icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

stassy
18. júl 2012

@ngvadi Promiň, já jsem v tomhle fakt strašná.. něco chci, ale zároveň vím, že to vlastně až tak nutně nepotřebuju.. Ale už prvně jsem psala, že když si nevzpomenu do večera (tehdá), že máš klidně objednat beze mě.. přiznávám, že jsem s tím už ani nepočítala, že ještě není objednáno... 😕

ngvadi
18. júl 2012

@stassy nojono, furt mi do toho něco lezlo, tak sem si říkala, že si třeba mezitím vzpomeneš... ale nečekala sem, že si vzpomeneš a ještě si to rozmyslíš :D

stassy
18. júl 2012

@ngvadi Já si hlavně nejsem ani jistá, že tohle je to "ono", co jsem tehdá chtěla.. 😀

evcounek
19. júl 2012

@animal tak jsem se taky napsala. Manža bude mit asi infarkt. 😒 už teď remcá, že je levnější to koupit. no já se nějak odreagovat musím 😀

animal
19. júl 2012

@palosek já stříhám na místě cca 2x3,5m a to je třeba i role 50m nebo byla i 75 (nestandardní role ) a to byl sešup 🙂 látky, kterých je třeba více druhů , ale v menším množství, to je záživnější, než měřit a stříhat pořád to samé. Navíc, pokud chci přeměřovat velkou roli, musím mít jistotu, že se mi nevzbudí dítě, narolování mi trvá cca 10-15minut

animal
19. júl 2012

@palosek a koleno, jak už jsem psala, mě to vadí při propnutí, takže při chůzi jsem se naučila instinktivně nepropínat nohu v koleni a když se mi to v rychlé chůzi nepovede, tak to přeskočí, zabolí a já nadskočí a jdu dál 🙂 😀 😀

palosek
19. júl 2012

@animal jsi dobrá 😉 Jak na to, aby to ustřihla rovně? Kreslíš si čáru? 😅

palosek
19. júl 2012

Wendy...ohledně ubírání...děkuji všem, kteří se mi ochotně nabídli...ale nebylo by spravedlivé ubírat jen jim...tak jsem ubrala kousek i těm, kteří se mi neozvali.... V noci se vrhnu na stříhání .... kdo mi už poslal adresu, tak se budu snažit odeslat tento týden... s Polimexem asi příští týden. Pěkný den všem 🙂

palosek
19. júl 2012

@animal ...tak snad ti to dobře spraví a budeš moct i propínat 😀

animal
19. júl 2012

@palosek rovně - no to mi povídej, to je vždycky horor 🙂 u softu je to v tomhle asi trochu lepší značku mám jen na jedné straně a pak látku přehnu k té značce. Pokud se mi to zdá okem křivé, přeměřím po obou stranách v přeloženém stavu a případně poupravím.

lenasss
19. júl 2012

jsme byli s klukama včera v lese a našli jsme jen podél cesty(jinam se s kočárem nedostanu 😀 )půl košíku.Takže rostou mladě chce jít dneska zase 😅 hledal sám a normálně našel víc jak já 😀 😀

karchinka
19. júl 2012

houbová sezóna 🙂

petkasv
19. júl 2012

@sufik to je mi líto s pejskem, to je hrozný ☹

@palosek no já doufám, že s ním něco udělají, protože jinak by to chlap psychicky nesl fakt špatně někde jsem četla že jsou dvě varianty, jenže která je lepší ví bůh a pak ti doktoři, kteří se oněj mají starat, bude to veselí, od třetího srpna bude děda ležet v IKEMu a tchán na Homolce, tchán si děsně stěžuje na bolest na hrudi, asi to k tomu patří, jenže to znamená, že ještě týden se nesmí fakt namáhat, aby to neruplo ☹ no uvidíme 🙂 musíme myslet pozitivně,, přeci jen je jim přes 70, ale to ještě jako přeci život nekončí, že 🙂

petkasv
19. júl 2012

@lenasss ty brďo a já už mamku dva dny přemlouvám ať jdeme 😝 😝 😝 teď ušiju Betoušovi softky a vyrazíme 🙂

lenasss
19. júl 2012

jj mi taky vyrážíme jen nakrmím divou zvěř tak doufám že dnes ještě něco najdeme 😀 😀 dala bych si smaženici.Včera manžel rozhodl že bude guláš tak měl houbovej guláš.

katkaela
19. júl 2012

@animal ježííííš, čo to tu je, nová hromada!!! 😀 ja sa z toho picnem, tomu sa nebude dať odolať, tie ceny sú neodolatelné... to zase ušetrím 😀
Ešte by som potrebovala nejakú tenkú džínsovinu...

katkaela
19. júl 2012

@lenasss Práve som rozmýšlala, ako by som s kočárom išla na huby. No aj tak neviem, kde by som tu našla také miesto, že by rástly popri ceste 😀 Chodíte niekto v okolí Brna na huby???

lenasss
19. júl 2012

@katkaela tak mi bydlíme uprostřed lesa 😀 😀 teda ve vesnici uprostřed lesa takže není problém i na autobus jdu kolem lesa 😀 😀 takže mi jdem takovou lesní pěšinou a pokrajích zbíráme malej šel kousek v lese a taky nacházel jen mě musel vždy zavolat aby nebyla jedovatá 🙂

katkaela
19. júl 2012

@lenasss Tak to závidím 🙂, my chodíme na huby akurát tak, keď sme na chate v Bielych Karpatoch, ale tam by to s kočárom teda nešlo a Eli už nevydrži v nosítku dlho. Budeme musieť počkať až to zvládne po svojich 🙂

katka82
19. júl 2012

Čauky 🙂
@animal ježííííš další hromada 😲 😲 normoš jsem tě prokoukla,že Ty raději střiháš než šiješ??????? 😀 😀
@petkasv jej kočko to je mi líto že máte teď takové hrozné období ☹ drž se
házím včerejší počinky 😉 čepičky pro nedonošeňátka do Plzně a svrchňáčky pro Vašíka 😵

caramilla
19. júl 2012

@petkasv drž se! hrůza, ještě v těhu takovéhle starosti, ach jo...
@veronik77 tý jo, ta holčička "na stromě", to ja jak kdyby tam seděl zmenšejen tvůj manžel kurýr 😀 😀 😀 😀

caramilla
19. júl 2012

@kalman wow, tak to je zase bomba, to je tak profi, že už to ani víc profo být nemůže 😀
@zikie opičáci super, vtipní, kam se hrabe Kuky 😀 😀 😀

petkasv
19. júl 2012

@katka82 ty čpeky jsou nádherný 🙂
@terezita došel balíček, děkuji mnohokrát 🙂 už mám nápady v hlavě, pošli částku 🙂

katka82
19. júl 2012

@petkasv kuju 🙂

lenasss
19. júl 2012

tak rostou jen sice babky ale malej měl stráááášnou radost 😀 😀 😀 zítra ale už nejdu s tím kočárem to je dost blbý nechce být pod sítkou a pořád po něm něco lezlo 🙄 no nic jdu upíct bábovku a po obědě možná něco ušít.

lenasss
19. júl 2012

@katka82 čepičky jsou kráásné

veronik77
19. júl 2012

@caramilla viď! Alespoň že na dalších dětech jsou trochu vidět mé geny... 😀 Hanička má po mně jen čokoholismus a ranní malátnost (která se občas protáhne na celý den) 😀 😀 😀

veronik77
19. júl 2012

@caramilla užij si dovču, ať vám všechno vyjde!!!!!! 🙂

caramilla
19. júl 2012

@veronik77 já potřebuju jen, abych neviděla PC, internet a pak už snad fakt dojde na ty knížky 😀

Včera jsme s Pájou fotily celé odpoledne sukně, chudák, časový posun, vyčerpaná a furt vypadá dobře:D
Tady jen pár obrázků, ať to tu nespamuju, více je u mě
http://ekozahrada.blog.cz/1207/dalsi-letni-kole...
Doporučuju všem, kdo se rády smějí, zejména fotoreportáž z "místa činu" na konci článku. Jsem šla s kůží na trh, ale říkala jsem si, že vás to asi pobaví 😀

ngvadi
19. júl 2012

@caramilla tak fotoreportáž je senzační, málem sem se počůrala smíchy :DDD