Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@palosek já stříhám na místě cca 2x3,5m a to je třeba i role 50m nebo byla i 75 (nestandardní role ) a to byl sešup 🙂 látky, kterých je třeba více druhů , ale v menším množství, to je záživnější, než měřit a stříhat pořád to samé. Navíc, pokud chci přeměřovat velkou roli, musím mít jistotu, že se mi nevzbudí dítě, narolování mi trvá cca 10-15minut
Wendy...ohledně ubírání...děkuji všem, kteří se mi ochotně nabídli...ale nebylo by spravedlivé ubírat jen jim...tak jsem ubrala kousek i těm, kteří se mi neozvali.... V noci se vrhnu na stříhání .... kdo mi už poslal adresu, tak se budu snažit odeslat tento týden... s Polimexem asi příští týden. Pěkný den všem 🙂
jsme byli s klukama včera v lese a našli jsme jen podél cesty(jinam se s kočárem nedostanu 😀 )půl košíku.Takže rostou mladě chce jít dneska zase 😅 hledal sám a normálně našel víc jak já 😀 😀
houbová sezóna 🙂
@sufik to je mi líto s pejskem, to je hrozný ☹
@palosek no já doufám, že s ním něco udělají, protože jinak by to chlap psychicky nesl fakt špatně někde jsem četla že jsou dvě varianty, jenže která je lepší ví bůh a pak ti doktoři, kteří se oněj mají starat, bude to veselí, od třetího srpna bude děda ležet v IKEMu a tchán na Homolce, tchán si děsně stěžuje na bolest na hrudi, asi to k tomu patří, jenže to znamená, že ještě týden se nesmí fakt namáhat, aby to neruplo ☹ no uvidíme 🙂 musíme myslet pozitivně,, přeci jen je jim přes 70, ale to ještě jako přeci život nekončí, že 🙂
jj mi taky vyrážíme jen nakrmím divou zvěř tak doufám že dnes ještě něco najdeme 😀 😀 dala bych si smaženici.Včera manžel rozhodl že bude guláš tak měl houbovej guláš.
@veronik77 já potřebuju jen, abych neviděla PC, internet a pak už snad fakt dojde na ty knížky 😀
Včera jsme s Pájou fotily celé odpoledne sukně, chudák, časový posun, vyčerpaná a furt vypadá dobře:D
Tady jen pár obrázků, ať to tu nespamuju, více je u mě
http://ekozahrada.blog.cz/1207/dalsi-letni-kole...
Doporučuju všem, kdo se rády smějí, zejména fotoreportáž z "místa činu" na konci článku. Jsem šla s kůží na trh, ale říkala jsem si, že vás to asi pobaví 😀

@ngvadi Promiň, já jsem v tomhle fakt strašná.. něco chci, ale zároveň vím, že to vlastně až tak nutně nepotřebuju.. Ale už prvně jsem psala, že když si nevzpomenu do večera (tehdá), že máš klidně objednat beze mě.. přiznávám, že jsem s tím už ani nepočítala, že ještě není objednáno... 😕