icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ivuska.h
25. júl 2012

@lucijan To musím okomentovat, ten tvůj model je fakt fešák! 😀 Aplikace též hezká 😎

palosek
25. júl 2012

@kuna jj...budu muset přiobjednat růžový patent 😀 😀 😀 někdy.... Nejdřív jsem ušila ty černo - fialové...ale když pak ta starší viděla růžovo-fialové pro mladší...byla naštvaná, že ty druhé jsou hezčí... 😅 😅 😅
@lucijan ...uou...aplikace, triko i muž... 😉 😀 😀
@katka82 ...paráda...ty troje kalhoty...to bude asi bambus z šd, ne? Se mi taky líbil (jestli je to on 😅 ) A softbunda s tou vlnovkou...úža...ale muselo to být teda pracnější než jen přešít rovně... jsi dobrá...
...k OL...nejdřív mi bude trvat, než přijdu na vše včetně napětí nití, navlíkání a pod...a pak budu somrovat nějaké ty vychytávky...co a jak a na co... 😀 😀 😀 😀 😀

lucijan
25. júl 2012

@ivushka.h @veronik77 @palosek mě se taky celkem líbí 😎 Ale když jsme spolu začínali chodit, fakt jsem uvažovala o tom, že se s ním budu muset rozejít, že je škaredej a i když je sympaťák, tak bych se za něj musela všude stydět...teď si řikám, jsem byla blbá nebo slepá?? Já udělala dvě fota, na jedný je bez hlavy, a víc je vidět nášivka, vyloženě si řek o to, že chce vystavit, ješita..

@palosek držím palce, ať jste hned kamarádi, s novým miláčkem 😀

ngvadi
25. júl 2012

držte mi palce, pustili sme se do výměny chapače v OL... mám z toho trochu husí kůži, doufám, že nakonec nebudu potupně volat opraváři :/

katka82
25. júl 2012

@lucijan no jo chlap jeden ješitnej 😀 😀 😀 všeci jsou stejný 😀

katka82
25. júl 2012

@palosek jéé díky 🙂 střihy jsou oboje z Ottobre 😉 hlavně ty tepláčky jsou fakt super 😵 ale není to bambus nýbrž obyč úplety 😉 tady z hromádek 🙂 tý vlnovky jsem se docela bála,ale šlo to suprově 😎

katkaela
25. júl 2012

@lucijan ty jo, kde si zbalila takého modela? 😉 Triko je parádne!🙂
Ja som si ešte netrúfla na manžela šiť, ale požiadavka tu už bola. Keď som mu predvádzala soft pre Eli, tak, že kedy aj jemu ušijem... No asi začnem niečím jednochuchším.

barcav
25. júl 2012

@palosek dneska dorazily látky 😵 dík
@lucijan pěkné pěkné 😀

kalman
25. júl 2012

Ahojte po dlhšej dobe som konečne niečo pošila , po dve tepláčkov pre moje slečinky 😀

veronik77
25. júl 2012

@kalman jé maggie 🙂

lucijan
25. júl 2012

@katkaela já začala s celým šitím hlavně s trikama pro něj, nakoupila jsem 3kg námořnickýho jednolícu z moraviatexu a postupně jsem ty trika ladila a učila se přitom šít, pak jsem si koupila OL a už to jelo 😀 Daleko hůř se mi šije na sebe, i když kolikrát ty obličeje, co můj drahý dělá, když si něco nově ušitýho zkouší... Asi vyfotím příště 😉

daisyr
25. júl 2012

@sinala gratulace k Ol!! jestli bych si mohla zamluvit teb kupon, tak budu ráda 🙂 máš ten brother 3034?

bury
25. júl 2012

@kuna - já jsem to asi blbě napsala - já chci dělat figurka - plyšáka. Ne jen aplikaci 🙂 proto bych potřeboval střih, aby to tělo bylo tlustý, měl čumák atd.

sissmiss
25. júl 2012

baby, mam bambusove frote, minky pul, pul, velur...chcem sit plienky...mam to najskor vyprat na 40C? Vsetko sa tak moze prat?
A potom mam predstavu ze: bambusove frote- vlozky do kapsovej plienky, minky pul a pul- vrchne nohavicky kapsovky alebo len zvlast vrchne nohavicky na bavlnenu plienku, velur...to neviem...mozem z toho napr. mikinu usit? Velur mam nacitane ze vnutorna dotykova vrstva s pokozkou, ale ked ma vzor...neni to skoda schovavat dnu? A ktora vrstva je dotykova s pokozkou? Ta vzorovana? 😅 A mozem napr.z pulu usit aj nieco ine? Ako prsiplast alebo tak? Planujem aj tasky na plienky sit z pulu....Vdaka za pripadne rady.

animal
25. júl 2012

@bury zkus kouknout na MMB jestli tam v šití není návod na krtka

animal
25. júl 2012

@sissmiss pul a miky pul předeprat nemusíš, ale zbytek ano a 40 nestačí nejlépe o nějakou teplotu vyšší, než jakou maximální budeš používat, takže minimálně vyprat na 60°C

animal
25. júl 2012

@kalman jé ty jsi vyšila Maggie 😀 😀 😀 ta je pěkná

kalman
25. júl 2012

@animal vyšila a bila to fuška 😀 😀 😀 Takovou nášivku sem delala poprvé

sissmiss
25. júl 2012

@animal dakujem 😵

petkasv
25. júl 2012

@animal, @bury na MMB si myslim, že nic takovýho nebude, jelikož to bude cenzurovaný, těžko říct, 3D nevím, neporadím,jedině bych to zkusila obkreslit z nějaký omalovánky 2x, trochu bych přidala na švy, a vystříhla, sešpendlila a šila na ruby - nejdřív ruce a nožky - to bych vycpala, přišila k tělíčku, to sešila na ruby a dala bych pozor - nesešila bych ho mezi nožkama a vycpala a pak sešila mezi nožkama 🙂 tak bych to udělala já 🙂

kuna
25. júl 2012

@kalman tepláčky krásné, jako vždy, ale ta Maggie je úžasná! Tu chci taky, my si vždycky děláme s mužem srandu z dítěte před usnutím, že taky tak vypadá, když má dudu a dudlá si ho 🙂

@bury jo aha, já to asi blbě pochopila...no tak to se ti nedivím, figurku bych asi nedala ani se střihem 🙂 🙂

@sissmiss já to všechno (kromě PUL a minky PUL) srážela na 90, pro jistotu

palosek
25. júl 2012

@barcav ...jsem ráda...ona ta pošta někdy vůbec není pomalá 😀 😀

katkaela
25. júl 2012

@lucijan Tak to asi tiež začnem testovať najskor na manželovi tričká, prinajhoršom bude mať na stavbu 😀
Dnes som si bola vyzdvihnúť v Strime kráčajúcu patku, dvojjehlu a hlavne...žiarovku do stroja!!! už 3/4roka šijem bez svetla, lebo som nebola schopná si ju kúpiť, tak konečne aj uvidím, čo šijem 😀

katkaela
25. júl 2012

@kalman Krásná Meggie aj "adidasky" a hlavne sa mi páčia tie farebné kombinácie 🙂

eldwen
25. júl 2012

holky vsechny, dekuju moc za rady s kobercem 🙂 Pomohly jste mi

bury
25. júl 2012

@petkasv @animal - díky. na MMB to není, už jsem koukala. @petkasv - no ty si totiž šikovná 😀 😀 asi to prubnu taky tak nějak 😒 ale nevidím to moc úspěšně. Asi bude jednodušší, když ho koupím 😀

maly_prcek
25. júl 2012

@lucijan Teda mně taky nejdřív uchvátil model a pak až aplikace 😀 Obojí dost dobré, eště že sis ho nechala aj škaredého, nad kým bysme se teď rozplývaly... 🙂
(Mimochodem vešel sem MM - Prej "Nad kým se tady křeníš 🙂" ... )

sinala
25. júl 2012

@daisyr jo , mám ten 3034 😀 jako všichni

ngvadi
25. júl 2012

tak boj s overlockem zatím nedokončen, zejtra budu pokračovat v rozebírání... jinak jsem zjistila, že Singer je neskutečnej šmejd, protože nejen že má jinej typ jehel než jiný stroje, ještě ke všemu má na různejch strojích různě jiný typy!!! takže jsem objednala ze strimy jehly do singeru a nejdou do něj, protože jsou sice s menší hlavičkou, ale ne zploštělou :/ mě fakt trefí... nepotřebujete někdo tyhlety s kulatou hlavičkou? mám po deseti od každý síly (70, 80, 90), balíček 10ks za 75kč. kdyby ne, tak jim je holt pošlu zpátky, aby mi vrátili peníze...

jo a ještě sem se chtěla zeptat, nemáte tušení, k čemu je na stroji konvertor? taková pacička, co se má nandavat na chapač?

lenasss
25. júl 2012

tak jsem manželovi na počítači nechala otevřenou stránku s OL a ptal se co to jako má být 😀 😀 😀 tak jsem říkala že se jen tak dívám,že je to můj tajnej sen 😀 😀 😀 tak třeba to pochopí a rozbalím si narozeninový dárek,ale spíš si myslím že to nepochopí a dostanu zase něco mooooc praktického 😅 😅 😀 😀 😀 😀 😀