icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kveta007
26. júl 2012

@sinala Aha, tak to děkuji za objev. To bych tam koukala do soudnýho dne. 😀

kuna
26. júl 2012

@sinala jj, přesně na ty totáčové adidasky jsem si vzpomněla...já měla červené a jednou jsem si je nouzově musela vzít do školy na tělák, protože modré dívčí se praly a všichni koukali, že jsem si dovolila přijít v "klučičí" barvě 😀 😀 😀

@katkaela tyjo, ty jsou nádherné 🙂

petkasv
26. júl 2012

@sinala děkuji za dvojjehly, tak takový jsem v ruce ještě neměla 🙂 takže budou určitě boží 🙂 děkuju moc 🙂

sinala
26. júl 2012

@petkasv tak pak napiš jak se ti šilo 🙂

petkasv
26. júl 2012

@sinala jj teď musím odpočívat, ale něco nastříhám a mimi začnu něco málo šít 🙂

zikie
26. júl 2012

@baarca Nebyla jsi dnes v pražské ZOO?

kalman
26. júl 2012

@zojec, @papajka7 , @dankakk ,
@ucitelka70 , @wzorcek , @timkoemkamatko , @kryska5 Baby ktoré máte fio kto bude platit Animal úplety? Ja ešte nemám fio 😠

timkoemkamatko
26. júl 2012

@kalman ja tiez nemam FIO, takze nemozem sa v tomto ponuknut...

baarca
26. júl 2012

@zikie Ty taky? A asi půlka Prahy, co? 😀

argo1
26. júl 2012

@kveta007 Já jsem je kupovala odtud. http://www.povlecenicko.cz/cz-detail-657352-fro... a jsou fakt supr. zatim na bryndáky a treninkovy slípky, ale to froté je tak ůžasny, že si od nich snad objednám i prostěradla 🙂

argo1
26. júl 2012

ježiš, ja jsem kokot úžasný s kroužkem nad ů....

daisyr
26. júl 2012

@petkula jsem zapoměla odpovědět... 🙂 mylly zatím bývá tak 3x do roka, jsou to už dražší látky a také to vše více trvá, jak je to z finska, ale myslím si, že zase na podzim zase o nějakou hromadu zájem bude - hlavně ztoho důvodu, že se bude blížit zima na merino jako dělaná 🙂 a že snad konečně budou mít odstíny, které mají zatím vyprodány 😉

daisyr
26. júl 2012

@argo1 to nejsi první, kdo o tom froté tak básní, že bych zkusila 😉

zikie
26. júl 2012

@baarca No asi tak 🙂 Ale u brouzdaliště mě zaujal chlapeček v zeleném vláčkovém tričku z mylly 😀

petkula
26. júl 2012

@daisyr aha, já jsem si stejně říkala, že bych se měla nejdřív naučit pořádně šít a až pak kupovat takové krásné ale drahé látky 🙂 Jsou opravdu nádherné, nic takového jsem u nás nikde neviděla.

zikie
26. júl 2012

@jemi Tak jsem konečně došila látkovou cestovní židličku. Bylo to strašně nezáživný a nekreativní šití, tak jsem musela na etapy, navíc jsem chtěla aby trochu lícovaly obrázky. No děs... Zítra vyzkouším na pokusném králíčkovi....Doufám, že bude alespoň funkční...

argo1
26. júl 2012

@daisyr jj, je fakt hooodně příjemný a zároveň takový "tlustý". a i barvy, který mi došly jsou hezký (od jasně červené, cihlové, přes meruňkovou až po jasně zelenou a žlutou, dokonce i 2 kousky černý - tu teda ještě nevím na co využiju🙂 )

sufik1
26. júl 2012

@palosek dorazili jsme z chaty a hlásím, že balík mám k vyzvednutí na poště. Předám @terezita, @jam3. Poplatím až budu na druhém počítači (tobě i @sinala) díky mooooc oběma.

palosek
26. júl 2012

@sufik1 platit budu já tobě 😀 😀 😀 😀 Přečti si zprávu...nebo to bylo v mailu? Ted nevím. Jak jste se měli na chatě?

sufik1
26. júl 2012

@palosek ale jo, já jsem nějaká přejetá z toho dlouhýho řízení a horka. A to jsem chtěla jít dřív spát 😖 😖 😖 😖 😖

lenasss
27. júl 2012

dobré ráno všem nešily jste někdo kšíry do kočárku?Mám strach že ten náš dráček zachvíly vypadne a v těch co jsou v kočárku nechce být nemůže si lehnout na bok 😅

petkasv
27. júl 2012

Holky no tak, u Animal se přeci bere jen to co má deset metrů, tak se snažete 🙂

petkasv
27. júl 2012

Holky včera jsem vyprala látky z Wendy a bánánová žlutá (nebo jaká to byla) se díky mé blbosti změnila na zelenou a hodila by se k zeleným pilotům, ještě že jsem piloty nebrala, fakt, já jsme takový debil, ale co, zelená bude pro to mimi taky neutroš barva, že 🙂

petkasv
27. júl 2012

@palosek Když tě tu vidím, tak tomu našemu tchánovi diagnostikovali teda výduť aorty břišní (zvětšenou aortu - nechápu proč mi to tak ten Dr. neřekl, možná bych mu rozuměla víc) ale oni ho chtějí dneska po všech možných vyšetřeních pustit a v pondělí se dohodnou co s ním, nevíš jak se to operuje, jestli ho budou otvírat, nebo těma tříslema, to mi ten Dr.nebyl schopnej říct, budu tam musel volat ještě desetkrát, tchán je tlustej ☹ mě jde hlavně o to jaká by byla rekonvalescence - kdyby do něj řízli tak mu musí napsat lázně, né, to já bych se z toho tady jinak zcvokla a šla bych si rovnou lehnout do špitálu taky 🙂

zikie
27. júl 2012

@petkasv Nejsem sice palošek, ale výdutě na břišní aortě se operují otevřeným výkonem-implantací cévní protézy nebo zavedením stent graftu (stent kombinovaný s cévní protézou). Za rizikovou se většinou považovuje velikost 4 - 5 cm.Pokud je tchán tlustej a rozhodnou se pro operaci, tak mu asi stejně doporučí před operací nejdřív zhubnout....

zikie
27. júl 2012

Hurá tak naše látková cestovní židlička se setkala celkem s nadšením 🙂 Pardon za bordel v pozadí🙂

petkasv
27. júl 2012

@zikie díky, ale on ve svým věku nemá šanci zhubnou, je mu přes 70, to už prostě on nic nezhubne, no a když ho budou teda otvírat, tak mu doporučí lázně,nebo mi ho jako nechají na krku doma a snažte se? Já si nedovedu představit jaká je po tomhle rekonvalescence, můj děda byl před 15lety na baipasu a po tý operaci byl měsíc doma než nastoupil do lázní to bylo zoufalí ☹

petkasv
27. júl 2012

@zikie to je boží 🙂 závidim, takhle dítě nemá kam zdrhnout, budu muset něco takovýho vymyslet něž pojedem na dovolenou 🙂

zikie
27. júl 2012

@petkasv No ono se ted snaží o hrozně časnou rekonvalescenci. Takže si myslím, že i když bys měla tchána doma, že by měl fungovat celkem normálně. Ale i lázně kardologové a cévaři celkem píšou.

lenasss
27. júl 2012

tak jsem došila sice mi to trvalo asi tři dny ale šila jsem vždycky po deseti minutách když dítě spalo 😀 😀