Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lenasss já mám taky doma ty patentky použila jsem je jednou na bobyno ale celkem blbě se mi to našívalo 😝
Jinak to s tou zeleninou mi připomělo co taky poslouchám- jsem krkavčí matka že mu nedám čokoládku a bonbonek apod. no a malý přitom bere jako sladkost třeba borůvky rybíz to jsou pro něj bonbonky a musíme ho od keře odtrhávat.🙂
@boudova @lenasss holky..co je to vlastně rozmazlenost? není tím náhodou myšleno to, že má dítě rádo své rodiče (a rodič své dítě)? 😀 Jak to tu čtu, tak si říkám, že mám štěstí, že mi tchýně do ničeho nemluví..nevím sice co si myslí, ale nemusím se s ní o ničem dohadovat 😎 ..vím teda, že tchán s naším přístupen tak úplně nesouhlasí..ale nám to taky neřekl..jen vím, že nás použil (ne jednou) jako konverzační téma se svými známými a teda pozastavoval se mimo jiné nad tím, jak to naše dítě stále nosíme a že chudák malá kvůli tomu ani nelozí (což nebyla pravda - lezla velmi brzy..ale co už - potřebu předvádět jak to ta naše holka hezky umí jsem neměla..a on sám si toho asi nevšiml..a nebo zrovna v jeho přítomnosti opravdu nelozila - nevím 😀 )
Prosím, dopište si adresy do tabulky s lemovačkama od Stoklasy, díky. 🙂
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Al...
Pražským holkám (@sufik1, @terezita, @zikie) nabízím možnost osobního předání. 😉
tak moje tchýně s výchovou je vcelku dobrá, spíš to jídlo s ní musím trochu řešit. U svoji mamky rázně řeknu že nejsem švagrová a ať na mě nezkouší ty švagrové jídelní moresy, kdy jí dítě běžně v roce cpalo do sebe kopice sladkého a solila od prvních příkrmů - jak říká, že solila jen trochu. Dítě ji ve 4 letech (samozřejmě to bylo už dříve) jí paštiku a párky..... no však to znáte 🙂
@animal moje švagrová taky krmila dítko chlebem (teď nevím jestli s paštikou či taveňákem) v době..kdy já se vařila se zeleninkou..a ona byla na svýho kluka tak pyšná, že snědl skoro celý krajíc chleba 😅 Moje dítě ve čtyřech letech už taky zná paštiku i párek..ale nesní toho tuny..a je to spíš ochutnávka když to jí můj muž...což taky není často..asi je to jen tehdy..když mu chybí něco podobného masité stravě 😀
@boudova @veronik77 ...kdybych měla nechávat "vyřvat" naši D, tak blije furt a je podvyživená...nám pomáhá rozmlouvání, když se jí něco nelíbí...vysvětlovat a rozmlouvat..... Ona fakt když brečí delší chvilku (fakt chvilku) , tak začne zvracet...Mimo jiné...dnes už neblije nikdo...takže to byla fakt jen slabá virozka...naštěstí...
@veronik77 ..jsem ráda , že už jste ok. 😉
Přiznávám, že Kačka ve čtyřech letech už má párek, paštiku i taveňák za sebou, ale už mi přijde celkem veliká, takže to už moc neřeším. 😅 Jako zase to nejí furt, spíš výjimečně, neb to nejsou zrovna věci, kterýma bych se já krmila..
A ad toto téma bych teda měla dotaz - co jste dávaly nebo dáváte k jídlu dítku rok a půl starému, které už se nekojí a je nehorázně pažravé? Baruška by snědla všechno co vidí a já teda nějak nemám na to, abych důsledně oddělovala jídlo "batolecí" od jídla pro zbytek rodiny a vařila dva různé druhy jídel dvakrát denně (myšleno oběd a večeře, zvlášť pro B. a zvlášť pro ostatní).. A jak jsou na tom vaše děti s ovocem a zeleninou? Baruš zeleninu tak akorát ve vařeném stavu (když ji dám do jídla k obědu, večeři..), v syrovém ani omylem - to jen ocucá a vyplivne. z ovoce sní akorát banán, hrozno, jablka a teď teda vzala na milost třešně.. Nějaký typ, jak do dítěte dostat i něco jiného? 😀
@stassy tak já už nevím do kolika jsem to řešila ..ale jak jsem přestala dělat vše na kaši..tak jsem hodně jídel vařila pro všechny..a jen jsme si to dosolili (popřípadě okořenili) až po tom co jsem odendala dětskou porci..
A s tou zeleninou bych to nehrotila..pokud ji alespoň ocucá a nenavaluje se jí po tom..tak je na dobré cestě k tomu aby ji začala jíst 😉 a výčet ovoce je taky slušný...já zvolila "taktiku" jez co chceš..co nechceš nejez..a funguje to docela dobře..jediný co fakt odmítala byl hrášek v polívce...tak když ho nechtěla..tak jsem ho z té její porce bez řečí vybrala )aby se najedla a nestrávila dětství u vybírání hrášku 😀 )...ale z lusku ho měla moc ráda..a teď už ho s ní i v té polívce.. Takže za sebe doporučuji nabízet ale neřešit jestli to sní nebo ne
Já nesolím, nebo minimálně, Pavlovi vždycky automaticky dávám do ruky slánku 😀 , ale on už si za tu dobu, co jsme spolu, tak nějak zvykl a kolikrát ji ani nepoužije, že prý dobrý. 😀
Poslední dobou jsem nějak mimo co se týče výběru jídel, že mě už nějak nenapadá, co vařit.. aby v tom byly věci, které beze všeho Barče dám a nebudu řešit, že tohle a tohle by dítě v 18ti měsících jíst nemělo..
@stassy malý má 11m a už vařím většinou jedno jídlo a odeberu mu porci před osolením. Já se dočkala jezení zeleniny v syrovém stavu ve 12 ti letech 😀 😀 😀. Ve vařeném stavu zatím ještě ne 😀. Ale mě bylo v dětství ze zeleniny na zvracení a to nám mamka zeleninu vařila, tak po mých zkušenostech netlačím tato zdravá jídla pokud nechtějí, ale nabízím 😀

@boudova jo a ještě jsme se včera zasmály od srdce s manželem když přijela segra s děckama a přivezla místo čokolády malému samý stužený tuk tak jsem to schovala a nakrájela děckám na stůl zeleninu na hranolky a ona mi řekla že jsem prase když tím krmím dítě(jako že když dám dítěti mrkev jsem prase) 😀 😀 😀 😀 ale nejlepší na tom bylo že náš malej si toho moc nevšímal ale synovcům jsem šla dokrájet protože to snědli během 5minut a ona na ně řvala že se pos...u ať to nejí 😀 😀 😀 no co na to říct