Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lenasss ono to pro ženskou není lehké, když ji všichni viděli s velkým břichem a pak najednou nic. Já přestala chodit ke své výborné kadeřnici, jenm abych ji nemusela nic říkat, co se nám stalo ........ v práci všichni říkali, jak dobře to nesu a opak byl pravdou, sotva jsem přišla domů, tak jsem bulela jak kráva. 5 měsíců poté jsem byla na rozsypání, spíše to gradovalo. Já po 14 dnech opět začala pracovat, abych na to nemyslela (pracovala jsem z domova), ale jak se po 2 měsících blížil nástup do práce (prostě mezi lidi), tak to se mnou začalo jít skopce jako to bylo na počátku. Dlouho je člověk ve fázi, že ani nedokáže příjmout, že se to stalo.
Mrzí mě to, že chudák došla tak daleko a tohle se jim přihodilo. Držím jim pěsti 😉
@lenasss může to vypadat strašně..ale je to ještě horší. ..Tu bolest si nejde představit dokud to nezažiješ..stejně tak jako si bezdětný nedokáže představit jaké to je když se mu narodí dítě. A i kdyby se z toho člověk tisíckrát vypovídal..tak se s tím stejně musí poprat sám. Hodně těžký je celý rok (tedy je to jako na houpačce - občas má člověk pocit, že už bude vnímat svět normálně a občas do toho spadne a chtěl by vše "vypnout") ...co vím, tak to je při jakékoli ztrátě - člověk musí přejít veškerá výročí, svátky, popřípadě termíny a musí si zvyknout.. a odpustit ...
no nic holky život už je takový, bylo to těžké, ale máme další dítě a je zdravé 😀 2 kartářky mi řekly prej že budu mít 2 kluky a jedna řekla, že budu mít dvojčata a možná se prej budeme snažit o třetí 😀 😀 😀 hi hi. Dvojčata už jsem "měla" a byl to chlapec a holčička, tak to tak možná asi i mělo být.
holky nechme toho není to hezké téma
dneska jsem sehnala rybíz 😀 😀 😀 😀
@alinn ☹ moje sestřenice ztratila manžela, když bylo malému 10 měsíců a když umřel můj děda a zůstala po něm vdova, tak se spolu jednou bavily o té ztrátě a obě se shodly na tom, že čím déle to je, tím horší to je ☹ Protože tím více jim ten druhý chybí. U mé sestřenice je to už 6 let, všichni si myslí, jak je v pohodě, ale není, žije ve svym světě, uzavřená do sebe, na venek dělá vtipy a chechtá se, ale uvnitř její mizerně. Neustále všechno s manželem "probírá", je na něj napojená a mají "svůj svět". A přesně, jak píšeš, nikdy nikdo to nepochopí, co člověk zažije, když se mu tohle stane. A já se jen modlím, abych to nikdy v životě pochopit nemusela ☹
@animal ☹ ☹ ☹ ani jsem nevěděla, že za sebou máš takhle velkou bolest! Moc mě to mrzí. Ale tušila jsem, protože už delší dobu jsem si všimla, že píšeš o dvou těhotenstvích, ale máš "jen" Marečka. Ale nechtěla jsem se ptát ☹ Mareček je úžasnej a zasloužíš si ho! 😀
mě už dneska nestačej kapesníky holky ☹
co rybíz, ale jedli jste někdy uzenou třešňovou marmeládu???? Naši zavařovali a protože byly na chatě a třešně se vyvařují dlouho, tak to dali do takového speciálního woku na oheň (je na oheň přímo vyráběný a dělají se v tom specility jako paela a tak...) no a ta marmeláda se prostě vyudila a načuchla kouřem. Tak toho máme asi 60 skleniček. Případným zájemcům můžu dát ochutnat, to jste ještě nejedli 😀 😀 😀 😀
a ještě k potravinám, znáte tenhle web? http://www.potravinynapranyri.cz/Search.aspx
@caramilla no to víš, to byla super eko produkce 😀 😀 😀 😀 bez elektriky a u nás na chatě není továrna ani žádný další průmysl desítky kilometrů daleko a s hnojením a stříkáním se tam nikdo nikdy neobtěžoval, tak víc bio už ty třešně být nemůžou. Klidně pošlu jestli chceš, jen aby se to cestou nerozbilo...
@sufik1 @caramilla můžu bezpečně doručit z prahy do B, kdybyste poště nevěřily 😀
jinak BACHA! KDO MÁTE ELASTICKÝ BAMBUS JEDNOLÍC Z MTX! tuhle jsem se ptala, jestli někdo neví, jak moc se sráží, @caramilla psala, že vůbec, ale asi myslela ten ze šd, protože tenhle SE SRÁŽÍ JAKO PRASE!!! na šířku vůbec, na dýlku je z 85cm teď 70cm!!! práno na 40 prosím... takže předpírat, ať pak nemáte místo kalhot tříčtvrťáky... mmch, @caramilla, to vaše pyžamko jsi měla předsržený?
@animal u me mela asi v devatem tydnu sestricka nejakou poznamku, ze jeste ani nebylo minule videt srdicko a tak ze s poradnou pockame az potom (mela tam dalsi setru, davaly si kafe a tak me chtela asi odlozit) a to cekani a varianta, ze bych o mimi mohla prijit byly nechutne - a to to cekani bylo jen asi deset minut. Neumim si predstavit, jake to je, kdyz to dojde dal ..... vice se szijete a vice se tesite.
mas muj obdiv
@lenass je dobre, ze jsi to ustala aspon tam, ja bych to asi nedala....
k tomuto tématu naštěstí nemám co říct. @animal, je mi to moc líto, vůbec jsem netušila ☹ Stejně jako Caramilla se modlím, abych tyto věci nikdy pochopit nemusela.
Závidím vám všem, co jste tu psaly, že máte ty pažravé děti. To se dá někde koupit? Mohla bych vyměnit za jednoho extra nežravce, dceruška by zřejmě nejraději fotosyntézovala 😎 .
@elvis12 asi záleží na tom, co chceš šít, jestli využiješ i vyšívací stehy, nebo ne. Možná to vidím mylně, ale pokud fakt chceš stroj, který tě přežije 🙂 , tak jsem v tomto dost skeptická vůči elektronickým strojům. Myslím, že v tomto případě by byl lepší kvalitní, kovový, "klasický" stroj. Ale zase dovedu pochopit, jestli tě to vyšívání láká 🙂
Nevím, jestli máš OL, ale určitě ho v tvé budoucnosti vidím 🙂 . Takže bych i pouvažovala nad tím, koupit radši neelektronický stroj a k tomu OL (dkyž si teda trošku připlatíš).
Jinak já mám Janome My Style 2522 a nedala bych ho 🙂

@daisyr jj začínám se děsit co přijde ted ale doufejme že už bude vše dobré 😖