icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
17. júl 2012

@animal tak to mě moc mrzí co se ti stalo já vím že to člověk nemůže pochopit tu bolest pokud to sám nezažije,proto jsem psala že se snažila chudina být statečná ale že určitě opak je pravdou.Jediné co pro ni můžu udělat je že jí budu oporou tak jak to vždycky bylo mezi náma a určitě bude i nadále.A máš pravdu změnme téma.Dneska jsem poprosila manžela aby hlídal kluky že jsem ve špatném rozpoložení abych to na ně nepřenášela a tak jsem odpolko seděla za strojem a dokonce jsem i něco ušila 🙂

kalman
17. júl 2012

@ngvadi Ano je to piké , díky 🙂

petkasv
17. júl 2012

@kalman šatičky jsou luxusní 🙂

kalman
17. júl 2012

@petkasv Dekuji 😀

lenasss
17. júl 2012

jsem ušila ty fleesáky a dala jsem mu je má v tom strašně sexy prdelku,ale protékají kde jsem udělala chybu to se musí nějak vyprat nebo v něčem vymáchat aby nepropouštěly???

sinala
17. júl 2012

@lenasss vyprat v mýdle, aby se zanesly a máš je dvojitě? Jedna vrstva je málo

barcav
17. júl 2012

@lenasss to mě moc mrzí 😢 😢 😢

lenasss
17. júl 2012

@sinala mám jednu vrstvu a mezi nohama takovou vložku ale když jsem to dala pod kohoutek tak ta voda hned protekla a když jsem dala co mam haipa-daipa tak na těch se voda držela skusím ještě vyprat v mýdle a uvidím

beky52
17. júl 2012

@kalman užasné šatičky..prosím ťa okraje volániku si obnitkovala? alebo iba hustý cik-cak? je to očarujuce.. 😉

zikie
17. júl 2012

Ufff. tak jsem konečně domordovala opičí brášky pro kámoščiny malé raubíře. Doufám, že budou mít úspěch. Zlatý šití!!!!!!!

palosek
17. júl 2012

@zikie ...jé, ti jsou skvělí 😵 😵 😵 To by bylo, aby se nelíbili.... 😉

palosek
17. júl 2012

Holky, díky za rozebrání Wendy. Jen mi, prosím, ještě usnadněte ty PILOTY ( na modré a na liligreenu). Chápu, že se nikdo nechcete vzdát ani kousku...jsou obojí úžasní ( za mě víc zelení 😀 ) ...prostě víc neposlali, a další kg by se nemuselo rozebrat ☹ . Tož si prosím každá uváženě uberte těch cca 10-15 cm....sím, sím.... ☹
Jinak to udělám za vás.... 😎 😉

ngvadi
17. júl 2012

@zikie opičáci jsou úchvatní!

a mně konečně usnulo dítě a jsem totál grogy, ale měla bych jít stříhat a rozměřovat látku na indiánský haleny pro děcka na tábor... to mělo bejt hotový už dneska ufff...

jemi
17. júl 2012

@ngvadi já letos na tábor pro děcka jen stříhala a entlovala šátky, klasicky si berou bílé trička, které nabarvíme...Ty halenky si děti dodělají nebo je budeš i šít? My jednou zkoušeli (hráli jsme řecko) at si místo trička přivezou bílé prostěradlo a kostým si vytvoří na táboře, ale nedopadlo to moc dobře, v půlce tábora to měli různé potrhané, rozmotané...nakonec si to vždy na nástup jen tak všelijak omotali

ngvadi
17. júl 2012

@jemi budem ještě s jednou pani šít polotovary, děcka je pak budou dodělávat a zdobit... stejně to bude záhul...

sufik1
17. júl 2012

@ngvadi a nemáš tam nějaké přebytky látky? budeme mít na chatě akci Indiálnské léto a nemáme co na sebe.... a ušiju si to i sama 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

lucijan
18. júl 2012

@caramilla mňam, ty knoflíčky na Jasmíny sukni v pase...A jak se modelka pěkně vykrucuje 😀
@zikie krásný opičáci!!!! Mě baví háčkovat hlavně v zimě, docela jsi mě ale navnadila 🙂

sufik1
18. júl 2012

@zikie háčkuješ z normální vlny? Já to zkoušela přijde mi, že na ty hračky to není ono. Takové chlupaté. Já koupila teď bavlněnou Camilu a krásně to klouže. Ale zas mi to přijde těžké.... teda jako váha toho výsledného výrobku

lenasss
18. júl 2012

@zikie tak ti opičáci jsou neodolatelní 🙂 jsou vážně luxusní 🙂

zikie
18. júl 2012

Moc děkuji za pochvaly.Jak mi to háčkování ještě moc nejde, byla to pro mne několikadenní práce 🙂)) @sufik Háčkuju z bavlněné příze, líp se z toho háčkuje, líp to vypadá a přijde mi to právě u těch hraček pro menší děti i příjemnější do pusiny. Skoro ve všech návodech je uváděná ta Camila, ale u nás v galanterce ji neměli.

mehlo
18. júl 2012

čau děvčata! tak zase po dlouhý době jdu se ohlásit a hned s šílenou novinkou. od soboty jsem pokousaná od cizího psa a strašně trpím. Ale jsem holka šikovná, dokonce jsem včera seděla s jednou rukou u šicího stroje a zašívala mhd pracovní kalhoty, protože přišel promočenej a jiný pracovní kalhoty neměl

sinala
18. júl 2012

včera mi šlo dítě brzo spát, tak jsem myslela, kolik toho neušiju 😀 😀 😀 , převlíkla jsem nitě v OL a děs běs, pořád jsem převlíkala, jak se mi trhaly, tak jsem jen štelovala a ušila jeden šev a šla spát 😀 😀 😀 Kdybych ho nemusela aspoň schovávat a měla na něho místo 😀 😀 😀

lenasss
18. júl 2012

@sinala 😀 😀 😀 tak to mi něco říká vždycky když si říkám kolik toho ušiju stroj stávkuje 😀 😀 😀 😀

lillyzelvicka
18. júl 2012

@mehlo jak to pokousaná co teď děláš vlastně?A byla jsi u doktora že?
@zikie paráda já bych na to neměla nervíky 🙂

kalman
18. júl 2012

@beky52 obnitkovala so 🙂

wzorcek
18. júl 2012

@kalman saticky su bozske, ked tak pozeram co sijete tak asi chcem aj ja dievcatko 🙂
@mehlo mojho stryka nedavno pokusal pes (tiez cudzi) a cele mu to strasne zahnisalo a sialene opuchlo 😒 teda nevidela som to, uz len po par dnoch ked to mal uz odpuchnute a celkom pekne zahojene... liecil si to megadavkami cecka, u lekara nebol... teda neboj, tebe sa to zahoji bez problemov 😉 to ja len ze bacha na to 🙂

animal
18. júl 2012

@mehlo ty vado dneska ráno jsem si na tebe vzpomněla 😀 😀
doufám, že ruka bude brzy v pořádku, že to nemáš nějak drastické 😖

michamicha
18. júl 2012

čau, mam šicí absťák 😀 počasí tu je hnusss 😝

lenasss
18. júl 2012

@michamicha tak absták mám taky ale nevím kam dřív skočit malej má v sobotu oslavu a já teprve dnes uklízím 😝 😝 teda mladej vysává 😀 😀
tímto bych potřebovala poradit co nachystat na jídlo nějaká inspirace by se hodila 😅 budou domácí klobásy z udírny samozdřejmě dort,taštičky plněné mletým masem a cibulkou a ještě nevím jakou pomazánku na jednohubky a ještě jsem přemýšlela a malých větrníčkách ale to by bylo už asi moc budou tu všichni jen odpoledne jak je znám a tek v pět zas všichni odjedou 🙂

flapi
18. júl 2012

Ahoj. Někde jsem tu párkrát zahlídla, že nabízíte slevovou poukázku do www.nej-sici-stroje.cz Nedaroval by mi ji někdo? Pustila bych pak tu svoji také dál.
A ještě bych se zeptala - nevíte jaký je rozdíl mezi Brother 1034 a 3034?
Díky