icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alinn
26. júl 2012

@lenasss jsi mě normálně dohnala k tomu abych šla změřit své dítě..on mi ten metr nepřišel málo....a moje čtyřletá má přibližně 103cm a v porovnání s ostatními čtyřleťáky není ani malá ani velká..Váhu nevím (tu doma nemáme)
a ještě jsem našla tuto tabulku http://www.mimina.cz/2009/04/vyska-ditete-naroz... a tam se tvuj syn v pohodě vejde i ke čtyřleťákům 😉 😎 😀

katka82
26. júl 2012

@alinn @lenasss no náš tříleťák má přesně metr a 16 kg a Venda měl na 10-ti měsíční přehlídce 10 a půl kila a 75 cm 😅 😀 😀

sinala
26. júl 2012

přidávám letní věci pro Andreje 😀 😀 😀 . Příště budu muset začít trochu dříve, třeba v dubnu 😀
Autíčkový komplet a tričko se žabičkama, jsem ušila tento týden, kdy se mi holky vrátily z dovolené s babičkou a hlídaly malého 🙂

sinala
26. júl 2012

ta druhá fotka sem nepatří, to je staré tričko 🙂

animal
26. júl 2012

@sinala ty kraťásky jsou pěknéé 🙂 zbytek taky samozřejmě

veronik77
26. júl 2012

@lenasss já si zadávám výšku a váhu dětí tady - jak na tom jsou... 🙂 http://www.rustovyhormon.cz/rg/grafy.php?graphT...

tygrova
26. júl 2012

@lenasss když ty ušiješ hezké bodýčko i bez OL a on to asi tuší 🙂 Můj muž je tolerantní, i když taky prská, když vidí hromadu látek, ale o stroj bych mu musela natvrdo říct, jeho by vůbec nenapadlo, že bych ho chtěla. Zkus to tomu svému říct, třeba netuší, jak moc ho chceš!

tygrova
26. júl 2012

@veronik77 my jsme dlouho řešili, že starší syn byl pořád kolem 3.percentilu jako jedinec hodně malý a ve druhé třídě se tak vytáhl, že už nikdo nepochybuje, že roste normálně.

ngvadi
26. júl 2012

KTERÝ TELE MI ZASE V TABULCE STOKLASY SMAZALO PODMÍNKY V PRVNÍ BUŇCE??? fakt, nechápu, když se vám povede něco smazat, proč mi to aspoň neřeknete...

lenasss
26. júl 2012

@tygrova však do narozenin mám ještě spousty času mám je koncem října tak jen natukávám a uvidím budu říkat a říkat a říkat jenže jsem se jednou zmínila před tchýní že bych ho chtěla a ona řekla že je to zbytečné že dřív je taky neměli a šily 😀 😀 a to manža právě slyšel 😀 😀 😀 😀 uvidím svět se nezboří když ho nebudu mít 😀 😀 šít a syslit budu dál a dál 😎 😀 😀 😀

veronik77
26. júl 2012

@tygrova tak my máme 75, 25, 25 🙂 Syna jsem podezřívala, že je ve srovnání se starší dcerou drobný a jestli nemá nemá nějakou růstovou poruchu, ale jak vidno, vyjímkou je starší dcera 😀 😀 😀

lenasss
26. júl 2012

@veronik77 jé děkuji tak jsem zjistila že je v normě ale hmotnost má malou 😒

lenasss
26. júl 2012

zato ten druhý je na 90percentilů

daisyr
26. júl 2012

@ngvadi hele to je normální, já už do první buňky nedávám nic důležitého, raději někam kousek vedle nebo na jiný list, který zamknu .... ostatní holky pořádající hromadky věcí také své, např. @animal, že ?

kuna
26. júl 2012

@sinala ty kraťasy jsou super, to je podle nějakého střihu, nebo sama?

sinala
26. júl 2012

je to podle ottobre 3/2012, ale ten oblouk jde nakreslit i podle misky 😀 😀 😀 . Za mého totáčového dětství, kdo měl takové "adidasky" byl in 😀 😀 😀

animal
26. júl 2012

@daisyr áááno ááno, moc dobře vím, o čem je řeč, vždycky se někdo najde, kdo něco smaže (občas se stane, že to udělá omylem dítě)

daisyr
26. júl 2012

@sinala jj, kraťáky super, také jsem ještě doma po mamině takové kdysi nosila 😀

kveta007
26. júl 2012

@barcav Froté odstřižky z Dadky? Jak koukám, tak koukám, nějak je u nich nevidím a to na ně číhám už ale 14 dní. Vidím jen jersey prostřihy...? 😕

lindauciatko
26. júl 2012

@laeela vdaka, dnes mi to manzel vytlaci v praci a musim pohladat nejaku vhodnu latku!

alinn
26. júl 2012

@ngvadi Já myslím, že když se někomu něco povede smazat, že o tom nemusí ani vědět...a jediné řešení myslím je, dávat u otevřených tabulek podmínky na zvláštní list, který se zamkne a před objednáním tabulku zamknout celou a nechat překontrolovat jestli mají všichni všechno a nic navíc.. crawler z tabulky "zmizeli" myslím tři lidi a né jednou se tu ozývaly hlasy, že mají něco co nechtěly.

animal
26. júl 2012

@kveta007 už je na stránky dávat nebudou, ale když jim napíšeš mail, tak ti pošlou. Mají na froté již stálého odběratele.

animal
26. júl 2012

@alinn ano ano nechávat kontrolovat a kontrolovat

lillyzelvicka
26. júl 2012

holky prosím jak dlouhé může mít nožičky mimčo V 6týdnech? narodila se a měla 48cm a 3,6kg já myyslím ta 20cm? nemám u holčiček odhad 😅

monr
26. júl 2012

@veronik77 super tabuľka, vďaka, moje decká vyšli staršia pod 10 výškou, a mladšia pod 25 a váhovo obe pod normál, nuž mám doma ľahké detváky
holky, ja tak zanedbávam šitie, od víkendu, čo sme sa vrátili od našich, som k stroju ani nesadla a tam som tiež len skracovala šaty a opravovala čo bolo treba. ach jaj

katkaela
26. júl 2012

Elišky nové gaťuše. Ešte musím doladiť strih. Neviem ako to ukazuje vám, ale tá farba je teda úplne iná ako na fotkách, povedal by som, že taká svetlejšia královská modrá.

sinala
26. júl 2012

@kveta007 musíš jim napsat email, v eshopu už je mít nebudou, někdo je odebírá, ale když napíšeš, pošlou 🙂

ucitelka70
26. júl 2012

žienky, poradte..... šijem soft gate pre vozičkárku..... potrebujem všiť reflexnú paspulku, ja mám k brother 4234 IBA dve patky- original a na slepý steh... ale ani jeden mi pekne nevšije paspulku.... alebo mám vybrať ľavú ihlu??? z návodu som sa nedočítala

animal
26. júl 2012

@ucitelka70 paspulku všívám na rovnostehu ne na OL

petkasv
26. júl 2012

Holky prosím mrkněte u Animal v tabullce na jednolíci a berte 🙂 přeci ta cena 🙂 šup, šup 🙂