icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ngvadi
18. júl 2012

@sufik1 sufi, přebytky asi nebudou, a stejně je to erární látka, která by se případně schovala na další tábory... ale je to obyč režnej bomull z ikey 🙂 na indiánský haleny ideál...

veronik77
18. júl 2012

@flapi kopírováno z http://www.raj-siti.cz/overlock-brother-m-1034-...
Rozdíly mezi modely Brother M 1034 D a M 3034 D:

- jiný design
- M 3034 D obsahuje ve standardní výbavě patku na slepý steh, k modelu M 1034 D je možno ji dokoupit
- M 3034 D obsahuje ve standardní výbavě přihrádku na odřezky
- funkčnost strojů je stejná

ngvadi
18. júl 2012

@flapi, nevim, jestli někdo má tady odtud slevovoou poukázku... většinou tu handlujeme s poukázkou odtud: http://www.sicistroje-shop.cz/

sinala
18. júl 2012

@flapi já už jsem svůj dala dál ☹, přesněji - je zamluvená

flapi
18. júl 2012

@veronik77 děkuju 🙂
@ngvadi aha, tak to jsem to popletla, ale koukám, že tam i s poukázku by mě přišel dráž. Ale díky za objasnění 🙂
@sinala jej, to je škoda. Ale kdyby se náhodou uvolnila tak jí beru 😀 Ono já si to budu stejně ještě chvíli rozmýšlet jak se znám 🙂

lenasss
18. júl 2012

včerejší a dnešní výtvory když nám to léto nechce přijít tak jsem si ušila trička bez rukávů ať mi je pořádná zima 😀 a jedna sukýnka pro neteř k svátku i s čelenkou

animal
18. júl 2012

aby se mi nestýskalo, tak už chystám tabulku na ty Lamy, teplákoviny, popelíny, kordy.........................

lenasss
18. júl 2012

😀 😀 😀 😀 tak mi ted stopli jedno album prý nesplňuje pravidla 😀 😀 😀

sufik1
18. júl 2012

@ngvadi díky za tip, já myslela, že to máš z mtx jak jsi brala ty režný nebo co to bylo. Zrovna dneska jsme v Ikei byla, no neva, je to za rohem.

terezita
18. júl 2012

@petkasv @katka82 jdu vam hodit balicky na postu, zitra se teste 😀
@lenasss vitej v klubu! 😀 😀 😀

katka82
18. júl 2012

@terezita jůůů už se těšíííím a mooooooc 😵 😵 tak pak písni cenu 😉
a tady je pár počinů z poslední doby 😉 aby to nevypadalo že se flákam 😀 😀
@lenasss jůůůů to proužkový tríčo je bomba 😵 😵 moc se mi líbí jak jsi vyřešila ty ramínka 😵 😉 no mě onehdá stopli obě alba 😠 a důvodem bylo že jsem na Fleru a to jsem tam tenkrát měla jen 2 látky v metráži 😠 😠 no mrzelo mě to dost ☹

veronik77
18. júl 2012

berušky kam se podíváš 😀

veronik77
18. júl 2012

@katka82 ta pilotí plenka je dokonalá! 🙂

animal
18. júl 2012

@veronik77 jo piloti, na piloty se taky moc těším, jen jsem tady zahlídla, že je asi problém, že něčeho dodali méně, tak nevím.
Berušková látka je moc pěkná a výrobky z ní také 🙂

veronik77
18. júl 2012

@animal ó děkuji. Jsou to moje bešuši, jak říká A. 😀 😀 😀

animal
18. júl 2012

tak tabulka hotová, zbytek dodělám průběžně https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Am...

kuna
18. júl 2012

@animal jezisi 😕 😕 😕 a to jsem chtela vysit to, co mam doma.... 😀 😀 😀 😀 Kdy je uzavirka? V tabulce vidim akorat to, ze to bude osm vecer 🙂

petkasv
18. júl 2012

@animal ty si nezmar 🙂 kdy budeš šít 🙂
@terezita děkuju, už se těším, očekávám zprávu o penězích 🙂

Holky výtvory parádní 🙂

petkasv
18. júl 2012

Holky přidávám můj včerejší výtvor takový 3/4 harémky 🙂 malý jsou trochu velký, kdyby měla plenky tak jí budou akorát 😖 třeba do nich doroste 🙂

lucijan
18. júl 2012

@animal ta teplákovina a jednolíc s lycrou, to je to samý, co v batani.cz? Šířka i gramáž i složení jsou stejný, jen cena je teda jinde...

terezita
18. júl 2012

@veronik77 netyrej me! kde se daji jeste ulovit? ja jich tehda vzala desne malo.. ☹ 😀

petkasv
18. júl 2012

Jinak u nás je nálada pod psa, ale mega psa ☹ asi před třemi týdny nám dědu odvezli do nemocnice s podezřením na infarkt - už má za sebou 4, je po baipasu atd ☹ teď po třech týdnech mu ho potvrdili, ale ještě pořádně nevědí jak to moc zasáhlo srdce, takže nevědí jestli to bude na další baipas nebo co 😖 a dneska přišel tchán, že příští týden nastupuje na Homolku protože mu včera zjistili, že má zvětšenou srdeční aortu ☹ tchýně bulí a manžel je na přášky, je úplně hotovej a já nevim co s nim ☹ oboum je přes 70 a MHD to vidí jako konec, protože už je starej, asi před 14dny a včera se s dědy zhroutila babička, protože ten už je týden doma a babičku buzeruje a ta si myslí, že umírá doma v křesle a neví jak ho povzbudit, toj e prostě v prd.... jak má mít člověk klidné těhu, když mi každej říká ať se s tím nestrsuju ať to neřeším, z jedný strany mi volá babi ať přijedeme a povzbudíme dědu, otrhat ovoce, uklidit a tak, a z druhý strany vůbec netušim co chlapem, bulet jsem ho viděla v životě všeho všudy třikrát - když byl v nmocnici a šlo mu o život, když se narodila Bětka a teď, jenže já ani nevim co mu mám říkat ☹ ☹ ☹
Holky omlouvám se za výlev, ale jsem zoufalá 😖

animal
18. júl 2012

@kuna datum musím doplnit 🙂 ale abych to stihla do začátku září vyexpedovat 😀

animal
18. júl 2012

@petkasv neboj už šiju 🙂

animal
18. júl 2012

@lucijan bingo 🙂

lucijan
18. júl 2012

@animal no teda 😵

veronik77
18. júl 2012

@terezita to je ještě syslí zásoba z Mráze 😀

ngvadi
18. júl 2012

@sufik1 ten režnej úplet z mtx jsem na to chtěla jako alternativu, ale nakonec mi přišla tkanina lepší, protože tu si děti vytřepí a budou mít indiánský třásně... na úplet bych musela něco našívat, to by se prodražilo... a taky s šitím tkaniny mi pomůže ta pani z kostela, zatimco úplet bych na OL musela šít sama... nicméně ten režnej oboulíc mě pořád láká, ale nemám odvahu objednat si sama pro sebe 45m :/

ngvadi
18. júl 2012

@stassy budu objednávat tu strimu, nevzpomněla sis mezitím, cos tam potřebovala? 🙂

sinala
18. júl 2012

@animal tak a teď mi řekni, co mám dělat???? 😀 😀 😀 😀 😀 za ty ceny bych ty látky nakoupila, ale nemůžu 😀 😀 😀
Budeš dělat objednávku ještě někdy? třeba na jaře 2013 😀 😀 😀 😀