrivo ihlovú tyč 😒 mne na to ihla nenaráža ide pekne medzi

ngvadi
14. júl 2012

holky, kdo přiznáváte finančáku, co vyděláte, prozradil byste mi někdo prosím postup? žl mám, ale na jinou činnost, takže budu potřebovat akorát rozšíření. tak potřebuju vědět, pod co to spadá. a jakým způsobem pak přiznávám přijmy? všechny přijmy a pak do nákladů musím doložit materiál a to se mi pro výpočet daně odečte? a ještě je tam nějakej limit, do kterýho se daně neplatí, žejo? ufff, jsem v tomhle úplně ztracená...

avema
14. júl 2012

Tak vkládám taky pár věciček pro ty moje princezničky. Nejmladší Markétka dostala kompletek k svátku a ty dvě starší potvůrky taky chtěly něco dostat, aby jim to prý nebylo líto 🙂

caramilla
14. júl 2012

@crawler to s tím svetříkem je fakt sladký 😀

@ngvadi člověče, tvůj dotaz zní, jak kdybys to psala ožralá 😀 😀 😀 😀 😀 Na FÚ jsem si já dala na šití přímo šití nebo výrobu oblečení nebo tak něco tam bylo. Ale jak říká brácha, napiš si všechny živnosti kromě cestovní kanceláře, to prý pak chodí kontroly, jinak je to úplně šumák a až pak začneš prodávat zemědělské stroje, nebudeš tam znova muset 😀
Daň doporučuju danit paušálem, pak nemusíš evidovat výdaje (tzn. můžeš šít i z matzeriálu z hromadek nebo z USA nebo třeba z druhé ruky, co někdo prodá jako přebytek, nebo co ti dá babička z půdy 😀 😀 😀 ), navíc se na tebe nevztahuje pak zákon o učetnictví a máš povinnost jen evidovat si příjmy. Pokud platíš klasicky příjmy-výraje, tak eviduješ jak příjmy, tak výdaje, na konci roku to odečteš a ze zisku zaplatíš daně a zdravotní. To, kolik budeš platit, ti spočte on-line PDF formulář DAP. Uplatňuje se na tebe sleva na poplatníka, proto při nízkýc příjmech daně vůbec neplatíš. Zdravotní vždycky. Sociální naopak neplatíš, ale musíš doložit na OSSZ doklaz, že jsi na RD a každý rok tam dát v dubnu přehled, že platíš nulu, jinak hrozí pokuta. To samé na zdrav. pojišťovnu přehled a tam pak zaplatíš zdravotní a vypočte se ti příští rok záloha na rok 2013.
Letos zálohy neplatíš.
A jinak limit příjmů, kdy nemusíš platit důchodové pojištění nebo jak se to jmenuje, je 60 tisíc, jak to přesáhneš, je zle. Bohužel já budu mít letos problém ☹ Asi budu muset oželet danění paušálem, abych nemusela platit to důchodko... ☹ ☹ ☹ Jo a těch 60 tisíce se rozpočítává na měsíce, tzn. pokud nepodnikáš od ledna, tak je to menší částka na rok...

ngvadi
14. júl 2012

@caramilla díky za vyčerpávající odpověď, akorát teda nevim, jestli si tu poznámku o ožralosti brát osobně 😠 ne každej jako ty každej večer chlastá 😝 a nevim, co je na tom mým dotazu ožralýho...

@avema to je dooknalýýýýýý! fakt neskutečný!

caramilla
14. júl 2012

@ngvadi ještě doplněk, těch 60 tisíc je bráno jako základ daně, ne jako úhrn příjmů, špatně jsem to napsala.

Hele, tak jsem asi spíš nechápavá já 😀 Četla jsem 3x tu větu "všechny přijmy a pak do nákladů musím doložit materiál a to se mi pro výpočet daně odečte? " než jsem ji pochopila, na co se ptáš. Na dnešek jsem spala dokonce asi 7 hodin, ale vykojená jsem permanentně, to je pravda 😀 Si to osobně neber, jsem chtěla bejt jen vtipná a nechtěla jsem si přiznat, že neumím pochopit otázku 😀
Připíjím pivem (zapíjím biokuře, uf!) a přeji hezký večer s alkoholem nebo bez 😎

caramilla
14. júl 2012

Jo, ještě znova ÉČKA - četla jsem nový test a tam přímo v článku o biopotravinách píšou éčka, která jsou dovolena pro biopotraviny a jsou dejme tomu kontroverzní, ale nenahraditelný a mezi nima je ten dusitan sodný, jak jsme se o něm bavili. Tak po celé EU vč. ČR je povolen pro masné výrobky. Je to konzervant + stabilizuje barvu, bez něj je salám okamžitě šedej, prej... A taky se tam Ida rozčiluje nad mýtem, že se dávají krávám hormony na zvýšení produkce mléka a kuřatům hormony na zvýšený růst svaloviny, že to prej není pravda a že se žádná antibiotika a hormony z masa nebo mléka nedostávají do potravin. Prej to máme říkat dál 😀 😀 😀 😀 😀 Jako nevím, ale vím, že ochranná lhůta pro porážku kuřete bio a nebio je výrazně jiná... tak asi něco na tom bude, když biokuře po léčbě antibiotiky musí zůstat na živu déle než obyčejné kuře...

lilly2711
14. júl 2012

@kalman napadlo mi, ale skúšala som druhú patku a tá mi sedí dobre, hm?

veronik77
14. júl 2012

@caramilla ke kuřatům - do krmných směsí se přidávají antikoksidika (či jak se to píše), takže před porážkou kuřata dostávají nějakou dobu jiné krmivo, myslím, že je to cca 2 týdny. ale bio se směsi nedávají, ne?

lenasss
14. júl 2012

tak děti už spí obě.Manžel má dnes zatěžkávací zkoušku.Šel s chlapama na pivo tak uvidím v jakém stavu se vrátí pokud to bude blbý zítra balím kufry a už mě tu nikdo neuvidí ☹ tak mám teď dilema jít šít nebo kouknout na film 😅