Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky, tak tady je tabulka na stoklasu, uzávěrka, až přijedu z táboru, čili 11.8. zatím jsem tam naklikala jen zásadní sloupečky, ceny doplním někdy, nebo kdyby se někdo nudil, může udělat (ale musí mít VO registraci, aby viděl VO ceny)
@bury http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=233 mám uložený jen tenhle návod.
@ngvadi tak já mám taky singer overlock a jehly tam mám myslím teď už obě akry (ale myslím, každou jinou - pravou silnější a levou tenkou strečovou) a stroj si nestěžuje..tak mu to asi nevadí 😎 a ten konvertor tam máš proto abys mohla šít dvounitným stehem...zatím jsem to ale nezkoušela. Teda nasadit jo..ale nešila jsem tak. 🙂
@bury tady je strih na krtka, ale né na krtečka, tak jestli si to tročku upravíš ... http://www.prettytoys.ru/load/1275/ http://www.prettytoys.ru/load/1477/
@veronik77 @palosek holky já v nějaký zázrak nedoufám nebudu mu říkat musí na to přijít sám jen mě štve že jsme loni koupily auto pořád říkal že se na netu jen dívá že se mu jen líbí a za měsíc pro něj jel(jen náhoda výhodná cena atd atd.) 😀 neřekla jsem půl slova.Když jsem naznačila že s OL by se mi vážně šilo líp i by to líp vypadalo řekl že jsou důležitější věci co musíme koupit 😒 a ted se na jeho počítači objevují zase auta a pořád jedno a to samé auto tak čekám kdy zavelí jedem pro něj.No prostě jsou důležitější věci jsem se s tím tak nějak naučila žít že co potřebuji já je zbytečnost ale když něco potřebuje on je to vždy nutné 😀 😀 Jsem ted škemrala že bych chtěla nový kočárek ten starý je už v dezolátním stavu ted už třeba nemá ani jednu brzdu no hrůza jsme jak menšina a to říkal až se prodá byt a teď je byt prodaný a už jsme zase změnily názor prý bych mohla z mateřské taky něco ušetřit.Se z něj picnu nedává mi ani korunu táhnu celou domáctnost z rodičáku 🙄 on si to syslí na kontě a potom mi řekne že mám ušetřit prevít jeden 😀
Ahojky 🙂
@lenasss teda ten tvůj chlap by potřeboval nakopat 😠 prevít jeden 😖
@veronik77 @palosek bych řekla že je to tak asi všude 😉 pokud si vyloženě neřekneš co chceš tak máš smolíka 😀 no já to teď poslední rok řeším tak že si objednám Ottobre a manžovi dám jen fakturu na zaplacení 😀 😀
@palosek tak jsem to včera měřila a vyšlo mi že ten náplet kolem krku je o 4 cm kratší 😉
tak tady jsou včerejší dílka 😉 jen teda čekám až se probudí babi a starší mládě abych mohla namlátit baby druky 😎
@katkaela prosím Tě jak máš v albu ty plenky z toho froté, všívala jsi tam klasickou gumu nebo lastin ? Už mám objednáno froté z dadky a těším se až se do plenek pustím 😀
@palosek jo taky někdy zírám jak rychle to přijde 😀 jsem hned litovala že jsem si těch srdíček nevzala víc 😀 takhle naživo ty látky vypadají nádherně 😀
mi včera málem trefilo 😖 se konečně posadím za stroj abych něco pošila a rupne mi žárovka, tak si jí chci vyměnit a v krabičce místo nové taky ruplá 🙄 😠 tak jsem šila po tmě 😀
poradi niekto na ktoru cast latkovej plienky viem vyuzit vzorovany jednostranny velur? 😕
@katka82 ono to zas tak strašné není 😀 😀 člověk si zvykne 😝 😀 😀 mě ty peníze stačí,když potřebuje malej boty oblečení atd.tak to platí na to mi už vážně nezbyde 😝 😝 ale stačí nám to jen mě potom štve když potřebujem něco většího že má takové řeči že jsem si měla našetřit 😝 to mě odradí ale kdybych chvíli škemrala tak by povolil ale nějak se mi nechce 😅 😀 😀 😀 zatím to nepotřebuji jen bych ho chtěla ale obejít se bez něj dokážu
@piecee šiju podle tohoto střihu http://omi-creates.blogspot.cz/2010/02/baby-boy... jen jsme si dodělala rukávy a právě jsou tam značky jak to přeložit a podle toho jsem šila první a zjistila že nám je volné tak jsem předělala značky a už jsou dobré ikdyž ted jak jsme přestala kojit a je na sunaru budu zase povolovat a rozšiřovat střih 😀 😀 😀
jsme dnes byli v poradně a máme 7,8kg a 76cm v 6,5měsících a druhej má 13,6kg a 1m to je sranda prý je jak tříleté dítě 😅 ale manžel je taky malý a drobný tak to má po něm jsou jak kdyby si z oka vypadli

dievcence, priznajte sa, bude tam niekto z Vas?
http://lovemusic.cz/holesovice-fashion-market/
sedelo by to na caramillu, ale ta dovolenkuje, ze? ... 😅