Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@raskonka Víc než ty asi nevím.. jo měla jsem taky ten samej singer, jehly jsem chodila kupovat do prodejny singer na M.Horákové a tam mi řekli, že jedině origoš jehly, že se jinak stroj může rozbít, stejně tak strašili se servisem a případným broušením nožů. Zpětně mi to přijde jako zpátečnická firemní strategie, když už ty jehly dělaj, tak aby se jim prodávaly, byly myslím dost drahý. Jiný jehly jsem ale nezkoušela, to jsem se bála. Jenže do toho stroje se dělají dva druhy - 70tky a 90tky, což moc nechápu. Tak šel... A s brotherem mi přijde šití snazší, líp se ovládá, líp navlíká - a celý moje šití se změnou strojů přehouplo úplně jinam 😎
Zase ale když ti to s Akrama šije, nelámou se, nedělá to podezřelý zvuky, tak bych s nima klidně šila dál!
@petkasv ...teda, ty máš doma "vzrůšo" ☹ Drž se. Tchýně ať nebulí...sto roků stonal, sto roků žil...se říká 😅 😅 😅 Vím, že to není jednoduché, ale...co naděláte.... nejdůležitější je teď miminko... a na to asi nemáš moc času myslet...starost o Bětku, podpořit manžela, utěšit tchnýni...no, máš toho fakt dost..... a tchán si to užívá???že se o něj všichni bojí??? 😅
@animal ...teda, ty sis toho Eli už taky dost užila...plně s tebou cítím...sice ti to je asi na prd... ale snad povzbudí spřízněná duše (týká se to i tvých předchozích přízpěvků ☹ ...samozřejmě...ryze šicích 😅 😅 )
Jsi dobrá, že s takovým kolenem zvládáš ty km softu 😀 😀 😀 A kde to, prosím tě, stříháš??? Někde v místní tělocvičně??? 😀 😀 😀 Mě stačila jedna 12metrovka ...sranda to byla...ještě nastříhat....
...AŽ si ještě někdo ubere kousek PILOTů... 😀 😀 😀 Fakt bych nerada někomu způsobila problém odstřihnutím 15-25cm... 😖
@palosek díky 🙂 no tchán je docela vystrašenej, kupodivu, spíš děda ten si to teda fakt užívá, že se o něj babi bojí, a nejen babi ☹ no jako já jsem zvědavá co jako dr. vymyslí, když má tu aortu zvětšenou, já vim co se dělá když je zůžená, ale naopak to fakt netuším 😖 no uvidíme, příští týden budeme moudřejší 😉
@raskonka nene, nejsou všechny stejný, já se k tomu dost dlouho odhodlávala, a právě měla jsem strach z toho, že prodám starej stroj a doplatim si na novej a bude to to samý - jako že jsem levá a hotovo a některý věci nedokážu... Jenže s tím Brotherem jsem se hned skamarádila, navlíkání a vůbec šití s ním mi přijde prostě snazší, podle mě ten singer má strasně daleko nůž od jehel a tak se s ním nedá šít tak přesně, patka na singrovce se dá zvednout, jen když jsi ochotná zlomit si ruku, jehly se hůř navlíkají, pedál nejde tak jemně ovládat... no a prostě mě šití nějak i víc chytlo, navíc jsem se spoustu věcí naučila tady.. 😵
@petkasv ... no tchýně má aneurysma břišní aorty...brali jsme ji z nem. k nám, protože to vypadalo hooodně špatně...Je to už rok...a je to furt stejné...takže jsme se myslím dost unáhlili... 😀 😀 😀 Operovat ji už nebudou...při její polymorbiditě by to asi neriskovali...takže to berem..."jak bude, tak bude..." Je to vlastně jako mít doma čtvrté dítě 😅 😅 😅 (Ale brala bych radši to dítě 😝 😀 😀 😀 )
@ngvadi Určitě potřebuju špendlíky, tyhle http://www.sicistroje-shop.cz/index.php?route=p... , jsem zjistila, že půlka mi jich někam zmizela a druhá půlka je ohnutá.. 😕
pak bych ráda tuten fix http://www.sicistroje-shop.cz/mizici-fix-a95-v-...
no a pořád přemýšlím, jestli užiju patku na skrytý zip.. 😀

@lucijan tuším včera jsi psala, že tvého starého OL nešly strečové jehly. Neměla jsi také Singer14SH754, jestli se nepletu... Nevíš proč tam nejdou? Já jsem tam nacpala strečové Akra, a šilo to. Ale paní u nás v galanterii mi říkala, že to OL Singer jedině Singer-jehly. Anebo mi doporučila Veronika... Nevíš o tom prosím něco víc? Díky.