icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
19. júl 2012

@caramilla a jéje návrat ztracené sestry 🙂 reportáž si přečtu posléze

veronik77
19. júl 2012

@caramilla super fotky, hlavně ta fotoreportáž 😀 😀 😀 já už se těším, až mi přijde miller 😀

animal
19. júl 2012

@katka82 no občas jsou i ty chvíle, kdy raději nešiju a stříhám 😀 😀 😀 ale jak to má už člověk organizačně zmáknuté, tak to jde líp

caramilla
19. júl 2012

😀 😀 😀 😀 😀 jako chápu se, no... někdo fotí hezké fotky na Fler a je krásný a někdo fotí fotoreprotáže pro pobavení ostatních. Budu pro příště fotit jen fotoreportáže:D Já věděla, že dát do riky foťák mhd bude mít i výhody. Sice se mi moje fotky líběj víc, on je má moc symetrický, rovný a dost rozmazaný. Já umím fotit technicky lépe, ale on zase má cit pro kompozici a pozadí. A hlavně někdo musel čančat a dělat tam tu slepici a chytat dítě a kybicovat Pavlu. Ale jsem hrdá, protože nejlepší a nejměkčí světlo na focení jsem našla já a ne on:D Ale on by tam došel taky, no... bylo to hezký, fakt mě to bavilo, sranda, my jsme fakt čtverka 😀

katka82
19. júl 2012

@caramilla 😀 😀 😀 tak jsem si pěkně poprskala klávesnici 😀 příště chceme už jen fotoreportáže 😉 😀 😀 😀
@animal jj to chápu taky se někdy raději uchyluju k něčemu jinému 😀 ale ty už máš na to stříhání grif 🙂

jemi
19. júl 2012

holky tak si představte, že jsem uplný neznalec látek :( Mám doma asi 5metrů pravého hedvábí a ani o tom nevím a manželovy jsem na kostýmovou vestičku, použila kravatové hedvábí co prý stojí 25 eur 1m.

a jak se to povedlo? loni když jsem připravovala kostými na středověk nám jedna kamarádka sehnala zbytky látek od nich z firmy (každoročně si můžou nevyužité přebytky rozebrat), tehdy jsme jich moc nevyšili, protože jsem se bála pustit do princeznovských šat a měla jsem spíš šaty střední třídy, letos byla na táboře taky a když viděla manželovu vestičku, tak říkala, jestli ví kolik by stála kupovaná....a tak jsme si povídali, že z ní vypadlo, že všechno co nám dala bylo pravé hedvábí. Takže potřebuji poradit na co se takové pravé hedvábí hodí 🙂 (halenka/šaty?)

animal
19. júl 2012

@caramilla tak jsem koukla na blog 😀 😀 😀 😀

animal
19. júl 2012

abych neodbočovala z šicího tématu 😀 😀 😀 šijou se mnou fšichni čertíííí včera jsem zavařila rybíz a dneska jsem si kráva koupila meruňky 😀 😀 😀

jemi
19. júl 2012

a ještě foto-kravatové hevábí na vestičce-ten zadní díl (já chtěla dát z toho jen kapsičku, ale manžel ať dám celý zadní díl, že to bude vypadat dobře)

kalman
19. júl 2012

@caramilla Díky , už sem čekala na tvúj názor 😀 😀 😀 Pochvala od tebe co šiješ a vymejšlíš supr veci je vzácná 😀

kalman
19. júl 2012

@caramilla Jo a tvoje sukničky jsou bombový tu oranžovou chci taky 😀 😀 😀 a báječne nafocený

kalman
19. júl 2012

@caramilla múj nový prodej i jméno 😀 http://www.sashe.sk/CataLina21
Prímám jakékoliv rady na zlepšenie

katkaela
19. júl 2012

@caramilla Pozerám, že modelka sa ti vrátila. Tož, ťažký život modeliek, hneď do práce musela :D Ale zdá sa, že ste si to užili 🙂

katkaela
19. júl 2012

Uf, konečne som to dokončila...

ngvadi
19. júl 2012

@katkaela tak to je parádní!!! asi se s tou vlnovkou inspiruju ;)

jemi
19. júl 2012

@ngvadi balik dorazil, děkuji, teď nemám čas ani kouknout, ale večer rozbalím 🙂

katkaela
19. júl 2012

@ngvadi ďakujem 🙂 jj, ta vlnovka je super, dá sa s ňou pekne vyblbnúť 😀

zojec
19. júl 2012

ahojte baby 🙂 konecne som ONLINE 😉 2 tyzdne bez netu, boli celkom narocne, ale tolko veci som stihla 😀 😀 dokonca aj nieco posit 😉

zikie
19. júl 2012

@caramilla Fotoreportáž je fakt boží!!!!

ucitelka70
19. júl 2012

a o chvíľu sa blíži strana 1333 😉

ucitelka70
19. júl 2012

@kalman práve pozerám tvoju stránku, ty už nie si blond?

pekné veci si dala.... tak nech sa Ti darí 😉

ucitelka70
19. júl 2012

@zikie tričká ušité, sú super, príležitostne hodím foto.....

caramilla
19. júl 2012

@jemi wow, ty jo, bomba, tak vám dala na tábor na "hadry" k ohni pravé hedvábí? Mazec! 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@kalman ale já chválím, myslím, docela často, ne? A tebe furt, tak už musíš bejt zvyknutá 😀
@katkaela Moc hezký, lemovka je hitovka 😀

kalman
19. júl 2012

@ucitelka70 Už dva týždne mám čiernu hlavu 😀 😀 😀

sinala
19. júl 2012

nitě z polimexu mám doma, ale okurky mají přednost 🙂 🙂 🙂

kalman
19. júl 2012

@caramilla Já sem zvyknutá ale od tebe se mi pochvala líbí
Jako od skušenejší jsem ráda když mi napíšeš pár slov 😀 Hodne mne inspiruješ k šití a snažím se vymejšlet nové veci, predtím sem chytila strih a ušila podle nej , ale teraz chytím strih a vymejšlím jak ho predelat a vylepšit

karchinka
19. júl 2012

tak jsem včera ušila tepláčky na nadcházející houbovou sezónu (ráno se mi to tu nějak nepodařilo dát, tak snad teď, jsem to nějak zmenšovala, snad to půjde vidět).... jste tady strašně inspirativní, jsem dlouho přemýšlela, jak ty tepláčky nějak oživit 🙂 ještě ty houby, aby začaly, tady v Beskydech nejsou ani houby a ani signál na net :D
@katkaela to je nádherný kompletek!!!
jdu prozkoumat, co je tu nového 🙂

petkasv
19. júl 2012

@caramilla Peti, krásnou dovolenou a čti a odpočívej 😝 fotoreportáž dokonalá 😀 sukně jsou nádherné a modelkám a tobě klaobouk dolů při tak náročném focení 🙂

Jdu šít softky - fialové - sobě a Bětce 🙂

stassy
19. júl 2012

pro @terezita Tak konečně.. to jsou ony.. podkoleňáky z látky na ně přímo kupované 😀

terezita
19. júl 2012

@stassy jaaaj, ty jsou bozi! ta latka je paradni, z te bych si strihla hnedle na suken! 😵